به گزارش ایرنا علی حسین حسین زاده روز یکشنبه در کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی در سرسرای اداری استانداری خوزستان بیان کرد: اگر قرار است بخشی از عقب ماندگی ها جبران شود و گامی جهش دار در امر توسعه مناطق برداشته شود باید صنایع خوزستان از جمله نفت، پتروشیمی و فولاد، مسئولیت اجتماعی خود را که در برنامه ششم توسعه نیز تعریف شده در برابر مردم محقق کنند.
وی در خصوص دفاتر تسهیل گری افزود: عزم مجموعه وزارت کشور بر راه اندازی دفاتر تسهیل گری جدی است و باید دقت کنید که این دفاتر به یک اداره تبدیل نشود.
حسین زاده ادامه داد: تجارب کشورهای در حال توسعه نشان می دهد که این دفاتر علاوه بر ارتباط به ظرفیت های موجود در همان مناطق تکیه کرده اند بنابراین باید ظرفیت ها را در راستای توسعه فعال کنیم چون منابع دولتی محدود است.
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار خوزستان ادامه داد: پیشنهادات در خصوص توسعه مناطق کم تر برخوردار باید به شکل معقول و بر اساس اولویت ها شناسایی و در شورای اجتماعی ، فرهنگی خوزستان مطرح و به شورای برنامه ریزی ارجاع شود و نظرسنجی ها در هر منطقه باید به صورت علمی تر باشد.
وی بیان کرد: نخستین نشست دفاتر تسهیل گیری در اواخر هفته جاری با رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان برگزار شود و و ماهانه یا هر ۲ هفته یک بار در خصوص مناطقی که سند ملکی ندارند با مدیران اداره ثبت و دفاتر تسهیل گیری نشست برگزار و نتیجه در شورای اجتماعی و برنامه ریزی مصوب شود.
تدوین سند توسعه برای مناطق کم برخوردار
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان نیز گفت: منطقه عین دو اهواز در بسیاری از حوزه ها و شاخص ها پایین تر از دیگر نقاط استان و اهواز است و نیاز به برنامه مداخله ای جدی دارند.
محمد صادق کریمی کیا افزود: دفتر تسهیل گری در حال ارزیابی برای تدوین یک سند توسعه برای این منطقه است که با کمک دستگاه های اجرایی شاخص های توسعه را برای محله متحول کند.
وی بیان کرد: رها کردن و بی توجهی به این مناطق می تواند آسیب زا باشد و دفاتر تسهیل گری می توانند نور افکنی باشند تا به این مناطق به صورت ویژه توجه شود و تدوین سند توسعه با همکاری دستگاه ها در دستور کارقرار گیرد.
کریمی کیا با بیان اینکه انتظار می رود مصوبه ای تدوین شود تا دستگاه ها نوع اقدامات خود را در زمان بندی مشخص با هماهنگی دفتر ارایه کنند، ادامه داد: راه اندازی فرهنگسرا و برنامه فاضلاب در این مناطق نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: از اولویت های مهم برخی از مناطق محروم سند دار کردن خانه های آنها است که در رضایت مندی آنها تاثیر زیادی دارد.
سند دار کردن برخی از مناطق کمتر برخوردار اولویت است
فرماندار اهواز نیز بیان کرد: بررسی صورت گرفته در منطقه عین دو نشان می دهد در مسایل سواد، فرهنگی و اجتماعی و عدالت اجتماعی کم کاری صورت گرفته است که به دنبال آن مشکلات امنیتی و اجتماعی را به دنبال داشته و بستری برای بروز مشکل در اهواز ایجاد میکند.
جمال عالمی نیسی اضافه کرد: باید علاوه بر آسیب شناسی نسخه درمانی نیز تهیه شود و پیشنهادها تبدیل به طرح شده و دستگاه ها مسئول اجرای پروژه ها شوند.
لزوم مشارکت نهادهای حمایتی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان نیز گفت: با توجه به اینکه زنان سرپرست خانوار در منطقه عین دو زیر پوشش نهاد حمایتی نیستند و آمار بیسوادی زیاد است در نتیجه از دستگاه های متولی و حمایتی از جمله آموزش و پرورش، فنی و حرفه ای، کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی درخواست مشارکت می شود.
سیده فرانک موسوی ادامه داد: طرح توامندسازی زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه ای اجرا شده اما هنوز عین دو در این طرح وجود ندارد.
مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز نیز گفت: یک هزار و ۷۲۶ نفر در این منطقه در گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال هستند که اکنون یک هزار و ۱۳۷ نفر از این میزان جمعیت در حال تحصیل هستند یعنی ۶۵ درصد کودکان در این رده سنی تحصیل می کنند و ۵۳۴ نفر بازمانده از تحصیل هستند.
غزاله حیاوی افزود: در تمام دفاتر تسهیل گری نظرسنجی تصادفی از ساکنان محله ها در خصوص برخی شاخص ها از جمله آسیب های اجتماعی انجام می شود که در منطقه عین دو میانگین ۵۷.۶۶ درصد اعلام شد که نشان می دهد از نظر ساکنان محله میزان آسیب اجتماعی متوسط است.
وی از جمله آسیب های اجتماعی را در این منطقه آسیب جنسی، اقتصادی، کودکان آسیب دیده و فعالیت های مرتبط با مواد مخدر و مشروبات الکلی بیان کرد.
حیاوی بیان کرد: در منطقه عین دو اهواز میزان اعتماد اجتماعی ۴۷.۸۰، سرمایه فرهنگی ۱۹.۱۶ و رضایت از زندگی ۶۸.۵۷ درصد اعلام شده است.
حمایت نکردن زنان بدسرپرست از مهمترین مسایل اجتماعی عین دو
مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز ادامه داد: مهمترین مسایل اجتماعی منطقه عین دو شامل حمایت نکردن از زنان بد سرپرست، بالا بودن آمار ترک تحصیل به دلیل مسایل اقتصادی، پایین بودن نرخ اعتماد اجتماعی، پایین بودن نرخ سرمایه فرهنگی و رضایت نداشتن از محیط زندگی است.
وی درخصوص حمایت نشدن زنان بد سرپرست گفت: به طور کلی در محلات محروم و کم برخوردار به دلیل شایع بودن آسیب های اجتماعی و برخی جرایم، همسران زندانی و یا درگیر الکل و مواد مخدر هستند و هیچ نهاد حمایتی به طور تخصصی و جامع با هدف توانمندسازی زنان و اعضای آن خانواده وجود ندارد.
حیاوی ادامه داد: با توجه به افزایش بهای کتاب های درسی و نوشت افزار، بسیاری از افراد توان تهیه این وسایل را ندارند و آموزش و پرورش می تواند سهمیهای را برای آنها در نظر بگیرد.
وجود بیماری های گوارشی در عین دو
مدیر دفتر تسهیل گری منطقه عین ۲ اهواز فاضلاب را از دیگر مشکلات این منطقه بیان کرد و گفت: با وجود پیگیری صورت گرفته هنوز نتیجه ای حاصل نشده در صورتی که این موضوع به دلیل ارتباط با بهداشت و سلامت، اهمیت زیادی دارد؛ همچنین وجود بیماری های گوارشی در عین دو گزارش شده چون آب شرب با آب و فاضلاب ترکیب میشود.
وی ادامه داد: مردم عین دو ۹ سال است که شاهد ساخت یک فرهنگسرا هستند که با حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی نیمه کاره مانده است.
زهرا جمشیدی مدیر دفتر تسهیل گری و توسعه محلی حصیر آباد اهواز نیز در خصوص نتایج نظر پاسخگویان در رابطه با مشکلات اولویت دار این منطقه گفت: مشکلات اصلی محله شامل فاضلاب، اعتیاد، بیکاری و فقر، و نبود آسفالت، روشنایی معابر، بهداشت و نظافت ، پارک و فضای سبز ، امکانات فرهنگی و ورزشی و امنیت است.
براساس این گزارش دفاتر تسهیل گری از ۲ سال پیش در محله هایی که نیاز به احیا و بازآفرینی شهری دارد تاسیس شده و اصلی ترین وظیفه آنها برقراری ارتباط با اهالی، معرفی مشوقها، تسهیلات و معافیتهای موجود و حل مشکلات احتمالی آنها در زمینههای نوسازی بناها و تجمیع ساختمانها است.
اینگونه دفاتر به عنوان یک نهاد اجتماعی برای محلات کم برخوردار برنامه ریزی می کنند که شامل حوزه های ورزشی، اجتماعی، اوقات فراغت نیز می شود.
۱۲۲ دفتر تسهیل گری در کشور راه اندازی شده که ۱۱ دفتر آن در خوزستان است.
۳۰۰۴ / ۶۰۳۷