مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با بهره گیری از دانش بومی میتوانیم به سمت مدیریت و کنترل پسماندها حرکت کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، محمد جواد اشرفی پیش از ظهر امروز دوشنبه ۳۱ تیرماه، در آیین بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری که در چاه شماره ۵۰ نفت سفید انجام شد، اظهار کرد: اگر مدیران نفت برای مدیریت آلودگی ها برنامه ریزی نداشته باشند قطعا با مشکلات حادی مواجه خواهیم بود.
وی افزود: صنعت نفت مشابه دیگر فعالیت های صنعتی علاوه بر مزیت های فراوان مضراتی نیز دارد که با توجه به دوره طولانی فعالیت صنعت نفت در خوزستان مشکلات زیست محیطی در استان مشاهده می شود.
اشرفی در خصوص راه های برون رفت از معضلات آلایندگی صنایع در استان، تصریح کرد: رعایت اصول بنیادی توسعه پایدار و الزامات زیست محیطی، توجه به اسناد بالادستی و مقررات و ... اگر در سیستم و اذهان همه مدیران بالا، پایین و میان دستی و حتی لایه های پایینی صنعت نفت نهادینه شود، خیلی از مشکلات امروز ما برطرف خواهد شد و این کار جز با توجه به مسئله آموزش امکان پذیر نخواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگرچه صنعت نفت طی ۴۰ سال گذشته به علت تحریم ها برای استفاده از تکنولوژی روز دنیا با مشکلاتی مواجه بوده است، اما این مساله نباید مانع از انجام مسئولیت های آنها در رعایت استاندارد های زیست محیطی شود.
وی با اشاره به اینکه سهم جوامع محلی از صنعت نفت تنها آلایندگی نیست، گفت: به عنوان یک شهروند از مشاهده فلرهای نفتی در حاشیه شهر اهواز و مشکلات عدیده مردم مسجد سلیمان رنج میبرم.
اشرفی با اشاره به بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری که برای نخستین بار به روش بیولوژیک در چاه شماره ۵۰ نفت سفید انجام شد، عنوان کرد: امیدوارم با بهره گیری از دانش های بومی به سمت کنترل و مدیریت پسماند حرکت کنیم و آن را برای دیگر چاه ها و ایستگاه های بهره برداری نفت عملیاتی کنیم.
وی ضمن تشکر از مجموعه نفت بر پیگیری مسائل زیست محیطی، تاکید کرد: در دهه گذشته تلاش های خوبی در این زمینه انجام شده، اما با توجه به حجم آلودگی های ایجاد شده، نیازمند توجه بیشتر است.