علی رحم کریمی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق تقویم ، کوچ عشایر ساکن خوزستان به مناطق ییلاقی استان های همجوار ، هر سال دهم فروردین شروع می شد ولی با هماهنگی منابع طبیعی و آبخیزداری و امور عشایری استان های همجوار به علت خطرات ناشی از سیلاب ، امکان تعلیف بیشتر دام ها در مناطق قشلاقی خوزستان و شرایط مناسب مراتع خوزستان ، کوچ بهاره عشایر دهم اردیبهشت ماه انجام می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه استان های لرستان ، چهار محال و بختیاری ، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد به عنوان میزبان عشایر خوزستان نیز درگیر خطرات ناشی از سیلاب ، آبگرفتگی و طغیان رودخانه ها هستند ، کوچ عشایر به صلاح نیست و خود عشایر نیز تمایلی به این کار ندارند.
مدیرکل امور عشایری خوزستان در ادامه افزود: همان گونه که هواشناسی پیش بینی کرده درصورت وضعیت نامساعد جوی وادامه بارش ها در اردیبهشت ماه در استان های همجوار ، احتمال دارد کوچ عشایر باز هم به تعویق بیفتد.
کریمی افزود: کوچ درون استانی عشایر بومی خوزستان در نیمه فروردین ماه با رعایت موارد ایمنی و دوری از مناطق در خطر سیلاب صورت گرفته است.

** انتقال 200 خانوار عشایری ساکن در حاشیه کرخه با کمک ارتش
مدیرکل امور عشایری خوزستان گفت: با افزایش دبی رودخانه کرخه به 2 هزار متر مکعب در ثانیه ، 200 خانوار عشایری ساکن در حاشیه رودخانه کرخه به همراه بیش از 20هزار راس دام سبک آنان با کمک نیروهای انتظامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران به نقاط امن انتقال یافتند.
وی گفت: در 2 هفته اخیر دهها خانوار عشایری دیگر در حاشیه رودخانه کرخه ، دز و مارون واقع در شهرستان های شوش ، دزفول ، اندیمشک و بهبهان به همراه دام آنان به مناطق امن انتقال یافتند.
به کریمی با اطلاع رسانی به هنگام ، عشایر ساکن خوزستان کمترین خسارت را از ناحیه سیلاب اخیر متحمل شدند ولی در عین حال پس از فروکش کردن سیلاب ، خسارات وارده به عشایر به صورت دقیق و مستند برآورد و اعلام می شود.
بارندگی های سیل آسا در سال آبی 1398- 1397 در مناطق عشایری خوزستان ، خساراتی به دام ، محل نگهداری احشام، راه ها و ایل راه های خوزستان به ویژه مناطق شمال و شرق استان وارد کرد.
مناطق قشلاقی خوزستان میزبان دام عشایر استان های لرستان ، همدان ، ایلام ، اصفهان ، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه است.
این عشایر با داشتن 1.1میلیون راس دام سبک به مدت هفت ماه در مناطق قشلاقی ، شمال ، شمال شرق و جنوب شرق خوزستان ساکن هستند.
عشایر خوزستان نیز حدود یک میلیون و 950هزار راس دام سبک نیز در اختیار دارند و از مراتع استان بر اساس تقویم چرای دام ، استفاده می کنند.
6065/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.