محمد قاسمی نژاد پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به آغاز برداشت محصولات زراعی استان بعد از شرایط بحرانی آب و هوایی، در نیمه دوم فروردین، افزود: با توجه به افزایش دبی رودخانه ها و احتمال خسارت سیلاب به مزارع، این مساله در ستاد بحران جهاد کشاورزی مطرح و به مدیران شهرستان ها ابلاغ شده است.
وی همچنین اظهار داشت: پیش بینی شده است که بیش از یک میلیون و 930 هزار تن گندم، 60 هزار تن کلزا، 900 هزار تن چغندرقند پائیزه و 130 هزار تن جو (محصولات پائیزه) از زمین های کشاورزی خوزستان برداشت شود.
قاسمی نژاد با اشاره به تشکیل جلسات ستاد برداشت استان افزود: تمهیدات لازم برای برداشت فراهم و 2 هزار و 500 کمباین پیش بینی شده که 515 دستگاه کمباین بومی و تا کنون 700 کمباین وارد استان شده است اما با ممنوعیت تردد در تعطیلات نوروز مابقی در روزهای آینده به خوزستان وارد می شود.
وی با بیان اینکه اکیپ های نظارت بر برداشت آمادگی لازم را دارند، اضافه کرد: هماهنگی ها برای اختصاص 40 میلیون لیتر سهمیه سوخت کمباین ها نیز انجام شده است.
به گفته وی سه نقطه ورودی کمباین در هندیجان، بهبهان و اندیمشک برای ضدعفونی کمباین ها در نظر گرفته شده که از ورود بیماری های خاص به استان جلوگیری شود.
بیش از 800 هزار هکتار در خوزستان زیر کشت پائیزه رفته که بیشتر آن در حوضه رودخانه های دز، کارون و کرخه است.
در روزهای اخیر اخباری از آبگرفتگی زمین های کشاورزی در شاوور و اهواز و بهبهان منتشر شده اما جهاد کشاورزی استان تا کنون میزان آبگرفتگی مزارع را اعلام نکرده است.
در پی پیش بینی بارش شدید از یکشنبه تا چهارشنبه گذشته، آماده باش سیل در 10 استان اعلام شده است.
ستاد بحران خوزستان نیز از سوم فروردین نسبت به احتمال وقوع سیلاب در همه رودخانه های استان هشدار داده و سازمان آب و برق خوزستان نیز گفته است که تعدادی از روستاهای شهرستان های اهواز، دزفول، شوشتر، شوش، دشت آزادگان و هویزه شرایط حساس تری را تجربه می کنند.
سازمان آب و برق خوزستان نیز دیشب با صدور 2 اطلاعیه از 2 برابر شدن دبی خروجی سدهای دز و کرخه در روزهای آینده خبر داده و اعلام کرده است که دستگاه های اجرایی باید خود را برای تخلیه شهرها و روستاهای پرخطر آماده کنند.
در سیل فروردین 95 بخش زیادی از زمین های کشاورزی در شوش، شوشتر، دزفول و اهواز دچار خسارت شد. بهمن ماه امسال نیز کشاورزان دشت آزادگان، هویزه، اهواز و دزفول خسارت دیدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفته است: در سیلاب و آبگرفتگی های اخیر براساس برآورد اولیه 2 هزار و 80 میلیارد ریال خسارت مستقیم به بخش کشاورزی وارد شده است.
همچنین خسارت وارده به بخش کشاورزی، دام و شیلات این استان ناشی از سیل و طغیان رودخانه دز در فروردین ماه 95 چهار هزار و 810 میلیارد ریال اعلام شده است.

9754/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.