مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان گفت: مشکلات خطوط لوله نفت و گاز از بحران‌های نهفته خوزستان است.

به گزارش ایلنا، کیامرث حاجی‌زاده گفت: از بهمن ماه سال ۹۵ تاکنون دو سال پر فراز و نشیب را از نظر بحران‌های متعدد داشتیم که اگر همدلی و همکاری مردم و مسئولان نبود نمی‌توانستیم به راحتی از این بحران‌ها عبور کنیم.

وی افزود: بیش از یک دهه بحران ریزگرد آغاز شده بود که اوج آن در بهمن ماه سال ۹۵ بود. مشکلات زیرساختی خوزستان موجب شد که یک ابربحران در خوزستان داشته باشیم که خوشبختانه، این تهدید به فرصتی برای بازسازی زیرساخت‌های خوزستان تبدیل شد؛ همچنین اتفاق سال ۹۵ موجب شد متوجه شویم در بحث زیرساخت‌ها و آمادگی جهت مقابله با بحران ضعف داریم.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: با مصوبات دولت در فروردین ماه سال ۹۶ و پای کار آمدن همه مردم و مسئولان تاکنون حدود ۵۰ هزار هکتار از ۳۶۰ هزار هکتار کانون ریزگرد، مالچ پاشی، آب اندازی و نهالکاری و کنترل شده است.

حاجی زاده با بیان این‌که ۴۰ درصد از مشکلات خشکسالی ناشی از تصمیمات نادرست زیست‌محیطی است، تصریح کرد: پس از این دوران وارد بحران خشکسالی شدیم؛ این خشکسالی نتیجه برخی از تصمیم‌های نادرست در حوزه زیست محیطی است که این موضوع موجب شد آثار خشکسالی در خوزستان بیشتر نشان داده شود.

وی عنوان کرد: پس از چندین سال خشکسالی امسال ترسالی را تجربه کرده‌ایم به گونه‌ای که در چهار ماه اخیر میانگین بارشی خوزستان بیش از ۴۰۰ میلی‌متر بود در حالی که میزان بارندگی در ۴۰ سال اخیر ۱۸۲ میلی‌متر و در سال گذشته ۱۴۰ میلی‌متر بوده است. همچنین امسال در سد کرخه دوره بازگشت صد ساله را تجربه کردیم و در یک ساعت ۶ هزار و ۸۷۵ مترمکعب ورودی سد کرخه بود در حالی که خروجی سد ۲۰۰ مترمکعب بود.

حاجی زاده گفت: قطعاً نقاط ضعفی ازجمله عدم لایروبی رودخانه‌ها، شکسته شدن برخی سیل‌بندها و تجاوز به حریم رودخانه‌ها وجود داشت که موجب ایجاد مشکلات شد اما خوشبختانه با همراهی مردم بدون تلفات از این مرحله عبور کردیم.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به مصوبه اخیر دولت برای لایروبی رودخانه‌ها و استحکام بخشی سیل بندها، اظهار کرد: مصوبه خوبی برای لایروبی رودخانه‌ها و استحکام‌بخشی سیل‌بندها با اعتبار ۶۱ میلیارد تومان در دولت مصوب و ابلاغ شد که امیدواریم در اختیار سازمان آب و برق خوزستان قرار بگیرد. این سازمان باید با برنامه ریزی صحیح در سریع‌ترین زمان نقاط آسیب پذیر در عرصه رودخانه‌ها را ایمن کند تا شاهد تکرار حوادث در آینده نباشیم.

وی با اشاره به لزوم پیشگیری از وقوع حوادث، گفت: یکی از بحران‌های نهفته خوزستان که گهگاهی آشکار می‌شود و در دو سال اخیر آشکار شد مشکلات خطوط لوله نفت و گاز است. انفجار خط لوله نفت در نزدیکی باغملک و همچنین در حسینیه اندیمشک و انفجار خطوط لوله گاز در برومی اهواز از جمله برخی مشکلات اخیر بود.

حاجی زاده بیان کرد: وزارت نفت اعتبارات خوبی برای بازسازی چاه‌ها دارد که امیدواریم از این اعتبارات جهت بازسازی خطوط لوله استفاده شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: با توجه به وضعیت جوی خوزستان امسال مسافران نوروزی و کاروان‌های راهیان نور زیادی به خوزستان وارد می‌شود که انتظار داریم اطلاعیه‌ها و هشدارها جدی گرفته شود. همچنین کشیک‌های ایام نوروز برقرار باشد و برنامه مدونی به مدیریت بحران خوزستان ارائه دهند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.