به گزارش ایرنا داریوش آرمات روز پنجشنبه در گردهمایی بیماران ام اس در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: یکهزار و 335 نفر از بیماران ام اس استان خوزستان در اهواز هستند که دلیل بالا بودن این رقم در کلانشهر اهواز در دست بررسی است.
وی با اشاره به پراکندگی این بیماری در دیگر شهرستان های استان افزود: تعداد مبتلایان به ام اس در ایذه 75 نفر، آبادان 144 نفر، اندیمشک 54 نفر، آغاجاری 15 نفر، امیدیه 45 نفر، اروندکنار 2 نفر، بهبهان 170 نفر، سوسنگرد 2 نفر، باغملک 31 نفر، بندر امام خمینی(ره) 20 نفر، خرمشهر 86 نفر، شوش 40 نفر، رامشیر 10 نفر، شوشتر 102 نفر، دزفول 124 نفر، رامهرمز 73 نفر، سربندر 10 نفر، مسجدسلیمان 50 نفر، شادگان 16 نفر، لالی 10 نفر و هندیجان 15 نفر است.
نایب رییس انجمن ام اس استان خوزستان گفت: یکهزار و 937 نفر از تعداد کل بیماران مبتلا به ام اس زن و 634 نفر مرد هستند؛ همچنین بزرگترین بیمار ام اسی در استان 75 سال سن دارد و کوچکترین بیمار 10 ساله است.
وی ادامه داد: یکهزار و 923 نفر مبتلا به ام اس خوشخیم از نوع آر آر ام اس، 89 نفر از نوع پی پی ام اس، 18 نفر از نوع آر پی ام اس، 133 نفر از نوع اس پی اس و مابقی از انواع دیگر مبتلایان به بیماری ام اس هستند.
آرمات بیان کرد: یکهزار و 535 نفر از مبتلایان به ام اس متاهل، 897 نفر مجرد و 59 نفر نیز متارکه کرده اند.
وی با اشاره به نژاد مبتلایان به ام اس بیان کرد: 864 نفر فارس، 62 نفر ترک، 61 نفر کرد، 254 لر، 657 عرب و مابقی از دیگر نژاد های خوزستان هستند.
وی با بیان اینکه دولت توجه ویژه ای نسبت به مبتلایان به ام اس ندارد، بیان کرد: موضوع بیماران ام اس را باید همه افراد عضو انجمن ام اس مدیریت کنند و در این حوزه مشارکت فعالی داشته باشند.
نایب رییس انجمن ام اس استان خوزستان افزود: مبتلایان به ام اس باید به طور کامل از مسایل حقوقی بیماری خود اطلاع داشته باشند چراکه دانستن این موضوع می تواند بسیاری از مشکلات این مبتلایان را برطرف کند.
وی تاکید کرد: انجمن بیماران ام اس نیز مکلف است بدون هیچ گونه منت و چشم داشتی به این مبتلایان کمک کند اما لازمه آن ایجاد خود باوری در درون اعضای انجمن است.
به گزارش ایرنا ام اس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که اثر خود را روی سیستم اعصاب مرکزی فرد مبتلا می گذارد و بسته به محل ایجاد آسیب، علائم ممکن است شامل اشکالات در کنترل عضلات، تعادل، بینایی، یا حرف زدن باشد.
علائم و نشانه های بیماری ام اس بسیار است و به میزان آسیب و عصب تحت تاثیر، بستگی دارند. برخی از افراد مبتلا به ام اس شدید، توانایی راه رفتن به طور مستقل را از دست داده و یا کلا نمی توانند راه بروند. در حالی که بیماری دیگر افراد، برای مدت زمانی طولانی پیشرفت نکرده و علائم جدید ظاهر نمی شوند.
به گفته محققان ام اس 2 برابر در زنان شایع ‌تر از مردان است اما افراد سفیدپوست بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند و این بیماری بیشتر در سنین 20 تا 50 سالگی بیشتر است.
نشانه ‌ها و علایم ابتلا به ام اس بین افراد مختلف در زمان‌ های مختلف متفاوت بوده و می ‌توانند تغییر یابند.
7164/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.