محمدعلی شریکیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: شهرستان فاروج با افزون بر 64 هکتار سطح زیر کشت، قطب تولید گل محمدی استان است.
وی افزود: وجود یک واحد صنعتی فرآوری، عصاره و اسانس گیری با ظرفیت اسمی سالانه 400 تن و همچنین مناطق مستعد به خصوص در اراضی شیبدار زمینه مستعدی برای توسعه کشت گل محمدی در استان فراهم شده است.
وی گفت: تشکیل کارگروه توسعه و کشت گیاهان دارویی، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی، بهره برداری با هدف ارتقای دانش بهره برداران و بهره گیری از توان علمی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و تامین 45 هزار اصله نهال گل محمدی از جمله مهم ترین اقدامات اجرایی این سازمان در سال جاری بوده است.
شریکیان با بیان اینکه خراسان شمالی رویشگاه اصلی بسیاری از گونه های دارویی با ارزش از جمله گل محمدی است افزود: نیاز آبی کم، سازگاری با محیط و قابلیت کشت در شرایط محدود کننده اقلیمی و خاک، تامین مواد خام اولیه صنایع فرآوری، توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد درآمد ارزی، اشتغالزایی و توسعه اکوتوریسم مهم ترین مزایای توسعه کشت این گیاه است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: شناسایی مناطق مستعد و توسعه کشت مناطق مختلف استان، برنامه ریزی لازم به منظور تولید و تامین اندام های تکثیری، حمایت های تسهیلاتی، بازدید از مزارع الگویی گل محمدی با هدف تغییر الگوی کشت به خصوص در مناطق کم آب و اراضی مستعد شیبدار از جمله برنامه ها و اقدامات پیش رو است.
به گفته شریکیان برداشت گل محمدی معمولا از نیمه اردیبهشت ماه شروع شده و تا یک ماه ادامه دارد.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هزار و 285 هکتار با تولید هزار و 920 تن است که گیاهان دارویی این استان شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی، کتان و ... است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که 42 هزار بهره بردار در این بخش مشغول به فعالیت هستند.
7186/3007/6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.