به گزارش ایرنا نسرین علیزاده پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: تنها 9 درصد زنان و 17 درصد مردان این استان تحرک بدنی دارند.
وی اظهار کرد: 150 دقیقه در هفته باید ورزش دینامیک و پیاده روی داشته باشیم اما متاسفانه در سال های اخیر بیشتر شهروندان کم تحرک شده اند که این امر مشکلاتی برای سلامتی آنان ایجاد خواهد شد.
به گزارش ایرنا به نقل از رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی ایران، زنان ایرانی کم تحرک تر از مردان هست.
عیلزاده با بیان اینکه فعالیت های کاری روزانه جزء فعالیت هی بدنی نیست افزود: زنان و مردان باید در طول روز برنامه های ورزشی و پیاده روی داشته باشند که این امر به سلامتی بسیار کمک می کند.
مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: طبق یک مطالعه در سال 92 در این استان در بین نوجوانان انجام شده بود 16.5 درصد آنان چاق و اضافه وزن و 21 درصد نیز چاقی شکمی داشتند که این امر به خودی خود یک تهدید برای سلامتی است که ورزش و تحرکات بدنی باید در دستور روزانه قرار گیرد.
مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:۶۰ درصد جمعیت بالای 18 سال این استان 863 هزار نفری دچار اضافه وزن و چاقی هستند، این استان از نظر مقایسه همانند کشور است و تفاوتی در این خصوص ندارد.
علیزاده اظهار کرد: از مجموع افراد دچار اضافه وزن و چاق 22.7 درصد در سن 45 تا 60 سال قرار دارند.
وی با بیان اینکه مصرف بیش از حد کالری انسان را به سمت چاقی می برد افزود: مصرف بیش از مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشار خون و اضافه وزن می شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.
وی اظهار کرد: مهم‌ترین مسئله که می‌تواند در این زمینه مورد توجه قرار داد الگوی غذایی مردم است، چرا که مصرف بیش از حد و اندازه قند، نمک و چربی عوامل خطر تغذیه‌ای به شمار رفته و سبب ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی می‌شود.
مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: افراد داری اضافه وزن و چاق مستعد ابتلا به بیماری های قلب- عروقی، افزایش چربی خون، پرفشاری خون، تنگی نفس، دیابت، نقرس، سنگ های صفراوی، درد مفاصل، نارسایی کلیوی، سکته های مغزی و برخی از سرطان ها هستند.
علیزاده در خصوص پیشگیری و کنترل چاقی افزود: وزن خود را در محدوده متعادل نگه دارید، در صورت اضافه وزن، کاهش آن با هدف کم کردن 10 درصد وزن اولیه و به صورت کاهش پنج تا یک کیلوگرم در هفته توصیه می شود.
وی در خصوص فعالیت بدنی نیز گفت: ورزش متناسب با سن و شرایط جسمی را افزایش دهید تا به کاهش وزن کمک شایانی شود، فعالیت ورزشی ایروبیک با شدت متوسط حداقل پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه یا ورزش های هوازی با شدت شدید به مدت 20 دقیقه سه روز در هفته توصیه می شود.
وی در خصوص تنظیم برنامه غذایی و اصلاح رفتار های غذایی نیز گفت: برای پیشگیری و کنترل چاقی، کاهش مصرف مواد غذایی ر انرژی مثل کاهش مواد قندی، چربی و روغن و تغییر شیوه زندگی توصیه می شود.
مدیر گروه بهبود معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: به هر بهانه ای فعالیت بدنی بیشتری انجام دهید مانند پیاده رفتن به محل کار و خرید، استفاده از پله به جای آسانسور، زودتر پیاده شدن از تاکسی و اتوبوس یا پارک پارک اتومبیل چند خیابان جلوتر و طی قسمتی از مسیر به صورت پیاده ، انجام کار های باغچه و حیاط.
مجید جودت رئیس هیات ورزش های همگانی خراسان شمالی گفت: ورزشکاران غیر سازمان یافته در این استان 570 هزار نفر هستند، 33 درصد مردم این استان در ورزش های همگانی فعالیت دارند.
اکنون سرانه ورزشی در استان خراسان شمالی 0.49 مترمربع است که این رقم در میانگین کشوری بیش از یک مترمربع است.
خراسان شمالی 864 هزار نفر جمعیت دارد.
3007/ 6042/ خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سید حسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.