حبیب الله مسعودی فرید چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه مرکز حمایت های روانی و اجتماعی دختران و خانواده(ندای مهر) به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: در برنامه ششم توسعه موارد زیادی به تکالیف سازمان بهزیستی درباره آسیب های اجتماعی مانند راه اندازی اوژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر اشاره شده است.
اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌های مداخله در مسائل اجتماعی با هدف پیشگیری از آسیب‌هاست که چند سالی است در سازمان بهزیستی انجام می‌شود.
این اورژانس یکی از برنامه‌هایی است که برای حل مشکلات مردم توسط دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی در حال اجراست؛ در حقیقت این برنامه تلفیقی از مداخله در بحران فردی، خانوادگی و اجتماعی(‌مرکز اورژانس اجتماعی)، خط تلفن 123، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی است که در مرحله اول با هدف توانمندسازی اجتماع محور در سکونت‌گاه‌های غیررسمی تدوین شده است.

معاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی کشورهمچنین گفت: در سال گذشته نزدیک یک هزار نفر را در مراکز(خانه سلامت) مورد پذیرش قرار دادیم، سیاست اصلی ما برگرداندن اینها به کانون گرم خانواده است.
وی افزود: عمده مشکلات دختران فراری، مسائل داخل خانواده، نبود ارتباط موثر در خانواه، عدم توجه به کودک و از طرفی قبول مهارت های کنترل هیجانات و احساسات در خود آن فرد است.
وی با بیان اینکه در سطح کشور 31 مرکز خانه سلامت فعالیت دارند گفت: اکنون راه اندازی مراکز روزانه را در برنامه داریم که افتتاحیه مرکز حمایت های روانی و اجتماعی دختران و خانواده(ندای مهر) در خراسان شمالی یک نمونه از آنها است، در این مراکز خدمات از صبح تا بعد از ظهر است، راه اندازی این مراکز در واقع یک گام پیشگیرانه می باشد.
مسعودی فرید با بیان اینکه سازمان بهزیستی کشور برای پیشگیری و کنترل آسیب های اجتماعی سه رویکرد اساسی دارد اظهارکرد: یکی از آنها، توسعه خدمات پیشگیرانه است که می تواند به عدم ایجاد آسیب های اجتماعی کمک کند.
وی ادامه داد: رویکرد دوم موضوع توانمند سازی است که در تمامی برنامه و سیاست های سازمان برای افراد در معرض آسیب و آسیب دیده این رویکرد را داریم.
مسعودی فرید رویکرد سوم را ظرفیت سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه عنوان کرد و گفت: این سازمان ها و موسسات بخش مهمی از کار ما و یکی از شرکای اصلی ماهستند.
وی با اشاره به موضوع ساماندهی و تحت پوشش قرار دادن کودکان کار و کوکان خیابانی گفت: انجام این مهم با همکاری سازمان های مردم نهاد و شبکه سازی بین آنها در حال انجام است و در شهرهای بزرگ مانند تهران این کار با سرعت زیادی پیش می رود.
مسعودی فرید درباره توانمند سازی زنان سرپرست خانوار و خانواده های زن سرپرست هم اظهارکرد: روی ابعادمختلف توانمندسازی زنان مانند سلامت جسمی، روانی، معنوی، اقتصادی و اجتماعی کار کردیم و خوشبختانه سالانه بالغ بر 10 درصد از این افراد از حمایت های مستمر خارج می شوند.
مسعودی فرید درباره خراسان شمالی گفت: این استان همواره در ارائه راه حل ها و پیشنهادات جزء استان های پیشرو بوده است، در موضوع فوریت های اجتماعی تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر این استان دارای اورژانس اجتماعی شدند و یا تا یکی و دو ماه آینده می شوند .
وی عنوان کرد: خراسان شمالی از چندین جنبه حایز اهمیت است، یکی مهاجر پذیر بودن بخشی از بخش های استان است که به طور قطع این موضوع حاشیه نشینی را مطرح می کند واین هم جزء پنج آسیبی است که رهبری بر آن تاکید دارند و باید توجه ویژه ای به این موضوع شود.
مسعودی فرید گفت: برنامه دیگری به نام مراکز جامع خدمات بهزیستی هم در دستور کار است که ابتدا آن را از 30 شهرستان محروم کشور شروع کردیم، در این مراکز خدمات پیشگیرانه،کنترل آسیب های اجتماعی، معلولیت ها و توانبخشی را انجام می دهیم.
وی توضیح داد: یعنی افرادی که در یک محله زندگی می کنند، بتوانند تمام خدمات مرتبط با بهزیستی خودشان را از همان مرکز دریافت کنند و یا برای دریافت آن راهنمایی بشوند.
وی اظهارامیدواری کرد که بعد از این 30 شهرستان در سطح کشور، در گام بعدی بخش هایی از استان خراسان شمالی را هم شامل این طرح کنیم.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.