حسن اسماعیلی، جمعهشب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون بیش از ۹۶ درصد از تجهیزات طرح تکمیلی مجتمع فولاد نصب شده و باید با حضور کارشناسان ایتالیایی برای راه اندازی مورد آزمایش قرار می گرفت که به دلیل شیوع ویروس کرونا در آن کشور، این اقدام به زمانی دیگر موکول شده است.
وی افزود: همه هماهنگی ها برای حضور کارشناسان ایتالیایی صورت گرفته و ویزای آنها نیز برای ۲۵ بهمن ماه هماهنگ شده بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا و قرنطینه و لغو پروازهای این کشور عملی نشد.
اسماعیلی گفت: برنامه ریزی شده پس از رفع بحران کرونا در ۲ کشور، کارهای نهایی این پروژه انجام می شود.
وی افزود: اگر بحران کرونا در سال آینده زودتر مهار شود، آزمایش های نهایی این طرح با حضور کارشناسان ایتالیایی انجام می شود و در نیمه نخست سال ۹۹ به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش ایرنا برای اجرای این طرح بزرگ صنعتی ۹۴ میلیون یورو اعتبار ارزی و ۵۸۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی هزینه شده و با بهره برداری از آن ظرفیت ذوب فولاد این مجتمع از ۱۲۰ به ۱۸۰ هزار تن و ظرفیت تولید محصولات نهایی نیز، که با استفاده از فناوری ریخته گری پیوسته صورت می گیرد، از ۸۱ به ۱۶۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
مجتمع صنعتی فولاد اسفراین از شرکت های زیر پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و بزرگترین تولید کننده قطعات و مقاطع فولاد آلیاژی در خاورمیانه است که امکان ساخت ۱۴۰ گونه فولاد آلیاژی را دارد.
این مجتمع صنعتی به عنوان بزرگترین تولید کننده قطعات و مقاطع فورج و ریخته گری سنگین و فوق سنگین فولاد آلیاژی، با داشتن متخصصان توانمند و فناوری پیشرفته، توانایی رفع نیازهای راهبردی صنایع کشور در بخش های نفت و گاز، نیروگاهی، کشتی سازی و ماشین سازی، ریلی و صنایع معدن و فولاد را دارد.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.
این شهرستان با دارا بودن ۲ مجتمع بزرگ و مهم صنعتی فولاد و لوله گستر، قطب صنایع بزرگ استان خراسان شمالی محسوب می شود.