مهندس سید عقیل مرتضوی روز پنجشنبه گفت: این روند به منظور تحقق اهداف آموزشی سند اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب که با همکاری وزارت آموزش و پرورش و شرکت مدیریت منابع آب ایران تهیه و ابلاغ شده، انجام شده است.
وی افزود: شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی برای این کار با برگزاری کارگاه های متعدد استانی و شهرستانی، تمام دبیران درس انسان و محیط زیست در پایه یازدهم دوره دوم متوسطه سطح استان را به عنوان سفیران نجات با شیوه انتقال مفاهیم اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب آموزش داده است.
وی اظهار داشت: این شرکت علاوه بر این، هشت هزار برگ بروشور آموزشی شامل اقدامات قبل از سیلاب، همزمان با سیلاب و بعد از سیلاب را تهیه، چاپ و در آموزشگاه های هدف توزیع کرد.
مرتضوی گفت: نمایندگان مناطق ۹ گانه آموزش و پرورش استان در ۱۰ کارگاه تخصصی به منظور اجرای صحیح آموزشهای مواجهه با سیلاب در تمام مدارس دوره دوم متوسطه سطح استان توسط این شرکت آموزش دیده و طبق سند برنامه اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب، سفیران نجات ضمن تکمیل فرمهای این سند، آموزشهای پایه ای اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب را به دانش آموزان منتقل کرده اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی اعلام کرد: مقرر بود پس از آموزش و تدوین سند، تمام آموزشگاههای دوره دوم متوسطه سطح استان، اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب را به صورت عملیاتی به شکل مانور سیلاب در پنجم اسفند ماه همزمان با سراسر کشور تمرین کنند که این مانور به علت تعطیلی عمومی مدارس استان و کشور، به ماه های آینده موکول شد.
شرکت مدیریت منابع آب ایران در سال تحصیلی جاری علاوه بر طرح دانش آموزی نجات آب برای دوره اول متوسطه و طرح گسترش سواد آبی در دوره دوم متوسطه، طرح آموزشی اقدام صحیح در مواجهه با سیلاب را برای دوره دوم متوسط در دستور کار خویش قرار داده و به شرکت های آب منطقه ای سراسر کشور ابلاغ کرده است.
وقوع سیل های مخرب همه ساله خسارت عمده ای به بخش کشاورزی، مسکونی و زیربنایی خراسان شمالی وارد می کند.