بازاریان می گویند شب یلدا که می رسد، مردم به رسم سال های پیش در تکاپو برای خرید آجیل و دیگر تنقلات ویژه این شب هستند اما میزان خریدها کم شده است.  

در میان سرکشی گرانی و افزایش قیمت ها، گویا دست خالی مردم، روی دست غول قیمت ها زده و آن را رام کرده است، زیرا برخی بازاریان در بجنورد قیمت ها را کاسته اند تا فروش بیشتری داشته باشند.  

کاهش قیمت آجیل 

رییس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان بجنورد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مردم مثل هر سال، شور و شوق شب یلدا دارند و این سنت، آنان را به بازار می کشاند، مشتریان مثل هر سال شرینی و آجیل می خرند اما مقدار آن نسبت به سال گذشته، کم شده است.  

علی رحمتی اظهار داشت: مشتریانی که در سال های گذشته یکی دو کیلوگرم آجیل می خریدند، امسال یا خرید ندارند یا به میزان بسیار کمتری خرید می کنند.  

وی افزود: با وجود اینکه قیمت شیرینی از مهرماه سال قبل، افزایشی نداشته است اما خرید، مثل سال های قبل نیست، توان مردم کم شده است و خرید شیرینی و آجیل شاید در اولویت آنان نیست.  

رحمتی خاطرنشان کرد: مردم می گویند که مثل هر سال توان خرید برای اینکه شب یلدا ندارند، اما به رسم قدیم، سفره شب یلدا را با میوه و شیرینی می آرایند.  

وی اظهار داشت: در این میان، بازار آجیل کساد شده است و به همین دلیل، برخی کسبه برای اینکه فروش بیشتری داشته باشند، آجیل را با قیمت کمتری عرضه می کنند.  

رییس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان بجنورد گفت: البته قیمت شیرینی که با همین وضعیت هم، برای قنادان ضرر است و نمی توانند کمتر از نرخ مصوب، عرضه کنند اما قیمت آجیل به میزان ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار ریال کاهش دارد.  

قیمت میوه افزایش ندارد 

رییس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد هم گفت: هیچ گونه افزایش قیمت در اقلام مختلف در بازار وجود ندارد و شاهد ثبات نسبی در قیمت ها هستیم.

امید فیروزه اظهار داشت: البته بالا بودن قیمت تا حدی سبب شده تا خرید مردم کم باشد اما کسبه، افزایشی در قیمت میوه ندارند.  

فیروزه افزود: برای تامین هندوانه شب یلدا،  ۶۰ تن هندوانه وارد بجنورد می شود و اکنون نیمی از آن وارد شده است.

رییس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد خاطرنشان کرد: کدو، سیب،  انار و پرتقال که معمولا در شب یلدا، متقاضی زیاد دارد،  به اندازه کافی در بازار موجود است.

سفره هایی که آب می رود 

شب یلدا،  برای تازه عروس ها شبی پرهزینه است،  در سال های اخیر، آغاز فصل زمستان و فرا رسیدن شب یلدا، با تجمل ها آمیخته شده است و خانواده ها، سفره آرایی و چیدن آن را به مزون ها می سپارند تا تحفه شب یلدای عروس، پر رنگ و لعاب باشد.

بردن هدیه برای نوعروسان از سال های دور مرسوم بوده است اما در این سال ها، تجمل و سفره آرایی و چیدن آجیل و میوه های تزیین شده، هزینه ها را چند برابر کرده است.  

اما امسال سفره های نوعروسان در شب یلدا هم متاثر از گرانی ها، کوچک شده و آب رفته است.  مزون داران می گویند که تقاضا برای چیدن سفره شب یلدا، همچنان وجود دارد اما اکنون، سفره ها کوچک تر شده است.  

بازرس اتحادیه خرازان بجنورد در این باره گفت: مردم همچنان با مراجعه به مزون ها، چیدن و تزیین سفره یلدا را سفارش می دهند اما میزان آن کم شده است.  

فاطمه جمشیدی اظهار داشت: در سال های پیش، میوه هایی که برای تزیین تهیه می شد، با جعبه و به میزان زیاد بود اما امسال به چند کیلو بسنده می کنند، سفارش برای تزیین آجیل و خشک بار هم مثل هر سال نیست و از میزان آن کاسته شده است.  

این مزون دار افزود: قیمت ها برای چیدن سفره شب یلدا افزایش نداشته است و البته شمار تقاضای مردم هم همچنان وجود دارد اما گرانی ها سبب شده تا میزان اقلام مختلف از جمله میوه، گل، شیرینی و آجیل کم باشد.  

بازرس اتحادیه خزاران هم در این باره با اشاره به اینکه قیمت ها امسال افزایشی نداشته است گفت: امسال همچون سال های پیش،  چیدن سفره شب یلدا برای نوعروسان پابرجا است و مردم خواستار تزیین سفره هستند.  

تشدید نظارت ها 

معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: اکنون ۲۰ گروه، کار نظارت و بازرسی از بازار استان را بر عهده دارند که نیمی از این تعداد مربوط به شهر بجنورد است.  

محمد کرمیان فر افزود: نظارت بر بازار با قوت در حال انجام است و به مناسبت فرا رسیدن شب یلدا، نحوه عرضه محصولات مختلف نظارت می شود.

وی اظهار داشت: برای رسیدگی بهتر به شکایات، ۲ کانکس بازرسی در میادین شهید و کارگر، در مرکز شهر بجنورد مستقر شده است و در هر کدام از شهرهای شیرون و اسفراین هم یک کانکس بازرسی فعال شده است که شکایت های مردم را به صورت آنی مورد رسیدگی قرار می دهد.  

وی با تاکید بر لزوم همکاری مردم در پیشگیری از تخلف صنوف، خاطرنشان کرد: مردم از خریدن کالاهای بدون برچسب و فاقد قیمت مندرج، خودداری کنند و با این روش در جلوگیری از تخلفات احتمالی سهیم باشند.

کرمیان فر افزود: مردم علاوه بر مراجعه به کانکس های بازرسی مستقر در میادین اصلی شهرها، می توانند شکایات خود را از طریق تماس با سامانه ۱۲۴ منعکس کنند و همچنین می توانند تخلفات مشاهده شده را در سامانه www.۱۲۴.ir ثبت کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: رسیدگی به شکایات مربوط به افزایش خودسرانه قیمت ها، با اولویت رسیدگی می شود.  

بیش از ۲۶ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب در قالب ۷ اتاق اصناف و حدود ۱۴۰ اتحادیه در استان در حال فعالیت و ارائه کالا و خدمات به مصرف کنندگان هستند.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.