سیدابراهیم سیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر مدیریت مصرف آب اظهار داشت: با اجرای طرح های نوین آب و خاکٰ و آبیاری های نوینٰ تلاش میشود تا کمبود آب جبران و از اضافه برداشت آن جلوگیری شود.
براساس گزارش شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در محدوده شهرستان های شیروان و فاروج، ۸۳۹ دهنه چشمه، ۱۲۳ رشته قنات و ۶۸۴ حلقه چاه دارای پروانه بهرهبرداری با حجم تخلیه حدود ۱۹۹ میلیون متر مکعب در سال برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر امور آب و خاک و فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه ۸۷ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود گفت: هم اینک راندمان آبیاری در این استان ۴۵ درصد است که با اجرای طرح های آبیاری نوین به ۷۵ درصد خواهد رسید.
سیدی افزود: تاکنون، سامانه آبیاری تحت فشار در سطح حدود هفت هزار هکتار اراضی این شهرستان انجام شده که اجرای آن در ۲۵۰ هکتار دیگر هم تا پایان امسال در دستور کار است.
مدیر امور آب و خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت:سیستم های آبیاری نوین موجب افزایش راندمان تولید در اراضی کشاورزی، بهره وری بالا و موجب صرفه جویی در مصرف آب نیز می شود.
عملیات اجرای سامانه آبیاری تحت فشار به روش آبیاری بارانی، کم فشار و قطره ای از سال ۹۶ آغاز شده است.
این سازمان به ازای هر هکتار آبیاری قطره ای حداکثر مبلغ ۱۳۰ میلیون ریالٰ و آبیاری بارانی حداکثر ۸۴ میلیون ریال و آبیاری کم فشار ۵۸ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند.
براساس قانون ۸۵ درصد از هزینه اجرای طرح های آبیاری نوین از سوی دولت و ۱۵ درصد نیز سهم کشاورزان است.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان دومین شهر پر جمعیت خراسان شمالی است که ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.