مصطفی سیامکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رویشگاههای این گونه گیاهی بیشتر در مراتع و عرصههای طبیعی روستاهای چاهک، قلعه زو، بیگان، عبدآباد و زوارم است.
وی افزود: متوسط تعداد بوته های قابل بهره برداری ۴۸۴ بوته در هر هکتار و میزان محصول تولیدی به ازای هر بوته باریجه ۱۵ گرم برآورد شده است که متوسط تولید در هر هکتار ۶ کیلو و ۵۰۰ گرم و مناسب ترین زمان برای بهره برداری باریجه اوایل تیر تا اواخر مردادماه است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: هر چند در دهه ۸۰ رویشگاه های باریچه در شهرستان بسیار گسترده بود اما، در سال های اخیر به علت برداشت زیاد و خشکسالی، رویشگاه ها به مناطق سخت گذر و ارتفاعات استان محدود شده است.
به گفته سیامکی، رویشگاه باریجه بیشتر در ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر از سطح دریا و در حواشی دره هایی با شیب تند و سنگلاخی است.
باریجه از گیاهان دارویی در خراسان شمالی است که مصارف صنعتی و دارویی بسیار بالایی دارد.
باریجه با نام علمی (Ferula gummosa) از مهم ترین محصولات مرتعی ایران است. این گیاه با داشتن ارزش دارویی و صنعتی فراوان، در بسیاری از نقاط استان خراسان شمالی یافت میشود.
شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار گستره دارد که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار مستثنیات قانونی اشخاص شامل زمین های زراعی، باغ، جاده و محدوده روستاها و شهرها است.
۷۱۸۶/ ۶۰۴۲