رئیس گروه تحقیقات و مجری انرژی های تجدیدپذیر این شرکت روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: شرکت برق این سامانه را با همکاری پارک علم و فناوری استان طراحی و تاکنون چهار نمونه از این پکیچ را ساخته است.
مهندس اسماعیل حسین پور اظهار داشت: این پکیج شبانه و در زمان کمی بار شبکه از برق تغذیه کرده و در زمان اوج مصرف، حدود هفت ساعت سرمایش خود را به محیط پس می دهد.
وی افزود: برق مصرفی سامانه های معمولی سرمایشی 12 تا 13آمپر است در حالی که این پکیج در اوج مصرف تنها با یک آمپر برق فعالیت می کند که آزمایش های انجام شده نشان می دهد مصرف برق را در زمان پیک، 91 تا 92 درصد کاهش می دهد.
وی گفت: علاوه بر مدیریت مصرف برق در پیک بار، این پکیچ برق کمتری نیز مصرف می کند که هزینه های مصرف کننده به صورت چشمگیری پایین خواهد آمد.
وی با بیان اینکه این پکیچ نه نمونه داخلی و نه خارجی دارد، افزود: این سامانه در سازمان ثبت اختراعات کشور ثبت شده و اقدامات لازم برای ثبت جهانی آن هم در دست اجرا است.
حسین پور اظهار داشت: علاوه بر استفاده سرمایشی از این سامانه، می توان از گرمایش آن نیز بهره برد که نقش موثری در کاهش و مدیریت مصرف گاز زمستانه می تواند داشته باشد.
رئیس گروه تحقیقات و مجری انرژی های تجدیدپذیر شرکت توزیع برق خراسان شمالی اظهار داشت: هزینه ساخت این پکیج نیز 40درصد از دیگر سامانه های سرمایشی و گرمایشی کمتر است.
حسین پور با اشاره به خروج سالانه میلیون ها دلار ارز برای وارد کردن سامانه های سرمایشی و گرمایشی به کشور، افزود: تولید انبوه و تجاری سازی این پکیج نیاز به حمایت مسئولان دارد که در صورت ایجاد یک واحد تولید آن در استان می توان برای بیش از یکهزار نفر اشتغال ایجاد کرد.
وی یکی از امتیازات مهم این محصول را انطباق آن با شاخصه های زیست محیطی دانست، چرا که گاز منوکسید کربن کمتری تولید می کند.
حسین پور افزود: پکیج مزبور به صورت کاملا هوشمند عمل کرده و در اندازه های متفاوت برای مصارف خانگی، اداری و اماکن بزرگ قابل ساخت است که می تواند چندین خروجی داشته باشد و با نصب یک دستگاه، همزمان 6 تا هفت نقطه از سرمایش آن بهره ببرند.
وی گفت: هم اکنون این طرح در ردیف اولویت های نخست پژوهشی کشور قرار گرفته و امید است تجاری سازی آن مورد حمایت قرار گیرد.
به گزارش ایرنا مصرف برق کشور در زمستان 24 هزار مگاوات است که این رقم در تابستان به 56 هزار مگاوات می رسد و 21 هزار مگاوات آن مربوط به سامانه های سرمایشی است.
3007/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.