به گزارش ایرنا حجت الله غلامعلی، چهارشنبه در گردهمایی بررسی مشکلات و چالش های کلانشهرهای کشور که در مشهد برگزار شد، با تاکید بر ضرورت یکپارچه سازی فعالیت شهرداری ها افزود: این امر به تحول در این حوزه و بهبود فرآیندها کمک شایانی می کند.
وی اظهار کرد: 40 سازمان فرهنگی و اجتماعی در شهرداری های کشور فعال هستند که باید از ظرفیت آنها برای تدوین برنامه های کلان ملی بهره گرفت.
غلامعلی افزود: تدوین سند آسیب شناسی برای سر و سامان بخشیدن شهرداری ها توسط معاون اول رئیس جمهوری امسال ابلاغ شده و آیین نامه اجرایی آن در دست پیگیری است.

* لزوم پرداختن به ماموریت های اصلی
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست اظهار کرد: در حوزه مدیریت شهری چنانچه ضعف هایی با ریشه فرهنگی وجود دارد باید معاونت های فرهنگی در این زمینه ورود و اقدامات لازم را انجام دهند.
احسان اصولی افزود: معاونت های فرهنگی باید به ماموریت های اصلی خود پرداخته و اعتبارات و نیروی انسانی را به سمت و سویی خارج از حوزه اصلی ماموریتی هدایت نکنند.
وی با تاکید بر اثربخشی فعالیت های فرهنگی-اجتماعی، ادامه داد: یکی از ایرادها در حوزه فرهنگی و اجتماعی عدم تعادل بخشی و دنبال کردن سیاستها به شکل پویاست.
وی خاطرنشان کرد: همچنین جریان های سیاست گذاری و اجرایی در حوزه فرهنگی-اجتماعی نباید به جهتی حرکت کنند که تعادل بر هم زده شود و یک اندیشه بیش از سایر اندیشه ها مورد توجه قرار گیرد و مابقی دچار غفلت شود.
اصولی با بیان اینکه کلانشهر مشهد سالانه پذیرای حدود 30 میلیون زائر و مسافر است ، ادامه داد: کلانشهرها دارای ظرفیتهای مشترکی هستند لذا باید نوعی هماهنگی در بخشهای سیاستگذاری، نظارت و اجرا ایجاد و در جهات کاهش آسیبهای اجتماعی اقدام کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: تنوع بخشی توزیع اعتبارات در مباحث فرهنگ شهروندی نیز یک آسیب است و منابع در جایی هزینه می شود که خروجی مبتنی بر تغییر رفتار ندارد.

*جهانی سازی شاخص های بومی
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری اصفهان نیز در این گردهمایی اظهار کرد: شهرداری ها باید نظام فرآیندمحور و مرتبط با توسعه را پیگیری کنند لذا باید پا را از شهر خود بیرون گذاشته و تلاش کنند شاخص های بومی را به امری جهانی تبدیل کنند.
محمد عیدی با بیان اینکه امروز شهرداری ها با کمبودهای مالی مواجه هستند، افزود: برای رسیدن به فضاهای جدید یکی از پایدارترین نگاه ها توجه به اقتصاد خلاق است .
وی ادامه داد: البته که به صورت نقطه ای هیچ یک از شهرها به تنهایی نمی تواند به اقتصاد خلاق برسد و باید در این زمینه هم افزایی وجود داشته باشد تا بتوان اقتصاد ملی را رونق بخشید.
عیدی گفت: شهرداری ها به عنوان نهاد مدنی نقش مهمی در رسیدن به توسعه پایدار دارند و باید با برگزاری این جلسات زمینه تحقق این مهم فراهم شود و از طریق شهرداری ها به عنوان نهاد مدنی، این جلسات منجر به اهداف توسعه پایدار شود.

*حیات اجتماعی در شهرها به خطر افتاده
معاون فرهنگی- اجتماعی شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: مشکلات موجود در شهرها و کلانشهرها حیات اجتماعی را به مخاطره انداخته و باید برای رفع آنها چاره اندیشی کرد.
ابوالفضل رفیع با تاکید بر لزوم عزم جدی برای بهبود بخشیدن وضعیت کلانشهرها، افزود: باید حوزه اجتماعی فرهنگی در صدر فعالیتهای شهرداری ها قرار گیرد.
وی ادامه داد: زیرساختهای شهری برای زندگی بهتر ایجاد شده؛ راهکارهای مهندسی پاسخگوی رفع مشکلات موجود نیست، حیات اجتماعی شهرها به خطر افتاده و باید با اقدامات فرهنگی و اجتماعی و استفاده از ظرفیت سمن ها و شرکتهای دانش بنیان مشکلات را رفع کرد.

* زیرساختهای مردم محور مغفول مانده است
معاون فرهنگی-اجتماعی شهر قم هم در این نشست اظهار کرد: توجه به مقوله فرهنگ شهروندی از ضروریات است، زیرساختهای مردم محور مغفول واقع شده است.
سیداحمد طباطبایی نژاد افزود: چنانچه شهرداری در این خصوص ورود کند، روند کار حاکمیتی می شود اما اگر این ظرفیتها از سوی مردم فعال شود، مردم دلگرم تر و فعال تر می شوند و ثمره مفیدتری خواهد داشت.
وی ادامه داد: ورود بخش خصوصی و سمن ها نیز به این جریان مهم و تاثیرگذار است اما برای این مهم باید پیوندی توسط شهرداری ایجاد شود و با هم اندیشی ها نقاط ضعف مرتفع و نقاط قوت تقویت شود.

*ترویج سبک زندگی ایرانی-اسلامی
معاون فرهنگی-اجتماعی شهرداری اهواز نیز با تاکید بر حفظ و تقویت هویت های ملی با محوریت شهرهای مختلف افزود: شهرداری می تواند ترویج سبک زندگی فرهنگی و اجتماعی را عهده دار شود و هر قدمی که در این زمینه بردارد، موثر است.
ابراهیم گشتاسبی راد بیان کرد: آموزش های شهروندی مورد استقبال مردم با هر سلیقه و نگرشی قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: مردم به شهردای ها در حوزه فرهنگی و اجتماعی اعتماد دارند، آسیب های اجتماعی مشکلات کلانی برای کلانشهرها ایجاد کرده که می توان با هم اندیشی راهکارهای فرهنگی-اجتماعی برای آنها ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: اهواز هم اینک درگیر مشکلات زیادی نظیر گرد و غبار و کم آبی است و تغییر ساعات اداری مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است.
گشتاسبی راد افزود: مشکلات کلانشهرها با هم اندیشی و برگزاری جلسات این چنینی قابل حل است.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: تغییرات ساختاری در حوزه فرهنگی اجتماعی شهرداری ها رخ داده که این تغییرات عوارض و مشکلاتی نیز در این حوزه ایجاد کرده است.
هادی بختیاری افزود: از این رو تبادل نظر در جلسات در دستور کار قرار گرفت تا با همسویی و همگامی بین حوزه های فرهنگی و اجتماعی شهرداری ها اقدامات مناسب برای رفع این مشکلات صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بنیاد ملی امام رضا(ع) نیز تمایل به برقراری تعامل در این حوزه را با سایر کلانشهرها دارد، افزود: تعامل بر مبنای گرامیداشت دهه کرامت و سنت و سیره رضوی از دستور ارهایی است که در این جلسه مورد بررسی قرار می گیرد.
بختیاری اظهار امیدواری کرد که این نشست به ارائه راهکارهای مشترک برای رفع معضلات فرهنگی-اجتماعی موجود در کلانشهرها ختم شود.
این نشست یک روزه هم اندیشی با شرکت معاونان فرهنگی شهرداری های تهران، قم، تبریز، کرج، شیراز، اهواز و اصفهان به میزبانی شهرداری مشهد برگزار شد.
7505/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.