مهندس علی عبداللهی باغ سیاهی، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور برای جبران کمبود آب در استانهای خراسان رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: خشکسالی های متوالی، کاهش بارندگی، وضعیت بحرانی دشت های استان، افت شدید سطح آبهای زیرزمینی و لزوم ترمیم آبخوان های بحرانی و افزایش جمعیت، اکنون انتقال بین حوزه ای آب خراسان رضوی و شرق کشور را بیش از هر زمان دیگری ضروری ساخته است.
وی گفت: کسری مخازن آب کشور در مجموع 10.5 میلیارد متر مکعب است که 1.7 میلیارد متر مکعب آن مربوط به سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: اجرای مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که اکنون از پیشرفت 70 درصدی برخوردار است به شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی واگذار شده که در ابتدای سال آینده این مطالعات پایان می یابد.
وی هزینه اجرای مطالعات طرح مزبور را 35 میلیارد ریال عنوان کرد که عملیات اجرای این طرح پس از پایان طرح مطالعاتی در سال آینده آغاز خواهد شد.
عبداللهی در ادامه گفت: طبق مطالعات انجام شده طول خط انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور که مبدا آن دریای عمان و مقصد نهایی آن خراسان رضوی است، حدود یک هزار و 600 کیلومتر پیش بینی شده که این آب تنها برای آشامیدن و صنعت به مصرف خواهد رسید.
مجری طرح مطالعات شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان به استان های مرزی شرق کشور افزود: برای سال 1420 نیاز آبی بخش شرب و صنعت در سه استان مذکور یک میلیارد و 750 میلیون متر مکعب پیش بینی شده است که حجم آب تولیدی این استانها در شرایط موجود تنها 900 میلیون متر مکعب است.
وی بیان کرد: طبق تمهیدات صورت گرفته این طرح در سه مرحله انجام می شود که اجرای کل طرح با تامین اعتبارات مربوطه حدود هفت سال به طول می انجامد و شیرین سازی آب با همکاری شرکت طوس آب و مشاور هلندی (witteveen bos) در مبدا صورت می گیرد.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در تامین اعتبارات طرح بزرگ انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور بیان کرد: این طرح در قالب شرکت پروژه با همکاری نهادهای آستان قدس رضوی، قرارگاه خاتم الانبیا، شرکت سنگان خواف، شرکت های پتروشیمی در شهرهای قاین، بیرجند و چابهار، فراسان شیراز و شرکت مپحا (شرکت های پتروشیمی در سیستان و بلوچستان و کارخانه فولاد در خراسان جنوبی) انجام می شود.
خراسان رضوی یکی از بحرانی ترین استان های کشور به لحاظ افت آبهای زیرزمینی است به طوری که منابع زیرزمینی این خطه با کسری مخزن یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعبی در سال مواجه است.
هم اکنون چاهها و منابع زیرزمینی سهم 80 درصدی را در تامین آب آشامیدنی استان خراسان رضوی با جمعیت 6.2 میلیون نفری دارند.
خبرنگار:مریم انجیدنی**انتشار دهنده:علی اصغر ایزدی
3037/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.