محسن عراقی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وجود ایستگاه سینوپتیک(هواشناسی) از ضروریات هر فرودگاه برای ارسال اطلاعات جوی مربوط به هوانوردی است بطوری که پارامترهای هواشناسی مورد نیاز برج مراقبت پرواز بطور مستمر استخراج و ارسال می شود.
وی ادامه داد: صحت و جمع آوری اطلاعات نقش مهمی در امنیت پرواز دارد و اگر این تجهیزات فرسوده و به روز نباشند اطلاعات جوی مورد نیاز خلبان با خطا و صحت کمتر ارائه می شود.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی گفت: اطلاعات مورد نیاز هوانوردی مانند سرعت باد، رطوبت، دما، فشار هوا، میزان بارش برف و باران، دید افقی و دمای خاک هر نیم ساعت یکبار جمع آوری و با فرمتی خاص به برج فرودگاه مشهد مخابره می شود.
عراقی زاده افزود: فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد بعد از تهران پرترافیک ترین فرودگاه کشور به شمار می رود بطوری که روزانه بین 240 تا 300 پرواز در این فرودگاه انجام می شود.
وی ادامه داد: به روزرسانی سامانه ها و تجهیزات مورد نیاز ایستگاه هواشناسی در فرودگاه مشهد مانند ایستگاه خودکار هواشناسی، ایستگاه اندازه گیری دید افقی برای خلبان(RVR) و دریافت اطلاعات جو بالا نیازمند 15 میلیارد ریال اعتبار است. ساختمان ایستگاه هواشناسی فرودگاه مشهد نیز که در زمینی به مساحت یک هکتار واقع شده، فرسوده و به لحاظ ایمنی، شبکه مخابراتی و فاضلاب استاندارد نبوده و بازسازی آن نیازمند 10 میلیارد ریال اعتبار است.
عراقی زاده افزود: اعتبارات موجود هواشناسی خراسان رضوی جوابگوی به روزرسانی و استانداردسازی تجهیزات اطلاعات هواشناسی فرودگاه مشهد نیست و در این راستا تاکنون پیگیریهای زیادی از سوی استاندار خراسان رضوی برای تخصیص اعتبارات ملی انجام شده اما هنوز نتیجه ای نداشته است.
هواشناسی خراسان رضوی دارای 28 ایستگاه سینوپتیک اصلی و خودکار در شهرستانهای مختلف این استان است.
خبرنگار: مریم انجیدنی **انتشار: حسین کریم زاده
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.