علی محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه عملیات عمرانی مهر امسال آغاز شده بود، افزود: بنا بود کف موزاییکی حمام آجرفرش شده و برای امور فرهنگی و هنری مورد استفاده قرار گیرد که با این کشف مشخص شد شکل کنونی حمام مربوط به دوران پهلوی است که با اندکی تغییرات بر روی خرابه حمام دوران قاجار مورد استفاده مجدد قرار گرفته بود.
وی میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای گودبرداری و مرمت بنا را 600 میلیون ریال عنوان و اظهار کرد: 550 میلون ریال در بخش پرداخت پیمانکار و بقیه صرف سردر ورودی می شود و امسال قسمت سربینه آن به اتمام خواهد رسید.
محمدی در معرفی معماری بنا گفت: حمام دارای دو قسمت مردانه و زنانه و از 17 بخش تشکیل شده بود که شامل خزینه، تون، حوض هشت ضلعی، سربینه، گرمخانه، مخزن آب سرد و گرم، است و همچنین در معماری آن هشت ستون تعبیه و با آیینه کاری و نقاشی روی آهک تزیین شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس نوشته حک شده بر سر در ورودی، حمام در سال 1272 هجری شمسی انتهای خیابان روحبخش
توسط حاج سید محمد رییس التجار معروف به حاجی رییس و به منظور امور عام المنفعه ساخته شده بود، افزود: این اثر در تاریخ 25 اسفند 1380 با شمارهٔ 5146 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
محمدی در ادامه به خواص درمانی حمام های سنتی ایرانی اشاره و اظهار کرد: حمام ها در قدیم از چهار بخش سربینه، گرمخانه، خزینه و گربه رو تشکیل می شد و هر قسمت دارای درجه دمای متفاوتی بود که افراد بسته به مزاج سرد یا گرم خود، در قسمت خاصی از حمام مستقر می شدند.
وی افزود: علاوه بر موارد یاد شده، اجرای حجامت، خوردن نوشیدنی و مشت و مال همگی جزو آیین هایی خاص بوده که هر کدام برای سلامت بدن بسیار موثر بوده است.
محمدی گفت: بر همین اساس بنا داریم طرح خزینه درمانی و بازآفرینی حمام های سنتی به منظور احیا و تقویت طب سنتی در این شهرستان را در آینده نزدیک عملیاتی کنیم.
از مجموع 200 اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در سطح شهرستان، تعداد 60 بنا و محوطه تاریخی و 2 اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121 /1744
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم انتشار: علی اصغرافتاده
*
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.