احسان قاضی زاده پنجشنبه شب در نشست شورای توسعه و برنامه ریزی خراسان رضوی افزود: ساخت و سازها در مناطق زلزله زده بسیار مطلوب بوده است اما اگر تخصیص بیشتری در حوزه اعتبارات داده شود، عملیات بازسازی شتاب می گیرد. دولت 45 میلیارد تومان تسهیلات و اوراق مشارکت برای بازسازی خسارات زلزله اختصاص داده است.

* مدیریت مصرف آب اثربخشتر از انتقال آن از دریای عمان
این نماینده مجلس همچنین گفت: مدیریت مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آن در خراسان رضوی به مراتب اثربخشتر از هزینه کرد برای انتقال آب از دریای عمان به مشهد است. در شرق کشور به ویژه در خراسان رضوی چند ابرچالش یا بحران جدی وجود دارد که مهمترین آنها مساله آب است.
او ادامه داد: سد دوستی که با هزینه گزافی ساخته و آب از آن پس از طی مسیر 170 کیلومتر به مشهد می رسد، با رویکرد افغانستان نسبت به آب تاثیر کمتری نسبت به گذشته دارد.
قاضی زاده گفت: هزار میلیارد تومان اعتبار برای مکانیزاسیون آب کشاورزی در سفر رئیس جمهوری به خراسان رضوی اختصاص یافت لذا بهتر است همان مصوبه تحقق یابد تا اینکه اعتباری برای انتقال آب از دریای عمان هزینه شود.
وی افزود: سهم مشهد از اقتصاد حمل و نقل کشور یک سوم است و هر هزینه ای در این خصوص با توجه به جایگاه مشهد در حوزه اقتصاد و گردشگری توجیه اقتصادی بالایی دارد. لازم است در جذب فاینانس خارجی در حوزه حمل و نقل ریلی، تجهیز فرودگاه مشهد و جبران عقب ماندگیهای استان در حوزه آزادراه اعتبارات بخش حمل و نقل خراسان رضوی افزایش یابد.

*فقر زیرساختها در شرق
نماینده مردم زاوه، تربت حیدریه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: شرق کشور در حوزه زیرساختها فقیر است و در کنار خود کشور افغانستان را دارد که به لحاظ منابع طبیعی به ویژه معادن، کشوری ثروتمند محسوب می شود.
سعید باستانی افزود: برای جبران عقب ماندگیها در حوزه زیرساختهای شرق کشور چاره ای جز گره زدن ثروت افغانستان به خراسان رضوی برای پیشرفت در بخش زیرساختها نداریم. تاکنون مشارکتها با افغانستان فقط در حوزه حمل و نقل ریلی بوده، باید این مشارکت در حوزه عمرانی نیز تقویت شود.
وی ادامه داد: بدهیهای دولت به دستگاههای اجرایی و شهرداریها وصول نمی شود و این نهادها را در انجام مسئولیتهای خود دچار مشکل می کند لذا ضروری است با ایجاد تهاتر در بخشهای مختلف بدهیها جبران شوند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای پروژه های عمرانی توسط دولت بسیار گرانتر از اجرای پروژه های عمرانی توسط بخش خصوصی تمام می شود لذا ضروری است دولت نسبت به هزینه های اجرای پروژه ها تدبیر نموده و آنها را کاهش دهد.
باستانی همچنین از رویکرد دولت نسبت به استفاده از پیمانکاران در پروژه های عمرانی انتقاد و بیان کرد: با ادامه این روند در بکارگیری پیمانکاران به مرور پیمانکاران خوب کنار گذاشته می شوند و اجرای پروژه های عمرانی مطلوب انجام نمی گیرد لذا باید در این بخش بازنگری انجام شود.
وی همچنین خواستار تصمیم نهایی دولت در تامین منابع مالی پروژه برقی کردن قطار مشهد – تهران و تامین آب برای خراسان رضوی شد.
خبرنگار: میترا عبداللهی **انتشار: حسین کریم زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.