به گزارش ایرنا محمد سلطان پور، چهارشنبه، به مناسبت روز صنعت در نشستی خبری افزود: کالاهای مزبور شامل مواد غذایی، آشامیدنی، شیمیایی و سلولزی، محصولات لاستیک و پلاستیک، کانی های غیرفلزی، صنایع فلزی و تجهیزات پزشکی بوده است.
وی اظهار کرد: از مجموع 98 واحد صنعتی مستقر در تربت حیدریه 65 واحد فعال، 13 واحد نیمه فعال و بقیه تعطیل هستند و از مجموع 55 واحد معدنی دارای پروانه بهره برداری نیز تنها 30 واحد فعالند که مجموعا هزار و 390 نفر در بخش صنعت شهرستان اشتغال مستقیم دارند.
وی فقدان آمایش سرزمینی، تحریم های خارجی، قطع حامل های انرژی و تخصیص نیافتن یارانه جایگزین و نیز به روز نبودن خطوط تولید را از عمده ترین دلایل تعطیلی واحدهای صنعتی تربت حیدریه عنوان کرد.
سلطان پور در خصوص معادن نیز گفت: معادن این شهرستان در بخش های شن و ماسه، گرانیت، خاک صنعتی، سنگ آهک، کرومیت، سنگ لاشه، مرمریت، طلا و نقره، با ذخیره قطعی 85 میلیون و 400 هزار تن و نیز اشتغالزایی مستقیم برای 553 نفر فعالیت دارند.
وی در خصوص اصناف نیز گفت: هم اکنون 10 هزار و 371 واحد صنفی در تربت حیدریه وجود دارد که از این تعداد هشت هزار و 531 واحد دارای پروانه هستند و برای 12 هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
سلطان پور، تعهد سال گذشته این شهرستان برای ایجاد اشتغال را 600 نفر عنوان و اظهار کرد: این در حالی است که موفق شدیم برای 660 نفر اشتغال ایجاد کنیم که 86 نفر در بخش صنعت، 44 نفر در بخش معدن و 530 نفر در حوزه مشاغل خانگی و اصناف بود که پیش بینی می شود امسال اشتغالزایی در این بخش ها با 20 درصد افزایش به 792 مورد برسد.
وی با اشاره به بی بهره بودن این اداره از اعتبارات تملک دارایی ها و منابع بلاعوض، گفت: تنها کمک ما به بخش صنعت و معدن و اصناف تسهیلات بانکی با کارمزد 18 درصد است که آن هم به دلیل نرخ بالای کارمزد، از اقبال چندانی برخوردار نیست.
سلطان پور افزود: پارسال 180 میلیارد ریال منابع بانکی به شهرستان تزریق شد که 170 میلیارد ریال آن مربوط به بخش صنعت بود.

** صنایع فولاد تربت حیدریه گرفتار بن بست
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تربت حیدریه طرح های صنعتی فولاد این شهرستان را گرفتار در یک بن بست دانست و اظهار کرد: شکی نیست که در کشور ما با فرمول های دانشگاهی نمی توان به جنگ مشکلات رفت.
سلطان پور افزود: اینکه مسئولی می گوید تا زیرساخت ها فراهم نشود صنایع فولاد پا نمی گیرد، نکته درستی است اما در کشور ما این قواعد جواب نمی دهد و ابتدا خانه را می سازند و سپس سراغ آب و برق و گاز می روند.
وی افزود: در طرح های فولاد تربت حیدریه تمامی مجوزهای آب، برق، گاز و مخابرات گرفته شده و دستگاه های خدمات رسان حتی پول آنرا پیش پیش گرفته اند و موظفند که زیرساخت ها را فراهم کنند.
سلطان پور گفت: از زمان صدور مجوز ساخت برای کارخانجات فولاد شرق کاوه، بانک ملی و فولاد تربت حیدریه در سال 86، برای این واحدها سهمیه سنگ آهن در نظر گرفته شد که در عمل کارخانه ای دایر نشد، اما دارندگان این مجوزها سهمیه مزبور را تا امروز گرفته، فروخته و سود هم کرده اند اما هیچ اشتغالی برای منطقه ایجاد نکردند.
وی همچنین با انتقاد از بانک ملت گفت: طبق قانون بانک می تواند برای کسب اطمینان از بازگشت سرمایه اش، میزان وثیقه را افزایش دهد اما نمی تواند جلو اجرای طرح فولادی را بگیرد تنها به این بهانه که ممکن است وام گیرنده قادر به بازپرداخت اقساط تسهیلاتش نباشد.
سلطان پور افزود: این در شریطی است که بخش خصوصی در مدت 18 ماه سهم آورده خود به میزان 2 هزار و 180 میلیارد ریال را به حساب بانک ملت واریز کرده است و بانک اگر نمی خواست همکاری کند باید بعد از سه ماه این مبلغ را مسترد می کرد.
شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری مشهد واقع است.
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
6121/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.