به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا رحیمی در نشست خبری کنترل بیماری کرونا که بعدازظهر امروز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه سندروم حاد تنفسی دلایلی مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و یا سایر بیماری‌های تنفسی دارد، اظهار کرد: علائم تنفسی یعنی افزایش تنفس در یک دقیقه و یا کاهش میزان اکسیژن خون که در نتیجه فرد احساس تنگی نفس می‌کند.

سخنگوی ستاد مبارزه با بیماری کرونا در خراسان رضوی افزود: این افراد در سامانه‌ای تحت عنوان بیماریابان در دانشگاه ثبت می‌شوند، آمار کلی این سامانه در اختیار تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی استان قرار خواهد گرفت، لذا باید مردم را نسبت به سندروم حاد تنفسی آگاه کرد.

وی تصریح کرد: پس از نمونه گیری از افراد، نمونه به آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارسال می‌کنیم، این افراد بستری می‌شوند و اکثراً پس از چند روز، بهبودی حاصل می‌کنند و از بیمارستان مرخص می‌شوند.

رحیمی با بیان اینکه از نظر پزشکی بین کسی که سندروم حاد تنفسی‌اش مثبت و یا منفی است، تفاوتی در روش درمان وجود ندارد، ابراز کرد: تمام بیمارانی که مشکوک به این عارضه هستند تحت مداوا و مراقبت قرار خواهند گرفت.

سخنگوی ستاد مبارزه با بیماری کرونا در خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: شهرهای سبزوار، نیشابور، گناباد، تربت جام و تربت حیدریه به دلیل دارا بودن دانشگاه علوم پزشکی، نمونه‌های بیماری خود را مستقیماً به تهران ارائه می‌دهند.

۱۰۰ بیمار دارای سندروم حاد تنفسی در بیمارستان شریعتی بستری هستند

وی همچنین گفت: آمار فوتی ناشی از بیماری کرونا و یا نمونه‌های مثبت این بیماری توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود. طبق آمار موجود از تاریخ ۳۰ بهمن ماه لغایت تاریخ ۱۰ اسفند ۹۸، ۱۹۵ نفر از افرادی که دارای سندروم حاد تنفسی بودند، تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بستری شدند که از این تعداد، ۹۵ نفر ترخیص شده و در حال حاضر تعداد ۱۰۰ نفر در بیمارستان شریعتی مشهد بستری و تحت مراقبت صد در صد هستند.

وی در ادامه مطلب افزود: علیرغم اینکه در برخی نقاط شهرها خلوت بودن را مشاهده می‌کنیم، اما در برخی نقاط دیگر کماکان عروسی‌ها و مجالس برپا است که نشان دهنده نرسیدن آموزش لازم به افراد است.

سخنگوی ستاد مبارزه با بیماری کرونا در خراسان رضوی همچنین تصریح کرد: علت اینکه آمار کرونا در کشور ما نسبت به آمار جهانی بالاتر است، نداشتن تعداد کیت لازم برای درمان است و تا این لحظه تنها ۱۰۰ کیت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار داده شده است.

وی همچنین بیان کرد: در شهر مشهد سعی شده است تا با تجربه شهرهای دیگر نسبت به برخورد با این بیماری اقدامات لازم انجام شود، مانند اینکه بیمارستان‌های اصلی شهر را که به لحاظ رفت و آمد و مراجعه، متقاضی بالایی دارند را درگیر پذیرش این بیماری نکرده و صرفاً بیمارستان شریعتی مشهد را به این کار اختصاص دهیم.

رحیمی افزود: بیماران مشکوک به کرونا در بیمارستان ممنوع‌الملاقات هستند به این دلیل که ممکن است فرد ملاقات کننده ناقل ویروس و بیماری باشد و به افراد بیمار در بیمارستان که از نظر جسمی مستعد بیماری هستند آسیب برسانند.

سخنگوی ستاد مبارزه با بیماری کرونا گفت: برای طرح پایش مسافران اعم از ریلی، هوایی و زمینی تدابیری اندیشیده شده است که البته هنوز راجع به مسافران ریلی به تجمیع خاصی نرسیده‌ایم، اما بسیج جامعه پزشکی، مسئول رسیدگی به مسافرانی است که با خودروی شخصی به مشهد می‌آیند.

وی ادامه داد: همچنین قرار بر این است تا مسافرانی که با اتوبوس به شهر مشهد مراجعه می‌کنند در ترمینال و پایانه با اعلام کارشناسان به محل نمونه گیری و آزمایش مراجعه کنند و در صورت نیاز تحت غربالگری و مداوا قرار می‌گیرند. همچنین در فرودگاه هاشمی نژاد اقدامات گسترده‌ای برای مقابله با این بیماری اتخاذ شده، همچنین تعداد دفعات شستشوی زمین و ضدعفونی کردن نیز بیشتر شده است.

رحیمی با اشاره به اینکه سازمان صنعت و معدن متولی و ناظر بر تولید ماسک است، اظهار کرد: به مردم توصیه می‌شود در صورت نداشتن کار ضروری از خانه بیرون نیایند و نسبت به راه‌های انتقال و پیشگیری آگاه بوده و موارد بهداشتی و نظافت را رعایت کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1368726
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.