بر اساس آخرین آمار، ۶ شهر و ۱۴۵ روستا تحت تاثیر این زمین لرزه بودند و سبب مصدومیت ۵۲۹ نفر شد که از این تعداد پنج نفر فوت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در نخستین روز وقوع این زلزله مجموع اخبار را در قالب خبری با عنوان «موج سرما به مناطق زلزله زده وارد می شود» تجمیع و به مخاطبان عرضه کرد و امروز نیز برای سهولت در دسترسی، در گزارش حاضر آخرین اخبار و رویدادها را ارایه میکند:
مدارس آذربایجان شرقی، در زلزله بامداد جمعه آسیبی ندیدند
در پی وقوع زلزله بامداد جمعه در آذربایجان شرقی، معاونین فنی و نظارت و توسعه مدیریت، پشتیبانی و مشارکت های مردمی سازمان صبح جمعه به منظور بازدید از فضاهای آموزشی مناطق زلزله زده به آذربایجان شرقی سفر کردند.در این بازدید که تیم های فنی استان های آذربایجان شرقی و زنجان نیز همراه بودند، فضاهای آموزشی در شهرستان میانه و روستای ورنکش و ترکمنچای که کانون زلزله بودند، مورد بازدید و بررسی قرار گرفت.
همانطوری که انتظار میرفت ساختمان های فضاهای آموزشی در این حادثه دچار آسیب نشدند. بر اساس تجارب بدست آمده از زلزله کرمانشاه و تحلیل نقاط آسیب دیده و نوع آسیب ها، نقشههای مدارس مورد بازنگری قرار گرفته و بر اساس آخرین ویرایش های ضوابط و آیین نامههای اجرایی کشور، باز طراحی انجام شده و با ارائه نقشههای جدید، جزئیات اجرایی مناسب تهیه و در مدارس اجرا شد.
در ارزیابی تیم های فنی و مهندسی مشخص شد که ساختمان های مدارس دچار آسیب نشدند و تنها دیوار محوطه ۳ مدرسه قدیمی در روستاهای ورنکش و ترکمنچای دچار آسیب جزئی شدند که ترمیم و بهسازی آنها در دستور کار فوری اداره کل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی قرار گرفته و از صبح امروز شنبه عملیات اجرائی ترمیم و اصلاح آنها انجام میشود.
همچنین مدارس برای برقراری کلاسهای درس هیچ مشکلی ندارند و با صلاحدید اداره کل آموزش و پرورش استان دانش آموزان می توانند در مدارس حضور یافته و امر تعلیم و تربیت ادامه یابد.
در همین خصوص وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: از همکارانم خواستم مثل گذشته مدارس به عنوان پایگاه های امداد و نجات برای خدمت رسانی به مردم در اختیار دستگاههای ذی ربط قرار گیرد. برگزاری کلاسهای درس برای دانش آموزان مناطق زلزله زده در محلهای اسکان موقت مورد نظر است.
با توجه به پایایی و اطمینان از استحکام ساختمانهای فضاهای آموزشی، در این زلزله نیز مدارس به عنوان پایگاه های امداد و نجات و مرکز مدیریت بحران مورد استفاده قرار گرفته است.
سپاه به کمک زلزلهزدگان آذربایجانشرقی میآید
سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه از دستور ویژه سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به فرماندهان نیروی زمینی و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و معاون آماد و پشتیبانی سپاه برای کمک به مردم آذربایجانشرقی در مناطق زلزلهزده خبر داد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف گفت: با تشکیل قرارگاه شهید باکری در منطقه زلزله زده آذربایجان شرقی برای مدیریت، ساماندهی و سرعت بخشی به عملیات امداد و خدمت رسانی سپاه به زلزلهزدگان، فرمانده کل سپاه طی ابلاغی به فرماندهان نیروی زمینی سپاه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و معاون آماد و پشتیبانی سپاه به آنان دستور داد با نقشآفرینی فعال در قرارگاه مذکور، به گسیل امکانات لازم برای سرعت بخشیدن به عملیات امدادی و خدماتی و رسیدگی به خسارات و وضعیت مصدومان و رفع نیازهای فوری و ضروری زلزلهزدگان عزیز از جمله اسکان موقت، تغذیه و خدمات بهداشتی و درمانی اقدام نمایند.
سردار شریف افزود: قرارگاه شهید باکری و سایر یگانها و ظرفیتهای سپاه و بسیج تا پایان عملیات امدادی و خدماتی و عادی شدن وضعیت و زندگی جاری مردم عزیز، در کنار آنان بوده و همراه با سایر دستگاهها و سازمانها در مناطق زلزلهزده فعال و به تامین امکانات و نیازمندیها خواهند پرداخت.
در پی وقوع زلزله در شهرستان میانه، قرارگاه شهید باکری برای مدیریت و ساماندهی خدمات امدادی سپاه در آنجا تشکیل شد.
استاندار آذربایجانشرقی: بازسازی مناطق زلزلهزده نیازمند منابع مالی کافی است
محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه منابع مالی کافی برای بازسازی واحدهای مسکونی آسیبدیده در زلزله نیاز داریم، گفت: هر چند برخی دستگاهها برای کمک اعلام آمادگی کردهاند، اما منابع هرچه بیشتر باشد، بازسازی نیز با سرعت بیشتری انجام میشود.
وی اظهار داشت: این حادثه شش شهر و ۱۴۰ روستا در استان ما را تحت تاثیر قرار داد و علاوه بر پنج فوتی بیش از ۵۰۰ نفر نیز مصدوم بر جای گذاشت که این تعداد بیشتر در شرایط اضطرار و اضطراب، دچار صدمه شده بودند و اکنون نیز حدود ۱۰ الی ۱۵ نفر در مراکز درمانی بستری هستند.
وی خاطرنشان کرد: این زمینلرزه جزو معدود زلزلههایی بود که در دو ساعت اول بیش از ۴۰ پس لرزه خیلی شدید داشت و عصر جمعه هم که زلزلهای به قدرت ۴.۸ ریشتر روی داد که قدری نگرانی در مناطق ایجاد کرد البته جای نگرانی نیست و تخلیه شدن انرژی زمین ما را از زلزلههای بعدی مصون نگه میدارد.
پورمحمدی افزود: تعدادی از خانوادهها که امکاناتی داشتند و خانههایشان را بازسازی کردند، آسیب جدی ندیدند، اما اغلب خانههای تخریب شده کاهگلی و ساکنان آن افراد کم بضاعت هستند.
وی در ادامه با مقایسه تعداد تلفات زمین لرزه میانه با دیگر زمین لرزههای رخ داده در کشور، گفت: بزرگ بودن وسعت میانه، کم بودن جمعیت روستایی و پراکنده بودن روستاهای این شهرستان از عمده علل کم بودن تلفاتی زمین لرزه در این منطقه است.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار کرد: طبق آخرین آمار ۱۵۰۰ واحد مسکونی و برخی واحدهای عمومی در این زمین لرزه تخریب و تعداد زیادی از احشام نیز تلف شدند که پس از ارزیابیها شروع به بازسازی واحدهای آسیب دیده میشود.
وی با اشاره به برطرف شدن مشکلات در حوزه زیرساختی و برقرار بودن ارتباط در مناطق زلزله زده گفت: مشکلات موجود در زیرساختهایی مانند آب، برق و گاز و مشکلات در محورهای مواصلاتی برطرف شده و اکنون ارتباط برقرار است.