محمدرضا اورانی روز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه رییس جهاد کشاورزی کاشمر افزود: حفظ کاربری اراضی کشاورزی، جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی دولتی و منابع طبیعی یکی از وظایف اصلی و ذاتی جهاد کشاورزی است. 

وی اظهار داشت: به رغم اینکه شهرستان کاشمر رو به توسعه است اما اگر در زمینه تخریب و تصرف اراضی آن کوتاهی شود در آینده برای اجرای طرح ‎های توسعه‌ای با مشکل مواجه خواهد شد.

وی گفت: یکی از رسالت‎های سازمان جهاد کشاورزی برخورد با متخلفین است و برای تحقق این مهم نیازمند حمایت فرماندار و شورای تامین هستیم، هرچند در برخورد با متخلفین محافظه‎کاری و مماشات جایگاهی ندارد.

اورانی تسهیل فضای کسب و کار برای افراد حقیقی و حقوقی را از دیگر وظایف جهاد کشاورزی دانست و افزود: در راستای ایجاد اشتغال باید به عنوان یک مسئول با سرمایه‎گذاران همراهی و همکاری داشته و خود را ملزم به پاسخگویی به موقع و حفظ کرامت مراجعین و سرمایه گذاران بدانیم.

وی اظهار داشت: سفره‌های آب زیرزمینی استان وضعیت خوبی ندارند لذا باید برای اصلاح روش‎ها و کاهش مصرف آب تلاش‌های بیشتری انجام دهیم.

وی گفت: با توجه به اینکه ۸۵ درصد آب سفره‌های زیرزمینی در بخش کشاورزی مصرف می‎شود باید جهت جلوگیری از هدر رفت آب با استفاده از ارقام و بذور مختلف و نهال با نیاز اندک به آب، اصلاح خاک، سایبان‌ دار کردن باغات، توسعه کشت گلخانه‎ ای و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری در این زمینه تلاش کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: عملکرد بخش کشاورزی در افزایش بهره‎وری و ارتقای راندمان عملکرد در واحد سطح خوب نیست به همین دلیل افزایش راندمان تولید در واحد سطح از رسالت‎های دیگر سازمان جهاد کشاورزی است.

وی اظهار داشت: باید با ارائه آموزش‎های لازم و توانمندسازی کشاورزان به سوی افزایش بهره‌وری برویم.

وی گفت: مدیران جهاد کشاورزی در شهرستانها باید ۲ روز در هفته مزرعه گردی داشته باشند و به سراغ کشاورزان بروند و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف آنان را بازگو نمایند. 

اورانی ادامه داد: شهرستان کاشمر می‎تواند در زنجیره آجیل حرف برای گفتن داشته باشد، با توجه به جایگاه شهرستان در زمینه باغات و زعفران کاشمر می‌تواند در سبد سوغات ۳۰ میلیون زائر خراسان رضوی جایگاه مهمی به دست آورد.

فرماندار کاشمر نیز گفت: بخش اعظمی از انرژی، نگاه و رویکرد ما در حوزه مدیریت شهرستان به بخش کشاورزی معطوف است.

مسلم ساقی با بیان اینکه محور اقتصاد این شهرستان کشاورزی و دامداری است افزود: کاشمر در بسیاری از محصولات به عنوان قطب کشاورزی در استان مطرح است اما برای مشکل خرده مالکی باید سیاست‎ها و طرح ‎های جدید اجرا نمود.

وی با تاکید بر لزوم طراحی الگوهای جدید کشت اظهار داشت: یکی از اصول پیش بینی و پیشگیری در حوزه سلامت جامعه ارگانیک بودن محصولات کشاورزی است و در حوزه امنیت غذایی باید به محصولات ارگانیک توجه بیشتری شود و در زمینه توسعه کسب وکارهای نوپا نیز باید بخش کشاورزی و دامپروری مورد توجه  قرار گیرد.

وی گفت: باید از شیوه‎های نوین و استارتاپ‌هایی که وجود دارد بیشتر استفاده شود و نگاه دولت به بخش کشاورزی نیز اقتصادی کردن این بخش است که در این صورت از مهاجرت‌ های نامتعارف به شهرستان‌ها جلوگیری خواهد شد. 

ساقی افزود: از پنج معین اقتصادی شهرستان کاشمر، چهار معین در حوزه بخش کشاورزی و دامداری فعالیت می‌کنند از این رو جهاد کشاورزی باید از ظرفیت معین‎های اقتصادی بیشتر استفاده کند.

در این مراسم از زحمات سید ابوالقاسم موسوی مدیر قبلی جهاد کشاورزی کاشمر قدردانی و حسین محمدی به عنوان مدیر جدید این اداره معرفی شد.

کاشمر با ۲۱ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.