جواد خاکسار سه شنبه شب در جمع خبرنگاران گفت: پس از برگزاری هجدهمین سوگواره تعزیه که در سال ۹۵ برگزار شد این برنامه فرهنگی، هنری به دلایل متعدد از جمله عدم تامین منابع مالی متوقف شد اما  امسال همزمان با تاسیس موسسه هنر معاصر ترشیز به عنوان تنها موسسه هنرهای نمایشی شهرستان کاشمر با رایزنی‎های صورت گرفته مقررشد نوزدهمین سوگواره استانی تعزیه تحت هر شریطی در این شهرستان برگزار شود.

وی با تاکید بر توجه به کیفیت اجرای تعزیه‎ها در سوگواره امسال افزود: در همین راستا تلاش شد به سراغ گروه‎های حرفه‎ای‎تر تعزیه در استان خراسان رضوی برویم.

او با اعلام اینکه گروه‎های تعزیه از چهار شهرستان مشهد، سبزوار، نیشابور و کاشمر با پنج اجرا در نوزدهمین سوگواره تعزیه به اجرای تعزیه می پردازند ادامه داد: نوزدهمین سوگواره تعزیه از ۲۱ مهرماه به مدت پنج شب بعد از نماز مغرب و عشاء در بقعه متبرکه امامزاده سید حمزه(ع) برگزار می‎شود.

دبیر نوزدهمین سوگواره استانی تعزیه در کاشمر با اشاره به اینکه تلاش می‎شود برای برگزاری چنین مراسمی تعزیه خوانی که هنر اصیل ایرانی - اسلامی است به فراموشی سپرده نشود اظهار کرد: هنر شبیه خوانی یک جریان فکری بزرگ را در هنرهای نمایشی دنیا به وجودآورده  است.

خاکسار  با بیان اینکه تعزیه خوانی در کاشمر براساس اسناد به دست آمده قدمتی ۴۰۰ ساله دارد گفت: تلاش می‎کنیم بتوانیم دبیرخانه دائمی سوگواره تعزیه را در کاشمر راه‎اندازی کنیم.

وی افزود: روستای فرح‌آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان کاشمر مهم ترین مهد تعزیه در استان خراسان رضوی و حتی کشور است که قدمت هنر تعزیه در این روستا به ۱۷۰ سال قبل باز می‎گردد.

او بر ترویج وقف فرهنگی و هنری در جامعه تاکید کرد ادامه داد: می‎توان با وقف‎هایی در حوزه فرهنگی و هنری بسیاری از مشکلات پیش رو و کاستی‎ها را برطرف کرد.

۱۲ گروه تعزیه در کاشمر فعال هستند و قریب ۱۰۰ هنرمند کاشمری در این حوزه فعالیت دارند. 

شهرستان ۱۹۵ هزار نفری کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.

۷۴۹۷/۱۹۲۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.