دبیر کارگروه ساماندهی کشف رود روز سه شنبه در حاشیه بازدید استاندار خراسان رضوی از این رودخانه به خبرنگار ایرنا  گفت: مشکلات زیست محیطی کشف رود و فاضلاب های رها شده در آن مورد بازدید چند ساعته استاندار قرار گرفت.
محمد علایی افزود: کشف رود اصلی ترین، بزرگترین، پرآب ترین و حساسترین رودخانه استان خراسان رضوی به طول ۳۷۰ کیلومتر می باشد که ۹۰ کیلومتر آن در شمال کلانشهر مشهد واقع شده است.
وی اظهار داشت: بخشی از کشف رود که در شمال کلانشهر مشهد واقع شده با تهدیدات و مشکلات فراوان نظیر تجاوز به بستر کشف رود و تهدید جدی سیلاب، تهدید بهداشت عمومی از طریق ریختن انواع پسماندهای خطرناک و زباله در بستر آن، جاری بودن پساب فاضلاب و کاشت و آبیاری محصولات صیفی  با این آب آلوده روبروست.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: طرح بزرگ بازگشایی کامل بستر کشف رود و سرشاخه های آن به طول ۹۰ کیلومتر به همت این شرکت و دستگاههای ذیربط طی سالهای گذشته آغاز شده و در اجرای آن تمام ساخت و سازها با کاربری های مختلف مسکونی، تجاری، صنعتی و تولیدی واقع در این بستر تخریب و این اراضی به وسعت یک هزار و ۷۰۰ هکتار آزاد سازی شده است.
وی گفت: هم اکنون در مسیر بازگشایی شده کشف رود به طول ۹۰ کیلومتر هیچ مشکلی وجود ندارد و بستر و حریم کشف رود در طول این مسیر کاملا باز است و بخشی که مشکل دارد از تصفیه خانه پرکند آباد مشهد به سوی شرق می باشد که پساب و فاضلاب شهری در این بستر جاری است.
وی افزود: روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰  تانکر فاضلاب خام در این منطقه تخلیه می شود و فاضلاب  شهرک صنعتی چرم شهر نیز به میزان ۳۰ لیتر در ثانیه در این منطقه  جریان دارد که از کنار گذر شمالی به سوی شرق مشهد از این فاضلاب استفاده می شود.

دبیر کارگروه ساماندهی کشف رود اظهار داشت: در جریان بازدید امروز استاندار خراسان رضوی از کشف رود، مقرر گردید طی یک هفته طرح جامعی از ساماندهی فاضلاب های کشف رود شامل پساب های بد تصفیه شده، فاضلاب های شهری، تخلیه تانکرهای فاضلاب، فاضلاب چرم شهر با کمک شهرداری مشهد تهیه شود و فرماندهی واحد طرح به شهرداری واگذار گردد.

علایی گفت: برای حل مشکلات فاضلاب های رها شده، شرکت آب  و فاضلاب مشهد باید تعداد تصفیه خانه های فاضلاب خود را از نظر کمیت و کیفیت افزایش دهد تا  فاضلاب آلوده در اختیار کشاورزان قرار نگیرد که این اقدام با سرمایه گذاری بخش خصوصی میسر است و در این میان جایگزینی پساب تصفیه شده با آب مجاز کشاورزان در غرب مشهد و تامین آب مشهد بدین طریق نیز مورد توجه است.

شعبه ای از کشف رود به عنوان یکی سرمایه های طبیعی کلانشهر مشهد از کوههای هزار مسجد و شعبه دیگر آن از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد می گذرد.
این رود ۲۹۰ کیلومتری که پرآبی آن تنها در خاطره ها باقی مانده از غرب به شرق جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به رودخانه هریرود می پیوندد و از آنجا به بعد 'رود تجن' نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می یابد و در ریگزارهای کشور همسایه فرو می رود.
حدود ۲۰ سال است که این رودخانه دستخوش تجاوز انسان شده و فاضلابهای آلاینده صنعتی، خدماتی و خانگی به کشف رود ریخته و زمینها کشاورزی اطراف آن نیز با همین آب آلوده آبیاری می شد.
۳۰۲۷/۶۰۵۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.