پزشک فوق تخصص آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: آلرژی بینی که با علائمی مانند آبریزش بینی، احتقان گلو و سرفه خود را نشان می دهد، اگر درمان نشود تبدیل به بیماری آسم، سینوزیت، عفونت گوش، خونریزی از بینی و بزرگی لوزه سوم در کودکان می شود.
دکتر حمید آهنچیان افزود: حدود یک سوم از بیمارانی که آلرژی بینی دارند اگر درمان مناسب  نشوند به بیماری آسم مبتلا می گردند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰ درصد کودکان در ایران و پنج درصد بزرگسالان مبتلا به بیماری آسم هستند.
وی گفت: اگر سیستم ایمنی بدن به جای اینکه با عفونت ها، میکروب ها، ویروس ها و عوامل بیماریها مبارزه کند، در تماس با مواد حساسیت زا و آلرژن ها قرار گیرد سردرگم شده و وظیفه اصلی خود را درست انجام نمی دهد و منجر به حساسیت می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: آلرژی به چند دسته شامل آلرژی پوستی مانند اگزما و کهیر، آلرژی های فصلی مانند احتقان و آبریزش بینی، آلرژی دارویی و آلرژی های غذایی تقسیم می شوند. 
وی با اشاره به روند رو به افزایش آلرژی و حساسیت در ایران اظهار داشت: افزایش مواد آلرژی زا، گرد و خاک و آلودگی هوا، مصرف دخانیات و سیگار، تنوع مواد غذایی و افزودنی ها، رنگ های مصنوعی، مواد نگهدارنده، افزایش مصرف آنتی بیوتیک ها، شهرنشینی، سزارین، چاقی و افزایش استرس های زندگی از علل تشدید آلرژی ها به شمار می روند.
وی گفت: زندگی شهرنشینی باعث شده است تماس افراد  با میکروب های مفید کاهش یابد لذا در روستاها که زندگی طبیعی تر است آلرژی ها کمتر می باشد چرا که سیستم ایمنی بدن افراد از ابتدا در تماس با میکروب هاست.
دکتر آهنچیان افزود: از سوی دیگر  در زایمان طبیعی میکروب های مفید به کودک می رسد اما در زایمان به روش سزارین نوزاد از این میکروب ها محروم می شود.

وی در باره درمان آلرژی ها اظهار داشت: اصل اساسی و مهم در درمان آلرژی ها و حساسیت ها، شناخت عامل ایجاد کننده یا همان عوامل آلرژی زا می باشد که شناسایی علت به کمک شرح حال دقیق، معاینات بالینی و انجام تست های پوستی آلرژی صورت می گیرد. 
وی گفت: پس از شناسایی و حذف عامل ایجاد آلرژی، پزشک درمان های دارویی را برای کاهش علایم بیماری و کنترل مشکلات بیمار تجویز می کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۳ هزار کارمند بهداشتی و درمانی به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

۳۰۲۷/۶۰۵۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.