علی رسولیان روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی ضمن تبریک روز خبرنگار افزود: طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، طرح ابتکاری از سوی استاندار خراسان رضوی بود که از ابتدای زمستان سال گذشته در این استان آغاز شد.
وی اظهار داشت: این طرح شامل دو بخش تعریف معین های اقتصادی برای هر منطقه و تعریف پروژه های سرمایه گذاری در قالب امضای تفاهم نامه با سرمایه گذاران در آن منطقه است.
وی گفت: برای طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی ۸۵ نهاد یا شرکت بخش خصوصی به عنوان معین اقتصادی تعیین شده اند که از این تعداد ۵۴ معین کار خود را از اواخر سال گذشته آغاز کرده اند.
رسولیان افزود: معین های اقتصادی مدل های مختلفی را برای پیشبرد کار خود ارائه کردند اما رویکرد هر یک از معین ها ارائه طرحهای اشتغالزا در مناطق روستایی و حاشیه شهرها بوده است.
وی اظهار داشت: برای اینکه نحوه حرکت هر یک از معین های اقتصادی مشخص و براساس الگوی یکسان باشد، ۶ گام برای حرکت این معین ها تعریف شد که شامل فرآیند اجرایی مطالعه وضعیت هر منطقه، آگاه سازی و ایجاد زیرساخت های نظام فکری، تجزیه و تحلیل و ایجاد نظام شکلی، توانمندسازی و زمینه اجرای الگوی اقتصادی (شامل اشتغال مبتنی بر زنجیره ارزش، تشکیل صندوق های خرد، تامین ابزارهای اشتغالزا، کمک به واگذاری طرحها و پروژه ها به بخش خصوصی و مردم، پشتیبانی در اجرا، تعریف پروژه ها)، عملیاتی کردن طرحها و اجرای پروژه ها، نظام ارزیابی و بررسی پیشرفت پروژه می باشد.
وی گفت: ۳۰ درصد معین های اقتصادی فعالیت خود را آغاز نکرده اند، ۲۵ درصد وارد مرحله عملیاتی شده اند و در گام چهارم به بعد قرار دارند، ۷۲ درصد از معین ها در گام دوم و سوم هستند.
رسولیان افزود: اغلب معین هایی که وارد مرحله عملیاتی شده اند، نهادهایی با سابقه اجرای طرحهای اشتغالزا می باشند که از جمله آنها آستان قدس رضوی، بنیاد برکت، بانک رسالت، سپاه پاسداران و بنیاد مستضعفان است.
وی اظهار داشت: هم اکنون طرح مثلث توسعه اقتصادی توسط معین های اقتصادی شهرستان های خواف، چناران، گناباد و رشتخوار به نتیجه رسیده و تلاش می کنیم معین های اقتصادی را ترغیب به توانمند سازی محیط های پیرامونی اجرای طرحها نماییم.
وی گفت: عملکرد معین های اقتصادی با سفر به شهرستان های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد و میزان موفقیت آنها در مسیر اجرای طرح ارزیابی می شود.
رسولیان افزود: بخشی از طرح مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی مربوط به پروژه های سرمایه گذاری است که در قالب امضای تفاهم نامه با سرمایه گذار و تایید آن توسط نماینده دادگستری، امام جمعه، نماینده مجلس و فرماندار است که هر یک از این پروژه ها به مرکز استان آمده و مورد بررسی قرار می گیرد تا مشکلات آن برطرف شود.
وی اظهار داشت: این پروژه ها در قالب ۲۹ سفر استاندار خراسان رضوی به شهرستان های استان شامل ۷۵۴ مورد به ارزش بیش از ۹۲ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۱۵۷ هزار و ۳۶۳ نفر است.
اخبار ایرنا صادقانه و مبتنی بر واقعیت است
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: اخبار ایرنا صادقانه و مبتنی بر واقعیت هاست و این رسانه تاکنون در انعکاس اخبار موثر و امیدوارنه در جامعه نقش موثر ایفا کرده است.
وی افزود: ایرنا زبان گویای مردم است و مدیران می توانند انتظارات مردم را از طریق این رسانه بشنوند و در مقابل عملکرد دولت و پاسخگویی به مردم را از طریق این رسانه نشر دهند.
وی اظهار داشت: ایرنا در نشر اخبار حساسیت زا به صورت حرفه ای و تخصصی عمل می کند و مدیران هیچ نگرانی بابت نشر اخبار مهم و بازتاب آن در جامعه از طریق این رسانه ندارند.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان خراسان رضوی نیز در این دیدار گفت: حوزه اقتصادی استانداری خراسان رضوی اخبار مربوط به خود را بهنگام، به موقع و در اسرع وقت در اختیار ایرنا می گذارد.
حسین کریم زاده افزود: ایرنا خبرگزاری رسمی کشور است و جامعیت و اعتبار دارد و به خاطر موقعیت دولتی و حرفه ای خود، اخبار را دقیق و مبتنی بر واقعیت تولید و نشر می دهد.
وی با اشاره به رویکرد اقتصادی استاندار خراسان رضوی و طرح مثلث توسعه اقتصادی اظهار داشت: ایرنا تاکنون به صورت مشروح و مداوم در باره نحوه اجرای این طرح گزارش تهیه کرده و نشر داده است و از انتشار هرگونه اطلاعات در این زمینه استقبال می کند.
مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی، طرح مبتنی بر اقتصاد مقاومتی در سایه تعامل ارکان حاکمیتی با فعالان بخش خصوصی است که توسط استاندار خراسان رضوی طراحی و به عنوان اصلی ترین برنامه عملیاتی در این استان در حال پیگیری است.
"علیرضا رزم حسینی" در زمان تصدی استانداری کرمان طرح موفق از توسعه را در قلعه گنج این استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.
خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع معادل ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار سهم هفت درصدی از مساحت کل ایران دارد.
این استان شامل ۲۹ شهرستان، ۷۰ بخش و دو هزار و ۵۴۰ روستا است.
خراسان رضوی با ۸.۱ درصد جمعیت کشور ۶ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر را نفر را در خود جای داده است و یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.
۷۴۸۹/۶۰۵۳