معاون ورزش زنان اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی گفت: بانوان بسیاری از شهرستان‌ها از نبود فضای مناسب برای ورزش رنج می‌برند به طوری که حتی در گوشه یک پارک مکانی خصوصی برای آن‌ها وجود ندارد؛ امیدواریم با تغییر نگاه مسئولان به حوزه ورزش بانوان شاهد تامین و توسعه زیرساخت‌های ورزش بانوان به خصوص در شهرهای کوچک باشیم.

فهیمه سروری در حاشیه برگزاری مسابقات والیبال بانوان تحت عنوان جام کرامت و نشست تخصصی ورزش بانوان شرق استان خراسان‌رضوی که در کاشمر برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، عنوان کرد: با توجه به اینکه طرح‌های ملی در حوزه ورزش بانوان با رویکرد توسعه همگانی از سوی وزارت ورزش و جوانان تکلیف شده اکنون در کلیه شهرهای استان از جمله شهرستان‌های بزرگ، این طرح اجرا می‎شود.

وی اظهار کرد: تلاش می‎شود طرح‎های ملی در شهرستان‌های کوچک و روستاها اجرا شود، در همین راستا همزمان با دهه کرامت شاهد برگزاری مسابقات والیبال تحت عنوان جام کرامت با حضور 14 تیم در کاشمر هستیم.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی همچنین عنوان کرد: در حاشیه برگزاری این مسابقات جشنواره طرح اوقات فراغت با رویکرد شور و نشاط، شادابی و سلامت نیز اجرا می‎شود.

وی گفت: امیدواریم با تغییر نگاه مسئولان به حوزه ورزش بانوان شاهد تامین و توسعه زیرساخت‌های ورزش بانوان به خصوص در شهرهای کوچک باشیم.

سروری با بیان اینکه ورزش بانوان نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان است، اظهار کرد: برای اینکه بانوان و خانواده آن‌ها در سلامتی کامل به سر ببرند باید برنامه‎ریزی دقیقی در حوزه ورزش صورت گیرد.

وی اظهار کرد: اگر بانوان سالم باشند بدون شک سلامت دیگر اعضای خانواده را در پی خواهد داشت و این موجب می‌گردد در سبد خانواده هزینه‎ای را برای تندرستی و پیشگیری از آسیب‌هایی که می‎تواند در اثر  کم تحرکی ایجاد شود در نظر بگیرند و شاهد این باشیم که توسعه ورزش همگانی از درون خانواده‎ها اتفاق بیفتد.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی ادامه داد: در تمامی شهرستان‌های استان مسابقات ورزشی به صورت طرح ملی که بیشتر مربوط به رشته‎های همگانی از جمله توپی، میدانی، بومی و محلی و... است اجرا می‎شود.

وی گفت: بانوان ورزشکار استان از سه سال قبل توانسته‎اند به صورت متوالی بین سه استان بزرگ کشور برتر باشند و در سال گذشته رتبه اول کشور را کسب نمودند.

سروری افزود: در حال حاضر در جایگاه ورزش قهرمانی حدود 180 دعوت شده به اردوهای تیم ملی و بالغ بر 80 نفر عضو تیم ملی هستند که تاکنون مدالهای جهانی، بین‌المللی و آسیایی بسیاری توسط بانوان ورزشکار استان کسب شده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ورزش بانوان استان همیشه به عنوان یک قطب ورزشی در کشور مطرح است، امیدواریم با همین رویکرد بتوانیم کمک‎های بیشتری را برای توسعه زیرساخت‎ها جذب کنیم.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی عنوان کرد: امیدواریم بانوان از پارک‎هایی که برای آن‌ها در شهرستان‌ها از جمله کاشمر احداث می‎شود استقبال بیشتری داشته باشند تا بتوانیم با توجه به این استقبال‎ها زیرساخت‌های بیشتری را جذب و فراهم کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه تمام استان‌های کشور از جمله خراسان‌رضوی با استانداردها فاصله بسیاری دارند به طوری که تاکنون فقط حدود 50 درصد سرانه جهانی را توانسته‎ایم ایجاد کنیم.

سرانه ورزش بانوان خراسان‌رضوی 50 سانتیمتر مربع

سروری گفت: اکنون سرانه ورزش بانوان در خراسا‌ رضوی بالغ بر 50 سانتیمتر مربع به ازای هر نفر بوده در صورتی که استاندارد جهانی بالغ بر یک متر مربع است.

 وی در خصوص وضعیت‌ سالن‌های ورزشی بانوان بیان کرد: به رغم اینکه سالن‎ها از محل کمیسیون ماده 88 به بخش خصوصی واگذار شده و نمی‌توان گفت سالنی مختص بانوان داریم اما برابر تفاهمنامه و قراردادهایی که با مستاجران منعقد شده حدود سه روز در هفته و به صورت حداقل 4 شیفت در اختیار بانوان قرار دارد.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی ادامه داد: هرچند در کل استان خراسان رضوی 47 هزار نفر در بخش بانوان بیمه هستند اما این آمار نسبت به جمعیت استان درصد بالایی نیست.

وی گفت: به رغم اینکه بالغ بر  4 میلیون نفر فقط ورزشکار در ورزش‌های همگانی استان خراسان داریم اما تعداد ورزشکارانی که بیمه شده و سازمان یافته هستند کمتر است.

سروری همچنین افزود: امیدواریم فدارسیون پزشکی ورزشی برای شهرستان‌هایی که کوچک‌تر هستند و روستاییان بیمه‌های خاصی را در نظر بگیرند تا استقبال ورزشکاران سازمان یافته بیشتر شود.

نگاه جنسیتی از ورزش قهرمانی و حرفه‌ای برداشته شود

وی در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه تبعیض در ورزش بانوان به حداقل‎ها رسیده به طوری که در بسیاری از استان‌ها به خصوص خراسان‌رضوی اعتبارات کاملا متوازن توزیع می‎شود.

او افزود: امسال برای اولین بار برای بخش بانوان اعتبارات ویژه و تخصصی برای توسعه طرح‌های ملی و ورزش همگانی تخصیص یافت، امیدواریم در ورزش قهرمانی و حرفه‌ای هم رویکرد از نگاه جنسیتی خارج و کمک‌ها بیشتر گردد.

سروری مهم‌ترین موانع پیش روی ورزش بانوان را خود جایگاه ورزش زنان ذکر کرد و گفت: با توجه به اینکه در وزارت ورزش و جوانان مجدد برای ورزش بانوان معاونت در نظر گرفته شد امیدواریم در تمامی استان‌ها هم این اتفاق صورت گیرد چرا که منابع اعتباری، انسانی و... توسعه یافته و به توسعه ورزش بانوان کمک بیشتری می‎شود.

وی اظهار کرد: هنوز در زیرساخت‌های ورزش بانوان محدودیت‎هایی داریم، اگر بتوانیم اماکن تخصصی براساس استانداردها ایجاد کنیم بدون شک برای ورزش به بلوارها نخواهند رفت.

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی بیان کرد: باید سعی شود فضای عمومی بیشتری در اختیار مردم گذاشته شود وقتی امکانات فراهم گردد و عموم مردم استفاده کنند دیگر اعتراضی برای نبود فضا نخواهد بود. 

وی در پایان بیان کرد: متاسفانه بانوان بسیاری از شهرستان‌ها از نبود فضای مناسب رنج می‌برند به طوری که حتی در گوشه یک پارک مکانی خصوصی برای بانوان وجود ندارد.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.