محمدرضا مهدیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس با توجه به روند کاهش منابع آبی توسعه پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی به معنای بهره وری از منابع آب در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: تجارب حاصله از تلفیق مراکز کشاورزی با پرورش ماهی نشانگر تولید آبزیان مرغوب، محصولات کشاورزی مطلوب، اثرات زیست محیطی بسیار خوب بر تولیدات کشاورزی، کاهش مصرف کود و سموم کشاورزی و نیز بهبود کیفیت خاک برای سالیان آتی است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به نقش موثر شیلات در اقتصاد مقاومتی نیز اشاره و بیان کرد: این استان سالانه در کنار فعالیت کشاورزی و استفاده از آب بخش کشاورزی ظرفیت تولید 25 هزار تن ماهی را دارد.
وی به رشد تولید آبزیان در خراسان رضوی نیز اشاره و بیان کرد: تولید آبزیان در استان از 276 تن سال 1374 به 10 هزار و 363 تن طی پارسال به ارزش اقتصادی 809 میلیارد ریال رسید.
مهدیزاده افزود: در این چارچوب برای 747 نفر اشتغال پایدار و مستقیم و برای دو هزار و 241 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است. همچنین در این مدت سرانه مصرف ماهی به عنوان غذای سلامتی در خراسان رضوی از کمتر از یک کیلوگرم به 6.3 کیلوگرم افزایش یافته است.
وی گفت: اگر اعتبار لازم برای مطالعات منابع آب شور، امکانسنجی و انجام پروژه های تحقیقاتی پرورش گونه های جدید تامین شود امکان بهره گیری اقتصادی بیشتر از بخش تولید آبزیان در خراسان رضوی وجود دارد.
خراسان رضوی دارای 150 مرکز پرورش ماهی سردآبی و هزار و 260 مرکز پرورش ماهی گرم آبی است. پارسال 10 هزار و 362 تن ماهی در این استان تولید شد.
7496/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.