محمدحسن غلامی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح اراضی زراعی و باغی استان را 134 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: تاکنون 16 هزار هکتار از این اراضی مجهز به سامانه آبیاری نوین (کم فشار، تحت فشار، بارانی و سایر موارد) شده است.
وی گفت: روند اجرای آبیاری نوین سال های 72 تا 90 در استان خراسان جنوبی بسیار کند پیش می رفت اما از آن سال به بعد رو به افزایش بوده است.
وی اظهار داشت: سال 95 روند اجرای سامانه های نوین آبیاری در استان شیب تندی گرفت و طی یکسال پنج هزار و 200 هکتار انجام شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سال گذشته نیز هفت هزار و 29 هکتار از اراضی کشاورزی استان به این سامانه ها مجهز شد و خراسان جنوبی بین 32 سازمان جهاد کشاورزی کشور رتبه نهم را به خود اختصاص داد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی امسال رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است گفت: پارسال از 93 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار مصوب برای اجرای آبیاری نوین در استان، 40 میلیارد تومان اختصاص یافت.
غلامی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی های 19 ساله و کمبود آب امروز کشاورزان بیشتر به سمت اجرای سامانه های نوین آبیاری سوق داده شده اند.
وی با بیان اینکه استقبال کشاورزان استان بیشتر به سمت اجرای آبیاری کم فشار است گفت: در این روش هیچ نیازی به پمپاژ و استخر نیست لذا با توجه به اصلاح الگوی مصرف بهترین روش برای کاهش هزینه ها، بهره وری کافی و بهینه از ذخایر آبی موجود محسوب می شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: سال گذشته 35 میلیون متر مکعب آب با اجرای سامانه های نوین آبیاری در بخش کشاورزی استان صرفه جویی شد.
وی به مشکلات کم آبی در کشور به ویژه خشکسالی های پیاپی خراسان جنوبی اشاره و بیان کرد: در این شرایط اجرای سامانه های آبیاری نوین گامی موثر برای مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی محسوب می شود.
غلامی گفت: به ازای اجرای هر هکتار سامانه آبیاری تحت فشار چهار هزار و 400 متر مکعب و آبیاری کم فشار 2 هزار و 500 متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.
در حال حاضر 11 هزار و 740 منبع آبی در استان وجود دارد که از این تعداد 6 هزار و 652 رشته قنات، سه هزار و 299 حلقه چاه و مابقی چشمه هستند.
رودخانه دائمی در این استان مرزی وجود ندارد اما حدود پنج درصد آب استان از طریق رودخانه های فصلی تامین می شود.
در حال حاضر 50 درصد آب مصرفی کشور از منابع زیرزمین تامین می شود این در حالیست که در استان مرزی خراسان جنوبی 95 درصد آب مصرفی از منابع زیرزمینی تامین می شود.
7557*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.