به گزارش ایرنا شرایط جغرافیایی خراسان جنوبی برای بروز 75 درصد بلایای طبیعی مستعد و به طور میانگین هر 12 سال شاهد وقوع زلزله های بالای 6 ریشتر بوده که برگزاری چنین مانورهایی به منظور تقویت توان عملیاتی و بررسی نقاط ضعف احتمالی بسیار ضروری است.
وجود گسل هایی که دو سوم پهنه این استان را در اختیار گرفته اند، نیازمند تدبیر و آمادگی بیش از پیش برای مقابله با حوادث احتمالی، پیشگیری از تبدیل شدن به بحران و کاهش اثرات آنهاست.
زلزله دشت بیاض و فردوس، طبس، اردکول و زیرکوه در سال های گذشته خسارت های زیادی را به این خطه از مرز و بوم وارد کرده اما آنچه حایز اهمیت است از این گونه بلایا باید کسب تجربه کرد تا بتوان حوادث و بحران های احتمالی را به بهترین نحو ممکن مدیریت کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی امروز در حاشیه مانور زلزله گفت: آمادگی در برابر بلایای طبیعی بسیار ضروری است و ارتقا و به روز رسانی آن باید به جد در دستور کار قرار گیرد.
جواد خامسان ادامه داد: ارتقای وضعیت امدادرسانی از گذشته تاکنون همواره مورد بررسی بوده و نمود عینی آن هم در زلزله کرمانشاه مشهود است زیرا این زلزله در مقایسه با زلزله هایی مثل بم، زیرکوه، طبس و ... خسارت های جانی کمی داشت اما اگر تلاش بیشتری کنیم حتما خواهیم توانست جلوی خسارت ها را بیش از پیش بگیریم.
وی بیان کرد: اگر در سال های گذشته برای زلزله های بیشتر از چهار ریشتر دغدغه داشتیم امروز در مورد زلزله های زیر 6 ریشتر آسوده خاطر هستیم.
وی با تبریک فرارسیدن دهه فجر گفت: انقلاب ما انقلاب معنوی بود و تنها راه ارتقای آن بازسازی کردن همان معنویت هاست.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی ادامه داد: آنچه امروز در جمعیت هلال احمر شاخص است نیروهای داوطلب این مجموعه هستند که با کمال معنویت و بدون هیچگونه چشمداشتی در استانی که حداقل در هر ساعت یک حادثه دارد، خدمت رسانی می کنند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیروهای امدادی این جمعیت از توان خوبی برخوردارند و همواره درصدد ارتقای این مهم هستند.

** حضور 11 تیم و 80 امدادگر در مانور زلزله فرضی
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: 11 تیم و 80 امدادگر در مانور زلزله فرضی شکراب شرکت کردند که طبق بررسی های به عمل آمده دارای آمادگی خوبی در زمینه امداد رسانی بلایای طبیعی هستند.
احمد بخشی افزود: هدف اصلی از برگزاری این مانور ارتقای سطح دانش افراد برای مقابله با حوادث طبیعی است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دارای تعداد زیادی از گسل های فعال است اظهار کرد: در سال های گذشته زلزله های زیادی را شاهد بوده ایم که بروز رسانی آمادگی نیروهای امدادی و آگاهی بخشی به جامعه تنها راه جلوگیری از بسیاری آسیب هاست.
به گفته وی طبق بررسی گروه های ارزیاب حاضر در این مانور 17 مصدوم فرضی شناسایی و به بیمارستان صحرایی ( RDH ) منتقل شدند.
وی ادامه داد: در این مانور فرض بر این بود که تمام راه های ورودی به بیمارستان ها بسته شده و به همین دلیل بیمارستان صحرایی و سریع برپا شونده در نزدیکترین محل به حادثه برپا شد که به مصدومان خدمات بهداشتی و درمانی ارایه کرد.
خامسان روز گذشته در گفت و گو با ایرنا از مانور منطقه ای با حضور تیم های بهداشت و درمان استان های گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی در مناطق کم برخوردار استان خبر داد.
به گفته وی این تیم ها در روستاهای انارستانک و کجه از توابع فردوس، روستای کرغند از توابع قاین، روستای بغداده از توابع سرایان و همچنین تیم شهرستان بیرجند به همراه تیم های امدادی در شهر بیرجند خدمات ارایه می کنند.
وی گفته بود: هر تیم شامل پزشک، پرستار، ماما، تکنیسین دارو، روانشناس، کارشناس بهداشت محیط و کارشناس تغذیه بوده و همه خدمات ویزیت، تحویل دارو و مشاوره به اهالی این روستاها رایگان ارایه می شود که برگزاری این مانور سه روزه موجب خدمت رسانی ویژه ای به مناطق کمتر برخوردار استان خواهد شد.
بیمارستان صحرایی (RDH) هم برای اولین بار در استان راه اندازی می شود و شامل بخش های اتاق عمل، مادر و کودک، مامایی، تزریقات و خدمات سرپایی است.
این بیمارستان قبل از این در کرمانشاه مورد استفاده قرار گرفته بود.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan و کانال تلگرام: irnabirjand@
3215*3028
خبرنگار: محمدرسول ابراهیمی اسفدن * انتشار: رسول محمدحسنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.