جلال الدین صادقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این محصول فراسودمند که به شماره ۱۰۰۲۸۷ ثبت شده قابلیت تولید در کارخانه برای مصارف داخلی و همچنین صادرات به بازار های هدف را دارد.

وی با بیان اینکه آبنبات زرشک قابلیت جایگزینی با آبنبات معمولی موجود در بازار را دارد افزود: علاوه بر این محصول مذکور با افزایش تمایل مصرف‌کنندگان به استفاده از میوه زرشک باعث افزایش بهره‌وری این میوه نیز می‌شود.

رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در فرمولاسیون آبنبات فراسودمند زرشک از عصاره زرشک به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی استفاده شده که محصول مورد نظر را به یک فرآورده فراسودمند تبدیل کرده است.

وی گفت: زرشک دارای ترکیب فعالی به نام بربامین است که از قلب در برابر آسیب‌های بافتی جلوگیری می‌کند لذا با کاهش میزان ساکارز در فرمولاسیون این محصول از افزایش قند خون و همچنین افزایش وزن پس از مصرف محصول ممانعت خواهد شد.

وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بتوانیم در بحث آبنبات فراسودمند زرشک به تولید انبوه برسیم.

صادقی اظهار داشت: پیش از این پژوهشگران مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی موفق به ساخت شکلات فراسودمند عناب نیز شده‌اند.

وی با بیان اینکه طرح تولید شکلات عناب سال ۱۳۹۶ آغاز شد گفت: ایده تولید شکلات عناب با تلاش بی وقفه همکاران این مجتمع به ثمر رسید و مهرماه سال گذشته فرمولاسیون شکلات عناب به منظور تولید یک محصول بازار پسند و پاسخگوی ذائقه و سلیقه مصرف کننده با حفظ خواص اصلی آن وارد بازارهای مصرف شد.

رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی افزود: تاکید بر فرآوری محصولات استراتژیک منطقه می‌تواند توسعه اقتصادی این محصولات را تسهیل کرده و سهم اقتصادی کشاورزان و فعالان این حوزه را به صورت چشمگیری افزایش دهد.

سالانه ۶ هزار و ۶۰۰ تن محصول زرشک در استان بسته‌بندی و ۲ هزار و ۷۷۰ تن فرآوری می‌شود که به نسبت میزان برداشت محصول، رقم بسیار پایینی است.

بیش از ۱۶ هزار و ۷۲۶ هکتار از سطح زیر کشت باغات استان مربوط به محصول زرشک است و خراسان جنوبی رتبه نخست تولید زرشک را در کشور دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.