این در واقع الگوی مدیریتی است که امروز مرز بین وعده تا عمل را کم کرده و نشان داده، فاصله حرف و مصوبه تا اقدام مسوولان نباید طولانی شود.
محمدصادق معتمدیان ایده و روشی را با ورود به خراسان جنوبی پیادهسازی کرد که امروز به الگوی مدیریتی تبدیل شده و معاونان، مدیران کل و دست اندرکاران مرتبط همپای او پیگیر تحقق برنامهها و مطالبات بحق مردم هستند.
در سفرهای صورت گرفته غیر از مراکز شهرستانها دورترین روستاها و حتی مناطق عشایری و مرزی هم مورد توجه مدیریت استان قرار گرفت و استقبال گرم مردم نشان از ترسیم درست این نقشه راه بود.
شهرستان خوسف روز گذشته (یکشنبه) مقصد معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی برای پیگیری مصوبات سفر استاندار به این شهرستان در مرداد امسال بود.
این سفر متفاوت برای چشمهایی بود که در سفر قبلی نظارهگر محرومیت این شهرستان بودند؛ زمینی پر از خار و خاشاک که امروز ۴۵ واحد مسکن محرومان در آن ساخته شده و خیابانهای پر فراز و نشیب روستایی که آماده برای آسفالت ۱۰ هزار متری شده است.
استانداردسازی ورودیهای غیراستاندارد آبادیهایی که سالها عده زیادی را داغدار کرده بود تا پیشرفت فیزیکی سالنهای ورزشی که سالها چشمهایی انتظار آن را کشیده بودند.
استانداردسازی شبکههای آب شرب که مشکل ساز شده بود تا روستاهایی که پس از سالها چشم انتظاری سرمای زمستان را با نعمت گاز میگذراندند همه و همه متفاوت از قبل حتی برای خودمان بود.
از ۵۵ مصوبه مربوط به شهرستان خوسف ۸۵ درصد تاکنون اجرایی شده و تا دهه فجر به ۹۰ درصد خواهد رسید اما در این میان و این فرصت محدود دستگاههایی همچون شرکت توزیع نیروی برق استان تمام تعهدات مربوط به مصوبات را انجام و نشان دادند که میشود.
بسیاری از مصوبات سفرهای استاندار به ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی، گره گشایی از مسائل و مشکلات مردم است که سالها به دلایل متعدد انباشته شده بود و به قول معتمدیان باید از نزدیک و بدون واسطه دید و شنید.
حالا وقتی مردم میبینند در آیندهای نه چندان دور از سفر مسوولان، درخواستهای آنها محقق شده، خوشحال و امیدوار میشوند و فارغ از هر نوع تحلیل و داوری این نوع خدمترسانی برایشان بسیار اهمیت دارد.
سفر به خوسف سفری نظارتی بود و معاون استاندار هیچگونه زمانی را برای دستگاهها برای عدول از وقت تعیین شده تعیین نمیکرد به طوری که برخی دستگاهها در نشست جمعبندی اخطار گرفتند و در همان نشست دستور رسیدگی در کمترین زمان ممکن داده شد.
ورود کاروان پیگیری مصوبات سفر در هر شهر و روستا بذر امید را در دل مردم تازه میکرد به طوری که دلگرمی آنها به نظام و مسوولان را از چهره آنها میتوان فهمید.
پیگیری مجدانه نمایندگان تیم مدیریت جهادی تداعی کننده تابیدن آفتاب خدمتگزاری بر سر مردمی است که شاید تا به حال مسوولی را از نزدیک ندیده بودند اما امروز این خدمترسانی به تحقق ۶۰۰ مصوبه محرومیت زدایی نزدیک میشود.
رییس شورای روستای «هج و نج» بیرجند در سفر دی ماه امسال معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به این روستا گفت: حضور مسوولان حتی اگر به وجود آورنده خدمتی هم نباشد باعث دلگرمی مردم مناطق محروم است که این مهم را امروز به خوبی میتوان در چهره مردم روستایی استان جست و جو کرد.
البته در آن سفر ۲ هزار واحد مسکونی از طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان استان خراسان جنوبی با حضور «محمدباقر نوبخت» به بهرهبرداری رسید و روستای هج و نج هم از محل اجرای همین طرح چهره دیگری یافته است.
بدون شک حضور میدانی و پیگیری مصوبات سفرهای مسوولان بذر امید را در دل مردم و جوانهایی تازه خواهد کرد که گاهی راهی جز تخلیه روستاها و تن دادن به حاشیهنشینی نخواهند داشت.
استاندار خراسان جنوبی در یک سال گذشته به ۱۱ شهرستان استان سفر کرده که این سفرها حدود ۶۰۰ مصوبه داشته و ستاد پیگیری مصوبات سفرهای شهرستانی استاندار در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی مستقر است.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد.