به گزارش ایرنا مجید پورعیسی روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: اگر مدیران استانی اعتماد به نفس و نظم همگانی نداشته باشند در توسعه استان اختلال ایجاد می کنند.
وی بر استفاده از بخش خصوصی در سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: الگوهای محرومیت زدایی در دنیا، کشور و خراسان جنوبی زیاد است لذا تلاش می شود نظام برنامه ریزی در راستای اهداف عالی استانداری و دستگاه های اجرایی پیاده شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه با توجه به ظرفیت‌ هایی که برای توسعه کشور و استان در نظر گرفته شده است باید تلاش بیشتری کنیم.
وی گفت: در حوزه منابع طبیعی به اندازه 15 برابر سال های گذشته از صندوق و حوزه سازمان جنگل ها منابعی تامین می شود که در تضمین زیرساخت های منابع طبیعی بسیار موثر خواهد بود.
پورعیسی با بیان اینکه بیش از 90 درصد خواسته های استان توسط استاندار تاکنون شروع شده است ادامه داد: امید است با همکاری و اجرایی شدن ایده های مد نظر در ظرف زمانی معین نتایج حاصل از تلاش های انجام گرفته مشاهده شود.
وی تعامل با همه مدیران را یکی از راهبردهای کاری خود دانست و گفت: در اختصاص اعتبارات باید تمامی حوزه های مختلف دیده شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی ادامه داد: متاسفانه در حوزه سرمایه فرهنگی و اجتماعی خیلی کار نشده است لذا نباید از بحث‌ های فرهنگی و اجتماعی در استان غافل شویم بلکه باید در مقابل اعتماد جامعه از خودگذشتگی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه حل معضلات اجتماعی نیازمند ایجاد ظرفیت برای دستگاه های اجرایی است گفت: اگر یک مدیر آسیب اجتماعی را در جامعه ببیند و کاری انجام ندهد به معنای آن است که درست عمل نکرده و رسالت فرهنگی و مذهبی خود را انجام نداده لذا شاهد چرخه ناهنجاری های اجتماعی خواهیم بود.
پورعیسی گفت: در برنامه ششم توسعه برای تجهیز منابع باید 25 درصد منابع را دولت‌ ها ایجاد کنند، 25 درصد از سرمایه گذاری خارجی، 25 درصد از حوزه مشارکت‌ های بخش خصوصی و 25 درصد از ظرفیت بانک‌ ها استفاده شود بنابراین اگر همه تعهد دولت اجرایی و عملیاتی شود تنها 25 درصد منابع محقق خواهد شد.
وی با اشاره به منابع در اختیار اوقاف و شهرداری ها ادامه داد: اگر این منابع در جذب سرمایه گذاری به کار گرفته شود منافع سازمان ها بهتر تامین می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی بر خروج بانک ها از نگاه های بسته تاکید کرد و گفت: بانک ها ظرفیت سرمایه گذاری در استان را دارند که اگر تعامل و همکاری صورت گیرد شاهد نتایج خوبی خواهیم بود.
وی افزود: اگر از نیروی انسانی و ظرفیت دانش موجود در خراسان جنوبی برای حوزه عمل و اجرا کمک گرفته شود، به توسعه خواهیم رسید.
پورعیسی با تاکید بر اینکه دستگاه های اجرایی باید از ظرفیت اساتید دانشگاه ها در کنار امور اجرایی بهره ببرند تصریح کرد: تحقیقات نشان داده که توسعه باید از روستاها شروع شود چرا که اگر بتوان حوزه روستایی را فعال کرد نه تنها سطح درآمد روستاییان افزایش می یابد بلکه شاهد مهاجرت معکوس هم خواهیم بود.
رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی نیز گفت: نرخ باسوادی در خراسان جنوبی با نرخ متوسط کشوری برابری می کند و بالغ بر 86 درصد جمعیت استان باسواد هستند از همین رو می توان گفت نرخ باسوادی مهمترین شاخصه این استان است.
محمد هادی آرین اظهار داشت: خراسان جنوبی با 750 هزار نفر جمعیت سومین استان پهناور کشور است که در حال حاضر 11 شهرستان، 30 نقطه شهری، 25 بخش، 61 دهستان دارد و 178 آبادی دارای سکنه دارد که تقریبا 50 درصد آن خالی سکنه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه خشکسالی 17 ساله مهاجرت را از نقاط روستایی به نقاط جمعیتی شهری رقم زده است افزود: چهار بازارچه مرزی و 331 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان از پتانسیل های خراسان جنوبی است.
رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه درآمد سرانه خانوار شهری در استان 280 میلیون ریال است گفت: این رقم در مقایسه با 366 میلیون ریال متوسط کشوری بسیار پایین است.
وی ادامه داد: درآمد سرانه خانوار روستایی استان 138 میلیون ریال بوده که باز هم در مقایسه با متوسط کشوری با رقم 201 میلیون ریال پایین است در حالی که هزینه های خانوار با کشور مطابقت دارد.
آرین نرخ بیکاری استان در سال گذشته را 8.5 درصد اعلام کرد و گفت: این نرخ در کشور 12.5 درصد است و نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز با متوسط کشور مطابقت دارد.
وی با بیان اینکه عمده اشتغال استان در 2 بخش کشاورزی و صنعت است، اظهار داشت : سال های گذشته زیرساخت های عمده ای در استان تجربه کردیم اما برای رسیدن به متوسط کشور با توجه به برنامه ها و افق طرح آمایش استان فاصله بسیاری داریم.
رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی به پتانسیل های استان و برنامه ریزی در این زمینه اشاره کرد و افزود: وجود ذخایر فلزی و غیرفلزی، وجود مرز مشترک با افغانستان، مزیت نسبی در تولید برخی محصولات کشاورزی و صنایع دستی، آثار تاریخی و طبیعی برای توسعه گردشگری، نیروی جوان و تحصیلکرده و انرژی تجدیدپذیر از جمله نقاط قوت و پتانسیل های استان است.
وی گفت: کمبود شبکه حمل و نقل، محدودیت منابع آبی و خشکسالی چندین ساله که ما را در رسیدن به اهداف دچار کندی حرکت می کرد و برداشت زیاد از منابع آبی، پایین بودن سطح درآمد مردم، کمبود بنگاه اقتصادی بزرگ و دوری از مراکز عمده تولید و توزیع کشور از عمده نقاط ضعف خراسان جنوبی است.
آرین تصریح کرد: براساس اهداف بنیادی توسعه در سند چشم انداز با عنوان امنیت پایدار، حس کرامت شهروندی، توسعه نهادی و حکمرانی شایسته، توسعه فناوری، حفظ منابع طبیعی و آبی براساس اهداف اقتصاد مقاومتی، توسعه درون زا و تبدیل استان به مرکز هم پیوندی ملی و بین المللی را تعریف و تلاش کردیم تا براساس طرح آمایش و برنامه توسعه شهرستان ها به اهداف مدنظر برسیم.
9893*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.