به گزارش ایرنا داود شهرکی عصر سه شنبه در نشست شورای معادن استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد افزود: این استان 578 معدن با استخراج اسمی 16 میلیون و 900 تن دارد که با سرمایه گذاری 16 هزار میلیارد ریال برای 11 هزار نفر شغل ایجاد شده است.
وی رتبه خراسان جنوبی را در ذخایر قطعی کشف شده هفتم کشور اعلام کرد و گفت: امسال بعد از آزادسازی معادن در بلوک های راکد که البته همراه با مشکلاتی بود، سه هزار و 600 درخواست ثبت محدوده داشتیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: 304 مورد از این درخواست ها در محدوده بلامعارض بوده که وسعت آن 11 هزار و 440 کیلومتر است و اکنون در مسیر قانونی قرار دارد.
وی تعداد پروانه اکتشاف را 29 مورد اعلام کرد و گفت: مساحت این پروانه ها 207 کیلومتر است و برای آن هشت میلیارد تومان سرمایه گذاری پیش بینی شده است.
شهرکی افزود: همچنین 20 فقره گواهی کشف با مساحت 86 کیلومتر مربع، سرمایه گذاری 34 میلیارد تومان و ذخیره قطعی یک میلیون و 200 هزار تن در سال 97 صادر شده است.
وی با بیان اینکه در مرحله بهره برداری نیز 32 معدن پروانه گرفته اند گفت: این معادن 251 کیلومتر مساحت دارند که برای آن 275 میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود و با 60 میلیون تن ذخایر، یک میلیون تن استخراج اسمی آن است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: 264 پروانه های اکتشافی اعتبار دارد که مساحت آن سه هزار و 200 کیلومتر مربع است و 60 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای آن انجام شده است.
وی از وجود 59 گواهی کشف آماده واگذاری خبر داد و گفت: ذخایر قطعی این معادن یک میلیاد و 200 میلیون تن است.
شهرکی یادآور شد: کل محدوده معدنی استان با قابلیت بهره برداری و استخراج 6 هزار و 700 کیلومتر است که نشان می دهد به نسبت مساحت استان هنوز ظرفیت توسعه اکتشاف و فعالیت معدنی داریم.
وی ابراز امیدواری کرد: با کمک شرکت های وابسته با سازمان صمت و بخش خصوصی ظرفیت واقعی معدن در استان به خوبی ارایه شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به 49 مصوبه شورای معادن استان در سال 97 اظهار داشت: حمایت از شهرداری هایی که از سنگ معدنی استفاده کنند و تسهیل فضای کسب و کار برای سرمایه گذاری با کمک به منابع طبیعی در بحث کمبود نیروی انسانی از جمله این مصوبات بوده است.
وی از شناسایی سه محدوده سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در فردوس، سرایان و زیرکوه خبر داد و گفت: تجهیز این محدوده ها برای پیشگیری از خام فروشی در دستور کار قرار گرفته که در زیرکوه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برای آموزش و تراش سنگ ها همکاری می کند.
شهرکی با تاکید بر این فرآوری در محدوده های معدنی جزو اولویت ها است افزود: از ابتدای امسال محدوده های خاک رس استان ساماندهی شده و همان برنامه برای گروه شن و ماسه نیز دنبال می شود.
وی اظهار داشت: از آنجا که 40 درصد ژئوفیزیک کشور در استان انجام می شود تعیین تکلیف محدوده ها به عنوان امتیاز بزرگ خراسان جنوبی با سازمان زمین شناسی به پایان رسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تخفیف برای معادنی که رعایت مسایل زیست محیطی دارند و معرفی معادن استان از طریق یک همایش را جزو دیگر برنامه های حوزه معدن برشمرد.
9893*3028
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.