عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به وجود حداقل ۵ میلیون بیمار دیابتی در کشور، گفت: قطع عضو و پا در ۱۵ تا ۴۰ درصد افراد دیابتی شایع است.
به گزارش جی پلاس، دکتر حسین ادیبی روز یکشنبه در نشست خبری افتتاح واحد اورولوژی درمانگاه تخصصی دیابت تهران، اظهارداشت: درمانگاه تخصصی دیابت، یکی از واحدهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم است که با هدف ارائه خدمات استاندارد و بر اساس راهنماهای بالینی، فعالیت می کند.
وی با تاکید بر اینکه هدف ما کنترل دیابت است، افزود: با توجه به اینکه گفته می شود ۵۰ درصد افراد دیابتی نمی دانند که دیابت دارند و ۵۰ درصد دیابتی ها در کنترل بیماری موفق نیستند، ما تلاش کرده ایم اهداف خودمان را در این درمانگاه بر اساس این دو موضوع، برنامه ریزی کنیم.
مدیر درمانگاه تخصصی دیابت تهران، با عنوان این مطلب که تعداد بیماران دیابتی در دنیا تا سال ۲۰۳۰ ، دو برابر می شود، ادامه داد: پیش بینی می شود تعداد بیماران دیابتی به ۳۶۶ میلیون نفر برسد که ۷۵ درصد این افراد در کشورهای در حال توسعه خواهند بود.
ادیبی با اشاره به وجود حداقل ۵ میلیون بیمار دیابتی در ایران، افزود: عوارض قلبی عروقی در این بیماران، ۲ تا ۴ برابر سایر افراد است، همچنین عوارض چشمی در دیابتی ها ۲۵ برابر افراد غیر دیابتی بوده و نارسایی کلیوی در بیماران دیابتی ۱۷ برابر سایر افراد است.
وی با اشاره به این مطلب که قطع عضو و پا در ۱۵ تا ۴۰ درصد افراد دیابتی شایع است، ادامه داد: ۹ درصد علت مرگ و میرها در دنیا منتسب به دیابت است.
ادیبی با عنوان این مطلب که نظام ثبت اطلاعات بیماران دیابتی امسال در کشور استقرار می یابد، گفت: اولویت درمانگاه تخصصی دیابت تهران، کنترل قند خون بیماران است.
وی با اشاره به راه اندازی واحد اورولوژی بیماران دیابتی در این درمانگاه، افزود: ارائه خدمات در این درمانگاه با تعرفه دولتی انجام می شود.
ادیبی با تاکید بر اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد خدمات درمانی بیماران دیابتی تحت پوشش بیمه است، تصریح کرد: متاسفانه درمان زخم پای دیابتی بیمه نیست و هزینه ها بر دوش بیماران است. بطوریکه این هزینه ها بعضا تا چند میلیون تومان هم می رسد.