تسهیلات اشتغالزایی سربازان ماهر در نوع خوداشتغالی به مبلغ حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان به سربازان منقضی خدمتی که تاریخ ترخیص آنان کمتر از پنج سال باشد، اعطا میشود.
جی پلاس؛ معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که اضافه خدمت سنواتی کارکنان وظیفه و مشمولان غایب، مورد بخشش فرماندهی کل قوا قرار گرفته است.
طبق گزارش ایلنا، در اطلاعیه ستاد کل نیروهای مسلح درباره بخشش اضافه خدمت سنواتی کارکنان وظیفه و مشمولان غایب آمده است: به استناد مصوبه فرماندهی معظم کل قوا و به میمنت عید سعید غدیر خم، اضافه خدمت سنواتی سه و شش ماهه کارکنان وظیفه دارای غیبت سنواتی و همچنین مشمولین وظیفه غایبی که تا تاریخ اول مهرماه امسال خود را برای انجام خدمت دوره ضرورت، معرفی کنند، مورد بخشش قرار گرفت.
بر این اساس کلیه کارکنان وظیفه دارای غیبت سنواتی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمتی و بهرهمندی از بخشش مذکور به کارگزینی یگان مربوطه مراجعه کنند و مشمولان وظیفه غایب خدمت دوره ضرورت (موضوع بند ۱ ماده ۵۸ قانون خدمت وظیفه عمومی) چنانچه با بهرهمندی از فرصت پیش آمده، حداکثر تا اول مهرماه امسال خود را به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی پلیس +۱۰ معرفی و برای اعزام به خدمت سربازی اقدام کنند، از مقررات بخشش اضافه خدمت سنواتی بهرهمند خواهند شد.
چنانچه هر یک از مشمولین وظیفه غایبی که در مهلت تعیین شده برای تعیین وضعیت خدمتی اقدامی نکنند یا در تاریخی که برای اعزام آنها تعیین شده در خدمت حاضر نشوند کماکان به موجب ماده مذکور با اضافه خدمت سنواتی به خدمت اعزام خواهند شد. در ضمن این بخشودگی موجب حذف آثار اضافه خدمت نشده و مجوزی برای استفاده از معافیت های کفالت یا تحصیلی برای دارندگان غیبت سنواتی نخواهد بود.
اعطای وام ۱۵۰ میلیون تومانی به سربازان ماهر
مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی سربازان ستادکل نیروهای مسلح از آغاز ارائه تسهیلات خوداشتغالی به سربازان مهارتدیده خبر داد.
سردار موسی کمالی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تسهیلات قرارگاه مهارتآموزی سربازان برای سربازان ماهر گفت: سال گذشته اعلام کردیم آن دسته از سربازان ماهر که در طول دوران خدمت خود مهارتی را فرا گرفته و گواهی مهارت آموزی نیز دریافت کردهاند، میتوانند برای دریافت وام خوداشتغالی ثبت نام کنند.
وی با بیان اینکه پس از ثبتنام این افراد، اقدامات و بررسیها برای اعطای وام آغاز شد، گفت: پرداخت تسهیلات مهارت آموزی سربازان وظیفهای که سال گذشته درخواست خود را ثبت کرده بودند، در حال انجام است و تا پایان تیرماه ادامه دارد.
مشاور عالی قرارگاه مهارت آموزی سربازان ستادکل نیروهای مسلح درباره رقم تسهیلات اعطایی به سربازان اظهارکرد: تسهیلات اشتغالزایی سربازان ماهر در نوع خوداشتغالی به مبلغ حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان به سربازان منقضی خدمتی که تاریخ ترخیص آنان کمتر از پنج سال باشد، اعطا میشود.
وی افزود: سربازانی که قصد دارند برای بعد از خدمت خود اشتغال مناسبی داشته باشند، میتوانند دورههای مهارت آموزی را در حین خدمت طی کنند و تسهیلات اشتغال زایی نیز در راستای حمایت از آنها پرداخت میشود.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: افراد در صورت هرگونه سوال و مشکل، میتوانند مراتب را از وظیفه عمومی استان محل سکونت خود پیگیری کنند.
دو لایحه جدید برای سربازی به مجلس ارسال میشود
سخنگوی وزارت دفاع با اشاره به تهیه و تدوین دو لایحه درباره سربازی توسط این نهاد گفت: لوایح «مهارتآموزی سربازان» و «اصلاح قانون نظام وظیفه» هردو در دستور کاردولت قرار دارند و ظرف یک یا دو ماه آینده به مجلس ارسال میشوند.
سردار رضا طلایینیک سخنگوی وزارت دفاع در گفتوگو با فارس، با اشاره به اقدامات این نهاد در حوزه سربازی گفت: درخصوص سربازی با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، دو لایحه را به دولت تقدیم کردهایم. در این راستا، یک لایحه با نام «تقویت مهارتآموزی سربازان در دوره خدمت» در کمیسیون اصلی دولت تصویب شده است.
وی افزود: براساس این لایحه، قرار است امتیازاتی در حوزه آموزش و مهارتیابی در دوره خدمت با هدف استفاده بهینه از فرصت سربازی و همچنین، حمایتها و تسهیلات ویژهای را به صورت قانونمند برای اشتغال سربازان پس از دوران خدمت وظیفه خواهیم داشت.
* تمهیدات وزارت دفاع برای اشتغالزایی سربازان پس از دوران خدمت سربازی
معاون توسعه و مدیریت وزارت دفاع با بیان اینکه اگر لایحه پیشنهادی ما در مجلس تصویب شود، پیشبینی این است در سالهای آینده هیچ سرباز فاقد شغل را نخواهیم داشت، تاکید کرد: جوانان ما در دوره سربازی مهارت لازم را با شناسایی استعدادشان پیداکرده و با استفاده از صندوق، تسهیلات و حمایتهای مالی درنظرگرفته شده، میتوانند در شغل مورد نظر خود فعالیت کنند.
وی ادامه داد: لایحه دیگر، «اصلاح برخی از مقررات حوزه معافیتها و مقررات اعزام به خدمت» است. همچنین، درنظرگرفتن مزایای قانونی غیر از مهارت و اشتغال در حوزههای معیشتی، رفاهی و اولویت در استخدام برای افرادی که وارد خدمت وظیفه میشوند را تقدیم دولت کردهایم.
* پیشنویس لایحه سربازی در حال بررسی در کمیسیون دولت است
سردار طلایینیک عنوان کرد: یک کارگروه خاص در دولت با حضور ۱۰ وزارتخانه و دستگاههای کشوری و لشکری با مسئولیت وزارت دفاع برای بررسی این لوایح تشکیل شده است. این پیش نویس آماده رسیدگی در کمیسیون دولت و هیئت وزیران است که ظرف یک یا دو ماه آینده تقدیم مجلس خواهد شد.
وی از احتمال تجمیع این دو لایحه خبر داد و افزود: ممکن است این لایحه به یک لایحه تحت عنوان قانون اصلاح و بازبینی تجمیع شود. این لایحه درخصوص افرادی است که تردد به خارج از کشور دارند تسهیلات جدیدی در این لوایح پیشبینی شده است، تبدیل شود. جزئیات دقیق این لایه پس از تصویب توسط هیئت وزیران به اطلاع رسانی خواهد شد.
* لوایح «مهارتآموزی سربازان» و «اصلاح قانون نظام وظیفه» به مجلس ارسال خواهند شد
سخنگوی وزارت دفاع با اشاره به لزوم هدفمندشدن لایحه سربازی خاطرنشان کرد: هدفمندکردن امریههای فارغ التحصیلان دانشگاهها و متخصصان با تخصصهای ویژه دوره آموزش پس از طی آموزشهای عمومی نظامی هدف اصلی این لوایح است. اما، پس از طی آموزشهای پایه نظامی حتیالامکان قرار شده تا سربازان به طور تخصصی دوران خدمت وظیفه خود بگذرانند.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از سربازان در نیروهای مسلح و بخش دیگری از آنها در قالب سهمیههای امریه به دستگاه های تخصصی کشوری اعزام شوند تا بتوانند دوره سربازی خود را همراه با ارتقای مهارت طی کنند، این موضوع در لایحه پیشبینی شده است. ستاد کل نیروهای مسلح نیز با درخواست وزارت علوم درباره امریههای اساتید و کسر خدمت برای پایان نامه و پروژههای تحقیقاتی موافقت کرده و رو به تقویت است.
سردار طلایینیک با بیان اینکه ما به دنبال خوشایندسازی خدمت سربازی برای جوانان هستیم، تأکید کرد: خوشایندسازی خدمت سربازی به معنای اینکه دوران سربازی دوره مقدسی برای دفاع از کشور و خدمت به مردم در اوان دوران جوانی است. از طرفی هم خوشایندسازی از این جهت که سربازی یک دوره کارورزی، مهارت آموزی و ساخته شدن شخصیت جوانان ما در عرصههای تخصصی و حرفهای خودشان باشد.
معاون وزیر دفاع در پایان عنوان کرد: لوایح «مهارتآموزی سربازان» و «اصلاح قانون نظام وظیفه» هردو در دستور کار کمیسیونهای دولت قرار دارد که ظرف یک یا دو ماه آینده از طریق دولت به مجلس ارسال میشوند.