وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه با دستور و ابلاغ رییسجمهوری، فولاد و مصالح ساختمانی خارج از بورس به پروژههای عمرانی و مسکن اختصاص مییابد از تحویل ۴۰ هزار مسکن مهر به متقاضیان خبر داد و گفت: پنج هزار واحد مسکن ملی هم اکنون آماده تحویل است.
جی پلاس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه مراسم معارفه حجتالاسلام و المسلمین حسین روحانینژاد نماینده تازه منصوب شده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران، در خصوص وام ودیعه مسکن اعلام کرد: امیدواریم با سرعتی که سه روز گذشته بانکها در پرداخت وام ودیعه مسکن داشتند، پرداخت وام ودیعه مسکن سرعت بگیرد. زیرا هم اکنون خروجی قابل قبول نیست.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در عین حال با فشاری که بانک مرکزی آورده و با هماهنگی که انجام داده و همچنین با مصوبهای که از ستاد ملی کرونا سادهسازی و روانسازی برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، گرفتیم، امیدوار هستیم تا این مجموعه راهبردهای اثربخشی خود را نشان دهد و شاهد باشیم که مردم با سرعت بالاتری از وام ودیعه مسکن بهرهمند شوند.
عضو کابینه دولت دوازدهم در خصوص افتتاح واحدهای مسکن ملی، اعلام کرد: برخی از واحدهای مسکونی مهر آماده شده و تحویل متقاضیان شده است که در حال برنامهریزی هستیم که واحدهایی که بهرهبرداری شدهاند در مراسمی افتتاح شوند و افتتاح برخی از واحدها بعد از تحویل خواهد بود. در حال حاضر، مسکن مهر حدود ۴۰ هزار واحد تحویل متقضیان شده و در حدود ۵۰۰۰ واحد مسکن ملی آماده شده و در حال تحویل است.
اسلامی در خصوص قیمت مصالح ساختمانی و افزایش افسارگسیخته قیمت مصالح ساختمانی و تعامل با وزارت صمت برای کنترل قیمتها، گفت: انتظار داریم تا مسئولانی که وظیفه قانونی در خصوص کنترل قیمت بازار دارند کنترل لازم را داشته باشند. شرایط کنونی بازار و لجام گسیختگی قیمت ها در بازار قابل قبول نیست. این مورد تنها مختص به قیمت مصالح ساختمانی نیست بلکه در خصوص همه کالاها این افسارگسیختگی را شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: تنها عضو ستاد تنظیم بازار بودن مهم نیست بلکه تاثیرگذاری مهم است.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، امروز ۲۶ شهریورماه، رییس جمهوری در ستاد ملی کرونا تاکید کردند تا مسئولان مربوطه تلاش لازم را برای کنترل قیمت ها در بازار انجام دهند که این کنترل قیمت ها شامل مصالح ساختمانی نیز می شود.
اسلامی تاکید کرد: از رییس جمهوری دستوری گرفتیم تا فولاد و مصالح ساختمانی و سایر مصالح را که در بورس انجام می شود به ویژه آهن آلات و قیر دستور دادند تا خارج از بورس برای پروژه های عمرانی و مسکن دریافت کنیم تا بتوانیم قیمت تمام شده را کنترل کنیم.
وی توضیح داد: دستور رییس جمهور در این باره به وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار ارایه شد و مصوبه ابلاغ شده است. منتظر هستیم تا دستگاه های مربوطه از جمله ستاد تنظیم بازار بپذیرند تا محصولات را خارج از بورس دریافت کنیم و بتوانیم به پروژه ها تخصیص بدهیم تا از این طریق بتوانیم پیمانکاران با آرامشی کار را انجام دهند.
اسلامی گفت: نکته مهمی که در موضوع مسکن بوده این بوده که برنامه ریزی پایدار به شکل مکان محور و متقاضی محور انجام شود. در سال گذشته از زمانیکه طرح اقدام ملی مسکن رونمایی شد هم اراضی مستعد، شناسایی و هم آماده سازی زمین و عمران انجام شد. همچنین متقاضیان واقعی را با ثبت نام و غربالگری شناسایی کردیم، به رغم آنکه کرونا بود.
وی یادآور شد: متقاضیان شناسایی شدند و دارای شناسه مشخص هستند باید در بانک افتتاح حساب کنند و پول به حساب بریزند و به پروژه ها متصل شوند. به تعدادی نیز زمین به شکل گروهی واگذار می شود. این پروژه هم اکنون فعال شده و تا امروز نزدیک ۴۵ هزار نفر پول به حساب واریز کرده و نزدیک به ۷۰ هزارنفر در بانک افتتاح حساب داشتند.
به گفته اسلامی، تایید شده ها ۴۶۰ هزار خانوار هستند که باید مراحل تشکیل پرونده را طی و افتتاح حساب کنند. هم اکنون برنامه ای که در حال اجراست در این مسیر حرکت می کند. متقاضیانی نیز که زمین دریافت می کنند کار خود را باید با سیستمی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تعریف کرده، کار خود را آغاز و دنبال کند.