باتری هایی لیتیومی از ترکیبی موسوم به ساندویچ های سیلیکونی توسط گروهی از محققان آمریکایی تولید شد که وزن کمی دارد و انرژی ماهواره ها و فضاپیماها را تامین می کند.
جی پلاس، تا به حال روشهای مختلفی برای تغییر طراحی باتریهای لیتیومی پیشنهاد شده تا امنیت این باتریها افزایش و وزنشان کاهش یابد. در تازهترین تحول در این زمینه مقادیری سیلیکون به باتریهای لیتیومی اضافه شده که هم عمر این باتریها را بیشتر میکند و هم ظرفیت ذخیره سازی آنها را افزایش میدهد.
سیلیکون یادشده به آند باتریهای لیتیومی افزوده میشود و جایگزین گرافیت میشود. با این کار ظرفیت ذخیره سازی باتریهای لیتیومی ده برابر میشود. البته سیلیکون از دوام و ماندگاری به اندازه گرافیت برخوردار نیست و احتمال چندتکه شدن و از کار افتادن آن در زمان شارژ باتری وجود دارد. برای افزایش ماندگاری سیلیکون در باتریهای لیتیومی از نانولولههای کربنی موسوم به Buckypaper استفاده شده است.
این نانولولههای کربنی برای تولید نسل جدید سپرهای محافظ گرمایی فضاپیماها به کار میروند و افزودن ذرات سیلیکونی نانو به آنها و طراحی لایه لایه این مجموعه میتواند در عمل منجر به تولید باتریهای سبک برای استفاده در ماهوارهها و فضاپیماها شود.
این ساختار جدید باتری فعلاً قابلیت ۵۰۰ بار شارژ مکرر را دارد و محققان امیدوارند در آینده بتوانند این رقم را افزایش دهند. انتظار میرود این نوع باتری جدید و سبک در آینده بر روی مریخ نوردهای ناسا به کار گرفته شود.