یکی از چاشنی های پرطرفدار زنجبیل است که می تواند عوارضی در پی داشته باشد، که بهتر است آن ها را جدی بگیرید.
به گزارش جی پلاس، در اکثر تحقیقات انجام شده دربارهی زنجبیل به فایدههای آن برای فشار خون پرداخته نشده است. به علاوه، تحقیقات دربارهی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشار خون مصرف میکنید هشدار میدهند. چون زنجبیل میتواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد.
از طرف دیگر، دوز بالای زنجبیل همچنین میتواند بعضی از ناراحتیهای خاص را وخیمتر کند، که فشار خون بالا یکی از آنها است. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.
خانم های باردار عوارض زنجبیل را جدی بگیرند
هرچند زنجبیل میتواند حالت تهوع دوران بارداری را کاهش دهد، اما شایان ذکر است که این گیاه جنبههای منفی و بدی نیز دارد. مطابق نظر بعضی از متخصصان، مصرف زنجبیل میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگر دوز مصرفی زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد ممکن است خطری نداشته باشد اما باز هم با پزشک خود در این باره مشورت کنید. و مشکل فقط همین نیست، حتی خوردن مکملهای زنجبیل با دوز بالا نیز میتواند باعث سقط جنین و مشکلات دیگر بشود.
هرچند مصرف زنجبیل به میزانی که در غذا افزوده شده بیخطر است، اما میتواند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند. در یکی از مطالعات ایتالیایی بیان شده است که زنجبیل میتواند تهوع دوران بارداری را درمان کند، اما برای تائید این حقیقت بر نیاز به انجام مطالعات بیشتر تاکید میکند. در گزارشی دیگر بر این تاکید میشود که زنجبیل باعث سقط خودبهخودی یا زایمان زودرس میشود. هرچند چنین نتایجی در مطالعات انجام گرفته بر روی حیوانات به دست نیامد، اما همچنان مشورت با پزشک ضرورت دارد. مادرانی که مقدار زیادی خون هنگام زایمان از دست دادهاند باید در دوران اولیهی پس از زایمان از خوردن زنجبیل خودداری کنند.
زنجبیل و گرمی بیش از حد
در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن میشود؛ یعنی اینکه باعث میشود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.
عوارض جدی زنجبیل
گزارشات مختلف نشان می دهد که زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک شدید همچون مشکل در تنفس، بستن گلو، تورم لب ها، زبان ، راش خارش دار و کهیر را به همراه داشته باشد. در چنین شرایطی باید مصرف زنجبیل به سرعت متوقف گردد و فرد به نزد پزشک متخصص برده شود. مصرف طولانی مدت زنجبیل می تواند راش های پوست خشک و پوسته پوسته شده را به همراه داشته باشد. این موارد در ابتدا بر روی صورت فرد ظاهر می شود.
مصرف زنجبیل همچنین می تواند باعث حساسیت بصری به نور روشن شود. واقعیت این است که این موضوع هنوز تحت بررسی دانشمندان است. افرادی که چنین نشانه هایی دارند باید هر چه سریع تر مصرف زنجبیل را متوقف نمایند.
دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد که یکی از عوارض جانبی خطرناک زنجبیل است. مطالعات علمی نشان داده است که زنجبیل یک ماده کلیدی در برخی از نوشیدنی هاست.مصرف زنجبیل به این شکل می تواند باعث تحریک آریتمی شود.
خانم ها مراقب مصرف زنجبیل باشند
گیاهان مواد طبیعی هستند اما همه محصولات گیاهی برای خانم ها امن و بی خطر نخواهند بود. سازمان FDA از زنان باردار خواسته است از مصرف محصولات گیاهی بدون اجازه پزشک خودداری کنند. زنجبیل یکی از معدود داروهایی است که استفاده از آن در دوران بارداری منع شده است. معمولا از خانم های باردار خواسته می شود مصرف زنجبیل را کنار بگذارند زیرا می تواند انقباضات شدید رحمی را در فرد ایجاد کند. زنجبیل می تواند با داروهای بیهوشی که در جراحی مورد استفاده قرار می گیرد تداخل داشته باشد. این موضوع می تواند واکنش های معکوس را در پی داشته باشد که در نهایت به خونریزی کندتر شدن فرایند بهبود می انجامد. توصیه می شود افرادی که می خواهند جراحی انجام دهندزنجبیل را از رژیم غذایی خود حذف کنند.