احساس اندوهی که پس از خروج فرزندان از خانه به قصد تحصیل یا ازدواج والدین به آن دچار می شوند، "سندروم آشیانه خالی" می گویند.
تماشای بزرگ شدن بچهها تا زمانی که خانه را ترک میکنند، یک دوره هیجانانگیز است. بسیاری از والدین مشتاقانه روزی را به انتظار مینشینند که بچههایشان بتوانند روی پای خود بایستند. ازسوی دیگر، وقتی بعد از آن همه زحمتی که برای فرزندتان میکشید و نیازهایش را تامین میکنید، میبینید که دیگر نیاز چندانی به شما ندارد و روی پای خود ایستاده، ممکن است احساس تهی بودن کنید. مقابله با سندروم آشیانه خالی میتواند مشکلساز باشد، اما صرف مبارزه با این عارضه میتواند شما را در برداشتن گامهای مثبت و موثر یاری کند. شما میتوانید به روشهای مختلف با این مشکل روبهرو شوید و به زمانی برگردید که فرزندتان تازه به دنیا آمده بود. در این مطلب به معرفی ۳ اقدام عملی میپردازیم که میتوانید از آنها برای مبارزه با سندروم آشیانه خالی استفاده کنید.
مشکلتان را بپذیرید لطفا!
سندروم آشیانه خالی احساس اندوهی است که والدین پس از آنکه فرزندان خانه را به قصد تحصیل یا ازدواج ترک میکنند به آن دچار میشوند. مهم نیست چه تصمیمی برای مبارزه با سندروم آشیانه خالی دارید؛ آنچه اهمیت دارد این است که وجود این عارضه را به رسمیت بشناسید. خیلیها ممکن است به شما بگویند این فقط یک تلقین است و باید با آن کنار بیایید، اما احساس رها شدن و افسردگی مرتبط با آن میتواند بیش از آنچه فکرش را میکنید واقعی باشد، بنابراین از پذیرفتن مشکل و یافتن راهی برای مبارزه با آن خجالت نکشید.
۱. محکم به همسرتان بچسبید
وقتی صاحب فرزند میشوید، ازدواج شما تحتالشعاع آن قرار میگیرد. میزان توجه و انرژی متقابلی که پیش از این صرف یکدیگر میکردید، بهطور انحصاری بر فرزند نورسیده متمرکز میشود. از این رو، یکی از موثرترین گامهایی که میتوانید برای مقابله با سندروم آشیانه خالی بردارید، کشف چیزهایی است که از مدتها پیش چشمتان را به روی آنها بستهاید. حالا که دیگر قرار نیست پولهایتان را خرج بچهها کنید، بهتر است با هم قرار بگذارید، همانطور که در شروع زندگی مشترک خود قرار میگذاشتید. حتما شگفتزده خواهید شد، چون از زمان تولد فرزند دیگر وقت این کارها را نداشتهاید و خیلی اوقات صرفا هماتاقی بودهاید. اگر فکر میکنید بچهدار شدن ازدواج شما را تحتالشعاع خود قرار داده و بر آن تاثیر منفی گذاشته است، حالا وقت آن است که به خود برسید. در این شرایط، از وقت و انرژی کافی برای حل مشکلات برخوردارید و میتوانید ازدواجتان را تحکیم کنید.
۲. سبک زندگی را عوض کنید
حالا که وقتتان مال خودتان است، میتوانید علاقهمندیهای پیشین خود را دنبال کنید. این کار روش خوبی برای مبارزه با سندروم آشیانه خالی خواهد بود. اگر دوست دارید، میتوانید یک شغل جدید پیدا کرده یا فقط در چند کلاس آموزشی شرکت کنید. با این کار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنید. ملاقات با افراد جدید نیز کمک میکند که یک شروع دوباره داشته باشید. روزی روزگاری، قبل از اینکه بچهدار شوید، حتما رویاهایی داشتید. حالا وقت آن رسیده که به رویاهایتان جامه عمل بپوشانید. قدردان فرصتی باشید که اکنون دراختیار دارید. حالا که عاقلتر شدهاید، بهتر میتوانید از فرصتهای پیش رو استفاده کنید و تصمیمات بهتری بگیرید.
۳. تا میتوانید سفر کنید
بیشتر افرادی که از سندروم آشیانه خالی رنج میبرند، خود را به کل بازنشسته میکنند. البته تصور اینکه تا ظهر بخوابید و بعدازظهر را نیز با پوشیدن لباس خواب بگذرانید، تا چند هفته جذاب خواهد بود، اما بهتدریج خستهکننده خواهد شد. نگذارید به سندروم آشیانه خالی عادت کنید. برای سفر برنامهریزی کنید. به مکانهای جدید بروید و دیدنیهای موردعلاقهتان را ببینید. حالا وقت آن رسیده که زندگی رویایی خود را داشته باشید و مهم نیست بچهها چه فکری میکنند. با این کار میتوانید به فرزندتان یک درس بزرگ بدهید. آنها با دیدن شما میفهمند که زندگی در کنار تمام سختیهایش میتواند لذتبخش باشد.
به کارهای جدید بپردازید
اگر دوست دارید، میتوانید یک شغل جدید پیدا کرده یا فقط در چند کلاس آموزشی یا ورزشی شرکت کنید. با این کار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنید. ملاقات با افراد جدید نیز کمک میکند یک شروع دوباره داشته باشید. روزی روزگاری، قبل از اینکه بچهدار شوید، حتما رویاهایی داشتید. حالا وقت آن رسیده که به رویاهایتان جامه عمل بپوشانید. قدردان فرصتی باشید که اکنون دراختیار دارید.