احتمال شکست واکسن های ضد کرونای آکسفورد

تحقیقات نشان می دهد میمون های واکسینه شده، به کرونا مبتلا شدند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، به گفته کارشناسان ممکن است واکسن کرونایی که توسط محققان دانشگاه آکسفورد توسعه یافته از ابتلای افراد به این ویروس جلوگیری نکند.

آخرین آزمایش‌های واکسن دانشگاه آکسفورد روی میمون‌های رزوس ماکاک نشان می‌دهد ویروس موجود در بینی حیواناتی که دوزی از آن را دریافت کرده‌اند به اندازه میمون‌هایی است که واکسینه نشده‌اند.

این امر حاکی از آن است درمان مذکور که تاکنون ۹۰ میلیون پوند سرمایه از دولت انگلیس دریافت کرده است، احتمالاً نمی‌تواند گسترش این ویروس مرگبار را کنترل کند.

گزارش‌های اولیه حاکی از آن است واکسن مذکور تا حدودی در برابر کوویدـ۱۹ ایمنی ایجاد می‌کند. همچنین این درمان اجازه نمی‌دهد ویروس به اعماق ریه‌ها برسد. هم‌اکنون نخستین مرحله آزمایش‌های بالینی این واکسن در حال اجراست.

در گزارشی در نشریه فوربس آمده است: تمام میمون‌های واکسینه‌شده در دانشگاه آکسفورد هنگامی که در برابر ویروس قرار گرفتند به آن مبتلا شدند. هیچ تفاوتی در میزان آران‌ای ویروسی ردیابی‌شده در میمون‌های واکسینه‌شده در مقایسه با میمون‌های واکسینه‌نشده وجود ندارد. به عبارت دیگر تمام حیوانات واکسینه‌شده به ویروس مبتلا شدند.

جان بال، استاد بیولوژی مولکولی در دانشگاه ناتینگهام، گفت: مقدار ژنوم ویروس ردیابی‌شده در بینی میمون‌های واکسینه‌شده و نشده ردیابی شده است و این امر ما را نگران می‌کند.

او توضیح داد: اگر این امر مشابه چیزی باشد که در بدن انسان اتفاق می‌افتد، احتمال ابتلای افراد واکسینه‌شده به کوویدـ۱۹ و انتشار آن وجود دارد. این امر به گسترش ویروس در سراسر اجتماع منجر می‌شود.

از سوی دیگر النور رایلی، استاد ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی در دانشگاه ادینبرا، بیان کرد: در این فرایند تعداد آنتی‌بادی‌های تولیدشده برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کافی نبوده است.

او افزود: اگر نتایج مشابهی در انسان‌ها نیز دیده شود، احتمالاً واکسن به طور جزئی از ابتلا به این عفونت در دریافت‌کننده جلوگیری می‌کند، اما احتمال انتقال ویروس به افراد دیگر کم نمی‌شود.

مطلب مرتبط: 

 

دیدگاه تان را بنویسید