وقتی میزان از دست رفتن مایعات بدن بیشتر از میزان دریافت آن ها باشد بدن دچار کمبود مایعات می‌شود

به گزارش جی پلاس، علایم کم آبی بدن در بزرگ سالان شامل عطش شدید، کاهش ادرار، تیره شدن رنگ ادرار، خستگی، سرگیجه یا گیجی است. در این حالت، معمولا مصرف آب یا مایعات الکترولیت شرایط بدن را به حالت طبیعی برمی‌گرداند اما اگر با وجود مصرف مایعات، علایم ایجاد شده از بین نرود، فرد باید به پزشک مراجعه کند. در ادامه این مطلب به عواملی که می‌توانند در کم آبی بدن نقش داشته باشند پرداخته‌ایم.

  مصرف برخی از داروها
برخی از داروها می‌تواند باعث کم آبی بدن شود. دیورتیک‌ها که معمولاً به آن ها «قرص‌های آب» هم گفته می‌شود، برای دفع آب و نمک از بدن طراحی شده‌اند و اغلب برای افرادی که مشکلات قلبی یا فشار خون دارند، تجویز می‌شوند. ملین‌ها هم می‌تواند در صورت استفاده طولانی مدت ، باعث کمبود آب بدن شود. داروهای شیمی درمانی نیز به دلیل عوارض جانبی از جمله استفراغ، اسهال و تعریق در کم آبی بدن نقش دارد.
  سفر هوایی
رطوبت موجود درهواپیما حدود 10 تا 20 درصد پایین‌تر از یک محیط معمولی است و می‌تواند بدن ما را از درون و بیرون دچار کم آبی کند. نوشیدن آب و استفاده از مرطوب کننده برای پوست در این شرایط کمک کننده است. با این حال بسیاری از افراد در سفرهای هوایی از نوشیدن آب زیاد خودداری می‌کنند تا نیازی به رفتن به دست شویی نداشته باشند و با این کار باعث کم آبی بیشتر بدن‌شان می‌شوند.
   قاعدگی
زنان در دوران قاعدگی مایعات زیادی را همراه با خون از دست می‌دهند. این شرایط باعث ایجاد کم آبی همراه با ضعف در بدن می‌شود. نوشیدن آب و مایعات الکترولیت می‌تواند در این شرایط کمک کننده باشد.
   استرس
هنگامی که فرد در معرض استرس مداوم قرار می‌گیرد، غدد فوق کلیوی میزان زیادی هورمون استرس تولید می‌کنند. تولید میزان زیادی از این هورمون، غدد فوق کلیوی را خسته می‌کند. این شرایط بر توانایی غده آدرنال در تولید آلدوسترون- هورمونی که به تنظیم الکترولیت‌ها و مایعات کمک می‌کند- تاثیر می‌گذارد و بدن دچار کم آبی می‌شود.
   شیردهی
در هنگام شیردهی، مایعات بدن مادر به کودک منتقل می‌شود. در میان ترکیبات منتقل شده به بدن نوزاد الکترولیت‌ها نیز وجود دارند. از دست دادن الکترولیت‌ها کم آبی بدن مادر را به همراه دارد. کم شدن میزان شیر می‌تواند نشانه‌ای از کمبود آب بدن مادر باشد و بهتر است درباره آن با پزشک مشورت شود.
  افزایش سن
با افزایش سن، هم احساس تشنگی وهم توانایی کلیه‌ها برای حفظ آب بدن کاهش پیدا می‌کند. از آن‌جا که احساس تشنگی در سنین بالا شدید نیست افراد سالمند به راحتی دچار کمبود آب می‌شوند و این کمبود را به سختی احساس می‌کنند.
  سندروم روده تحریک پذیر
علایم سندروم روده تحریک پذیر مانند تهوع و اسهال مزمن می‌تواند باعث کمبود آب بدن شود. به علاوه بسیاری از افرادی که از این مشکل رنج می‌برند به منظور خودداری از مصرف مواد غذایی تحریک کننده از رژیم‌های غذایی حذفی استفاده می‌کنند. این رژیم‌ها شامل مایعات کمتری هستند و به کم آبی بدن دامن می‌زنند.

مطلب مرتبط: علت خشکی لب ها و نکاتی برای درمان آن

نشانه های کم آبی بدن چیست؟

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1406629
  • منبع: خراسان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.