دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه نامنظمی‌های ضربان قلب از شایع‌ترین بیماری‌های قلب و عروق به شمار می‌رود، گفت: ۳۰ درصد از سکته‌های مغزی ناشی از آریتمی‌های قلبی است.

به گزارش جی پلاس، دکتر مسعود اسلامی در آستانه برگزاری بیست و یکمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق اظهار داشت: این کنگره از ۲۹ مرداد تا اول شهریور برگزار می‌شود و جدیدترین پیشرفت‌های علمی در حوزه تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در آن مورد بحث و گفت و گو قرار خواهد گرفت.

وی افزود: بیماری‌های دریچه قلب، عضله قلب، نامنظمی‌های قلب، مشکلات عروق کرونر، پرستاری در قلب و عروق و اعمال نوین در حوزه قلب و عروق از محورهایی است که با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق ارائه می‌شود.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق ادامه داد: یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در حوزه قلب و عروق مسئله نامنظمی‌های ضربان قلب یا آریتمی‌های قلبی است که این بیماری انواع مختلفی دارد و به طور کلی به دو دسته ساده و خطرناک تقسیم می‌شود.

وی بیان داشت: یکی از نامنظمی‌های ضربان قلب، فیبریلاسیون دهلیزی است که در این مشکل، مدارهای الکتریکی در قسمت فوقانی قلب به هم می‌خورد و سبب ایجاد ضربان بالاتر از ۱۵۰ در دقیقه می شود و هرچه که سن فرد بیشتر باشد، احتمال نامنظمی‌های ضربان قلب نیز افزایش می‌یابد.

اسلامی با اشاره به اینکه افراد با سن بالاتر از ۷۵ سال حدودا ۱۰ درصد نامنظمی‌های ضربان قلب دارند، گفت: علاوه بر تپش قلب، نامنظمی ضربان قلب، سبب نارسایی عضله قلب و حتی سکته‌های مغزی می‌شوند که از شایع‌ترین علل فیبریلاسیون دهلیزی، لخته در دهلیز چپ و ورود آن به جریان خون و سرانجام سکته مغزی است.

دبیرعلمی بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق با بیان اینکه ۳۰ درصد سکته‌های مغزی ناشی از نامنظمی ضربان قلب و یا به اصطلاح فیبریلاسیون دهلیزی است، گفت: هر چه سن افراد بیشتر باشد، احتمال بروز نامنظمی‌های ضربان قلب و در نتیجه سکته مغزی بیشتر خواهد شد که برای درمان این مسئله روش‌های دارویی و غیردارویی در نظر گرفته می‌شود و اگر روش‌های دارویی جواب نداد، اصولا به سراغ درمان‌های غیر دارویی می‌رویم.

بنابر اعلام روابط عمومی بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق، وی یادآور شد: داروهای ضد لخته و ضد انعقادی همچون وارفارین پیش از این مورد استفاده برای بیماران دچار نامنظمی ضربان قلب استفاده می‌شد و اکنون داروهای جایگزین نیز به بازار آمده است. البته اگر فرد به روش‌های دارویی جواب نداد از روش ابلیشن استفاده می‌شود که در این روش در اتاق آنژیوگرافی از طریق سیاهرگ‌ها در پای بیمار، نقشه‌برداری سه بعدی از دهلیز قلب انجام می‌گیرد و مشکل نامنظمی ضربان قلب شناسایی و با امواج رادیویی مشکل را از بین می‌بریم که این روش امروز ۷۰ تا ۸۰ درصد با موفقیت همراه است.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق یادآور شد: داروهای ضد لخته و ضد انعقادی همچون وارفارین پیش از این مورد استفاده برای بیماران دچار نامنظمی ضربان قلب استفاده می‌شد که الان داروهای جایگزین نیز به بازار آمده است البته اگر فرد به روش‌های دارویی جواب نداد از روش ابلیشن استفاده می‌شود که در این روش در اتاق آنژیوگرافی از طریق سیاهرگ ها در پای بیمار، نقشه برداری سه بعدی از دهلیز قلب انجام می گیرد و مشکل نامنظمی ضربان قلب شناسایی و با امواج رادیویی مشکل را از بین می‌بریم که این روش امروز ۷۰ تا ۸۰ درصد با موفقیت همراه است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.