رئیس گروه گیاهی سازمان محیط زیست گفت: متاسفانه اخیرا مشاهده کردهایم که گیاهی به نام سنبل آبی که گیاهی آبزی است که بومی ایران نیست و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و به عنوان یک گیاه مهاجم شناخته میشود در سطح شهرهای ما در حال خرید و فروش است.
به گزارش جی پلاس، مریم مغانلو درباره فروش سنبل آبی در سطح شهر گفت: متاسفانه اخیرا مشاهده کردهایم که گیاهی به نام سنبل آبی که گیاهی آبزی است که بومی ایران نیست و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و به عنوان یک گیاه مهاجم شناختته میشود در سطح شهرهای ما در حال خرید و فروش است.
او در ادامه بیان کرد: متاسفانه به دلیل زیبایی گلهای سنبل آبی این گیاه مورد توجه قرار گرفته و مردم بدون اطلاع از خصوصیات آن مبادرت به خرید این گیاه میکنند.
رئیس گروه گیاهی سازمان محیط زیست گفت: این سنبل را نباید با سنبلهای دیگر اشتباه گرفت. چون یک گیاه آبزی است و در سطح آبها رشد و تکثیر میشود و به سرعت رشد میکند و همانند فرشی گسترده پهنه آبی را فرا میگیرد از نفوذ آب به لایههای زیرین آب جلوگیری میکند مانع تبادل اکسیژن آبزیان بخشهای زیرین میشود و تنفس ماهیان و سایر آبزیان را با انسداد مواجهه میکند.
مغانلو افزود: یکی از خطرات این گیاه این است که ریشههای این گیاه جاذب آلایندههای فلزات سنگین و مواد سمی است بنابراین باعث میشود که این گیاه سمی و احتمالا مضر شناخته شود. بحث سرطانزایی این گیاه را باید وزارت بهداشت اعلام کند.
او درباره شیوه برخورد با فروش این گیاه گفت: سازمان محیط زیست در حد توان اطلاعرسانی کرده یگان حفاظت محیط زیست در سطح شهرها به ویژه شهرهای شمالی مستقر شدهاند. ابتدا این گیاه در گیلان و مازندران مشاهده شده است در حال برخورد هستیم.
مغانلو گفت: گلهای زیبای این گیاه باعث شده سنبل آبی مورد توجه قرار گیرد.
او در ادامه شیوه اطلاع رسانی مردم به سازمان محیط زیست گفت: مردم هر جا با فروش این گیاه مواجه شدند با یگان حفاظت محیط زیست به شماره ۱۵۴۰ تماس بگیرند.