شهرداری تهران یکی از بدهکارترین نهادها در ایران به بخش خصوصی و بانک‌هاست، البته در عدد و رقم این بدهی اختلاف نظر زیادی وجود دارد.

به گزارش جی پلاس، تهران یک شهر سوخته است؟ این سوال را در چندماه گذشته از چند مسئول و کارشناس مختلف پرسیده شده است، آنها البته نظرات مختلفی داشته اند؛ از احمد مسجدجامعی و محمدحقانی تا رحمت اله حافظی، سیدحسین مرعشی و محسن هاشمی، پاسخ های متنوعی به این سوال داده‌اند.

با این حال حدود یک ماه دیگر محمدباقر قالیباف شهردار تهران از کار کنار می‌رود و شهردار جدید روی کار می‌آید ولی هنوز بدهی شهرداری تهران مشخص نشده است. در هفته گذشته در صحن شورای شهر بحث‌های زیادی میان اعضای شورای شهر و معاونین شهرداری در رابطه با میزان بدهی شهرداری پیش آمد، اما هنوز اختلاف میان اظهارنظر‌ها در رابطه با بدهی شهرداری حدود 40 هزار میلیارد تومان است.

اما این اختلاف نظر میان اعضای شورای شهر و مسئولان شهرداری فقط مربوط به سخنان هفته گذشته در شورای شهر نمی‌شود؛ در یک سال گذشته بسیاری اظهار نظرات مختلقی در رابطه با میزان بدهی شهرداری داشته‌اند در واقع گروهی می‌گویند بدهی شهرداری 20هزار میلیارد تومان است، گروهی هم می‌گویند این بدهی به بیش از 60هزار میلیارد می‌رسد.

بر این اساس، در هر حالتی بدهی شهرداری تهران بیش از بودجه 18هزار میلیاردی‌اش که برای سال ۹۶ مصوب شد، است و این شاید این ادعا را که تهران یک شهر سوخته است را تایید کند؛

ردیف نام و سمت میزان بدهی شهرداری توضیحات
۱ مهدی چمران، رییس شورا 19 تا 20 هزار میلیارد تومان رئیس شورای شهر چندی پیش از بدهی شهرداری تهران گفته بود: باید به این نکته توجه داشته باشیم که میزان بدهی در یک تاریخ مشخص مورد بررسی قرار بگیرد چرا که در غیر این صورت رقم بدهی هر روز تغییر می‌کند. با این وجود شهرداری بین 19 تا 20 هزار میلیارد تومان به بانک‌ها،پیمانکاران و مردم بدهکار است.
اما پروژه‌های در حال اجرا و وام‌هایی که بازپرداخت آنها در سال‌های آینده آغاز می‌شود، جزو بدهی تلقی نمی‌شود و باید در سال‌های آینده آنها را به عنوان بدهی برشماریم.
۲ رضا تقی‌پور، سخنگوی شورا 19هزار میلیارد تومان سخنگوی شورای شهر در رابطه با بدهی شهرداری در صحن شورا گفته بود: هیچ وقت نباید بعضی از تعهدات را تبدیل به بدهی کنیم، در واقع نباید بیش از 19 هزار میلیارد تومان تعهدات را قاطی با بدهی ها کنیم وگرنه بدهی ها حدود 41 هزار میلیارد تومان می شود که رقم اشتباهی است.
۳ محمدمهدی تندگویان، عضو شورای شهر 60هزار میلیارد تومان این عضو شورای شهر روز یک شنبه در شورای شهر عنوان کرد: من هنوز معتقدم در کل شهرداری 60 هزار میلیارد تومان بدهی دارد 20 هزار میلیارد آن مربوط به مطالبات بوده و 40 هزار میلیارد نیز مربوط به پروژه‌های تمام نشده است.
۴ قدرت‌الله گودرزی، معاون شهردار 8.5 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران به پیمانکاران ، املاک و....تا تاریخ یک تیر ماه سال گذشته ۸۵۱۷ میلیارد تومان بوده است.
۵ عباس جدیدی، عضو شورا 60 هزار میلیارد تومان ما در بودجه شهرداری همه مسائل را در نظر می‌گیریم اما در آخر شاهد بالا آمدن بدهی هستیم، 60 هزار میلیارد تومان بدهی سند خورده وجود دارد که شهرداری آنها را ایجاد کرده و جای سوال است که چرا بدهی را بالا آورده‌اند.
۶ ناصر امانی، معاون برنامه‌ریزی و امور شوراهای شهرداری تهران  20 هزار میلیارد تومان در 10 سال گذشته 130 هزار میلیارد تومان در شهر تهران هزینه شده که 20 هزار میلیارد تومان که بدهی داریم که حدود 8 درصد می‌شود که عدد قابل توجهی نیست چراکه شهر موجود زنده است.
۷ رحمت اله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران 40 هزار میلیارد تومان بدهکاری شهرداری 25 هزار میلیارد تومان اعلام شده است، اما بعد از یک هفته معاون شهردار در شورا به صورت غیررسمی این عدد را تکذیب کرد. در نتیجه رسما هیچ آمار دقیق و مشخصی موجود نیست، اما به نظر می‌رسد؛ بدهی شهرداری از 25 هزار میلیارد تومان بیشتر باشد.بدهی انباشته شده شهرداری 40 هزار میلیارد تومان است. قیمت تمام شده خدمات در شهرداری غیرواقعی است و بررسی دقیق میزان بدهی نیاز به یک تیم کارشناسی دارد. با این حال بر اساس برآوردهایی که اعضای شورا کردند، این رقم تقریبا دو برابر بودجه یک سال شهرداری است.
۸ محمد حقانی، عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر  بیش از 70 هزار میلیارد تومان ببینید چرا یک بار شهرداری رسما اعلام نمی‌کند که چقدر بدهی دارد؟ خود معاون شهرداری به من می‌گوید: «چرا می‌گویید 30 یا هزار 40 میلیارد تومان بدهی شهرداری است؟ بدهی از 70 هزار میلیارد تومان بیشتر است.»
۹ علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه بودجه شهرداری 20 هزار میلیارد تومان شهرداری تهران تا 31/3/95 حدود 20 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که حدود 11 هزار میلیارد تومان از این باید به بانک‌ها پرداخت شود.

حتی طیبه سیاوشی شاه عنایتی عضو مجمع نمایندگان استان تهران هم چند روز پیش نسبت بدهی‌های شهرداری واکنش نشان داد، او به خانه ملت گفت: طی روزهای گذشته یکی از اعضاء شورای شهر رقم 60 هزار میلیارد تومان را برای بدهی های شهرداری اعلام کرد، اما درحال حاضر رییس فعلی شورای شهر رقم 19 الی 20 هزار تومان را مطرح کرده است؛ بنابراین مشخص نیست که کدام اعدادو مبالغ با واقعیت ها همخوانی داشته باشد؛ البته در صورت صحت رقم 60 هزارمیلیاردتومان باید بررسی های بیشتری برای علل آن انجام شود. 

 علت این اختلاف نظر چیست؟

در واقع علت اختلاف نظر 40هزار میلیاردی میان برخی عدم محاسبه وام شهرداری از بانک‌ها است، عباس جدیدی  عضو شورای شهر در این رابطه عنوان کرد: «برای مثال شهرداری از فلان بانک یک میلیارد تومان وام گرفته است، خب سررسید آن تا پایان سال 95، 100 میلیون تومان بوده و 900 میلیون تومان آن باقی می‌ماند که جزو دیون محسوب می‌شود، اما در گزارش به این نوع بدهی‌ها اشاره نشده و به نوعی شورا را دور زده‌اند. متأسفانه در این گزارش به بازپرداخت‌های اصل و سود وام‌های بانکی هیچ اشاره‌ای نکرده‌اند. این بدهی روی دوش شهردار آینده است که شهرداری فعلی، جلو جلو، پیش خور کرده است.»

تندگویان هم درباره یکی از دلایل این اختلاف، هفته گذشته در شورای شهر گفت: این اعداد و ارقام مربوط به پروژه‌هایی است که ممکن است تا سال 98 طول بکشد این در حالی است که در حال حاضر شاهد هستیم هزینه پروژه‌های تمام شده چندین برابر بودجه ای است که برای آن مشخص شده است با توجه به این نکته چگونه می‌توان ارقام و اعداد دقیقی ارائه داد. این مساله کاملا بی‌منطق است.

بدهی شهرداری بیش از بودجه

به طور کلی بدهی با در نظر گرفتن چه بدهی 20هزار میلاردی چه بدهی 60هزار میلیاردی، بدهی شهرداری بسیار زیاد است و در هر صورتی بیش از بودجه 18 هزار میلیاردی آن است.  حالا اگر میزان بدهی شهرداری 60هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شود، میزان بدهی شهرداری به هر تهرانی به 7 میلیون تومان می‌رسد.

از سوی دیگر سیدحسین مرعشی، پیش از این گفته است: هزینه شهر تهران هزینه سنگینی است. سهم هر خانوار در اداره تهران سالی ۱۰ میلیون تومان است؛ ۸۰۰ هزار تومان در ماه.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 711695
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.