در حالی شورای شهر چهارم روزهای پایانی خود را طی می کند که دقیقا مشخص نیست زمان پایان این دوره چه تاریخی خواهد بود، برخی می گویند مرداد ماه و برخی دیگر شهریور را زمان اختتامیه شورای شهر چهارم می دانند اما آنچه که مشخص است این که اعضای دو شورای چهارم و پنجم زمان دقیقی برای پایان و آغاز فعالیت‌های خود ندارند و برهمین اساس برنامه ریزی های موفقی نیز نخواهند داشت!

به گزارش جی پلاس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال ۹۵ در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران اصلاحاتی را در این قانون اعمال کردند به شکلی که در ماده ۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مقرر شد دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا از تاریخ تشکیل، چهار سال  باشد که 45 روز پس از برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شروع می شود و چهار سال بعد خاتمه می‌یابد.

طرح اصلاح مواردی از قانون شوراهای شهر در حالی بررسی شد که این مصوبه مورد مخالفت شورای نگهبان قرار گرفت چرا که اگر یک ماه پس از انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، شوراهای جدید شروع به کار کنند، دوره ۴ ساله شورای چهارم به طور کامل پایان نمی‌یابد، در پی این مخالفت شورای نگهبان نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه سال ۹۶ جهت تأمین نظر شورای نگهبانT ماده ۳ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران را اصلاح کردند و در قانون مقرر شد: دوره فعالیت شوراهای اسلامی شهر و روستا ۴ سال باشد که از ۱۴ مرداد ماه شروع و در ۱۳ مرداد ماه ۴ سال بعد خاتمه می‌یابد و در تبصره ذیل این ماده آمده است که دوره چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۱۳ مرداد ماه ۱۳۹۶ خاتمه یافته و دوره پنجم این شوراها از ۱۴ مرداد ماه ۱۳۹۶ آغازبه کار می‌کند.

به این ترتیب بنابر اصلاحی که مجلس شورای اسلامی در قانون مذکور انجام داده، روز ۱۴ مرداد ماه سال جاری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز به کار می‌کنند که باز هم این مصوبه اصلاحی نیازمند تأیید شورای نگهبان است که تاکنون شورای نگهبان در خصوص این مهم نظری اعلام نکرده است و موجب بیان اظهارات ضد و نقیض شده است بگونه ای که رئیس کنونی شورای شهر تهران و رئیس شورایعالی استان ها از ابهام در این مصوبه و نامشخص بودن زمان آغاز به کار شورای شهر پنجم سخن می گوید، در حالیکه فرماندار تهران تاریخ دقیقی را برای شروع فعالیت شورای شهر پنجم اعلام کرده است.

مهدی چمران با بیان اینکه مطابق قانون زمان پایان کار شورای شهر چهارم 4 سال تمام یعنی ١٢شهریورماه است، گفت: با اینحال اگر مصوبه مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان هم تأیید شود 122 مرداد ماه خواهد بود.

وی اظهار کرد: یکی از مصوبات مجلس شورای اسلامی کاستن زمان فعالیت شوراهاست، به‌گونه‌ای که براساس این مصوبه تا ٤٥ روز بعد از اعلام نتایج انتخابات شوراها، دوره جدید شوراها باید تشکیل شود.

چمران با بیان اینکه از نظر ظاهری این تصمیم درست است چرا که نباید فاصله انتخابات تا شروع دوره زیاد باشد، گفت: اما دو نکته وجود دارد یک اینکه 1.5 ماه از دوره فعلی شوراهای شهر و روستا کاسته می‌شود در حالی که شوراهای فعلی تمام برنامه‌ریزی‌ها را برای شهریور ماه که پایان دوره است انجام داده‌اند، اما حالا اعلام شده که تا ٤٥ روز بعد باید دوره شورای جدید آغاز شود.

چمران افزود: نکته دوم این است که بر اساس این تصمیم دیگر روز مشخصی برای آغاز دوره وجود ندارد و با یک تاریخ سیار در آغاز دوره‌های شورا مواجه خواهیم شد، درحالی که در مجلس اینگونه نیست و یک روز مشخص برای آغاز دوره وجود دارد.

با اینکه هنوز زمان دقیق آغاز به کار شورا مشخص نیست اما عیسی فرهادی فرماندار تهران در خصوص دعوت از منتخبین پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ری و تجریش و آغاز بکار این دوره می‌گوید: منتخبین دوره پنجم شورای شهر تهران برای 122 مرداد ماه دعوت خواهند شد تا فعالیت پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ری و تجریش آغاز شود.

14مرداد  یا 14 شهریور ماه! هنوز مشخص نیست که زمان پایان کار شورای چهارم و آغاز به کار دوره پنجم پارلمان محلی چه زمانی است و به نظر می رسد باید هرچه سریعتر برنامه ریزی های دقیق این مهم مشخص و ابلاغ شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.