«علی نوذرپور» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در گذشته براساس بندهایی از طرح تفصیلی اختیارات خاصی نیز وجود داشته که به استناد آن اجازه بلندمرتبه سازی داده می شد و بعد از لغو آن توسط شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در سال 93 به واسطه ای که این موضوع از سوی شهرداری مرکز به منطقه ابلاغ نشده بود، منطقه همچنان اقدام به اعطای مجوز می کرده و تا ابتدای سال 96 نیز ادامه داشته است.

به گزارش ایرنا بر اساس طرح تفصیلی پایتخت، منطقه 22 شهر تهران به دلیل موقعیت مکانی، وسعت و وجود بوستان جنگلی چیتگر، وردآورد، خرگوش دره، لتمال کن، دریاچه خلیج فارس و امکانات تفریحی به عنوان قطب گردشگری پایتخت تعریف شد.
بسیاری از کارشناسان شهری معتقدند ساخت و سازهای بی رویه و بلندمرتبه سازی بسیاری از فرصت های این منطقه را از بین برده از جمله آنکه «پیروز حناچی» معاون سابق وزیر راه و شهرسازی ساخت و سازها در این منطقه را «بزرگترین تخلف دوران مدیریتی قالیباف» خوانده بود.
بلندمرتبه سازی در منطقه 22 یکی از مهمترین محورهای انتقاداهایی است که به دوران 12 ساله مدیریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران می شود.
قالیباف از سال 84 تا 96 شهردار تهران بود.
شهردار منطقه 22 تهران در ادامه گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: پس از آغاز دوره جدید مدیریت شهری صدور مجوزها برای بلندمرتبه سازی متوقف شد و اعطای پروانه براساس طرح تفصیلی و در پهنه های با تراکم زیاد حداکثر تراکم 11 طبقه انجام می شود.
نوذرپور با بیان اینکه مغایرت ساخت و ساز با پروانه صادر شده خاص منطقه 22 نیست اظهارداشت: اینکه در گذشته در این خصوص تسامح و اهمال می شده یا اینکه شهرداری دوست داشته تخلف انجام شود و بعد بتواند عوارض بیشتری بگیرد مساله دیگری است اما در دوره کنونی در منطقه 22 اجازه هیچ ساخت و ساز خارج از پروانه ساختمانی داده نمی شود.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر در تهران سالانه 12 هزار پرونده تخلف از مقررات معماری و شهرسازی، فنی و بهداشتی به کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ها ارجاع می شود تصریح کرد: در یک نظام شهرسازی درست نباید هیچ تخلفی صورت گیرد اما متأسفانه این امر در کشور ما به یک عادت و رویه غلط تبدیل شده که طی سال ها شکل گرفته و در بعضی موارد کارکنان شهرداری نیز شهروندان را در این باره راهنمایی می کردند.

**بیشتر ساخت و سازها از سال 91 تا 93
نوذرپور بیشترین آمار ساخت و سازها در منطقه 22 را مربوط به سال های 91 تا 93 دانست و اضافه کرد: در سال گذشته سهم این منطقه از تأمین بودجه یک هزار و 245 میلیارد تومان بود که کمتر از 145 میلیارد تومان در بخش نقدی و در بخش غیرنقدی نیز به همین میزان یعنی کمتر از 30 درصد بودجه محقق شد.
وی ادامه داد: به همین دلیل تلاش شد بودجه سال 97 منطقه 22 را به 600 میلیارد تومان نقدی و غیر نقدی کاهش دهیم که البته معتقدم همین مقدار نیز زیاد است و منطقه کشش آن را ندارد زیرا زمانی این منطقه ثروتمند و از نظر درآمدزایی قوی به شمار می رفت و منابع برخی از پروژه های سطح شهر از محل عوارض این منطقه تأمین می شد.
شهردار منطقه 22 با بیان اینکه براساس طرح جامع مصوب سال 86 سقف جمعیت پذیری این منطقه 350 هزار نفر است اظهارداشت: آنچه از نظر جمعیتی در طرح تفصیلی منطقه 22 مدنظر بوده 550 هزار نفر است اما آنچه روی نقشه آمده و برای آن 'پهنه بندی' شده جمعیت پذیری منطقه را به 625 هزار نفر می رساند.
وی اظهارداشت: هر چند براساس سرشماری سال 95 جمعیت این منطقه 176 هزار و 400 نفر است اما در زمان حاضر با توجه به پروانه های صادر شده و توافقات صورت گرفته در صورت ساخت پروانه‌های ساختمانی و مجوزهای صادره جمعیت بالقوه منطقه 22 حدود 520 هزارنفر خواهد بود.
نوذرپور یادآور شد: در طرح تفصیلی جدید که در حال تنظیم و نهایی شدن و ارائه به کمیسیون ماده 5 است مهمترین رویکرد در منطقه 22 تعریف دو پهنه شمال و جنوب منطقه به عنوان پهنه حفاظتی برای فضای سبز و فراغت و تبدیل پهنه وسط به حوزه کار و فعالیت است.
شهردار منطقه 22 تهران خاطرنشان کرد: اینک 520 هزار نفر جمعیت در منطقه 22 بارگذاری و عوارض آن نیز مصرف شده درحالی که سرانه های هفت گانه خدماتی منطقه از جمله سرانه آموزشی آن تأمین نشده است.
نوذرپور با این حال معتقد است که این منطقه هنوز از فرصت ها و قابلیت های فراوان برای تبدیل به قطب گردشگری برخوردار است.
تهرام/9353 / 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.