به گزارش ایرنا نمایشگاه صنایع غذایی کشورهای اسلامی به مدت سه روز از 28 تا 30 آذرماه برپا می شود.
در این نمایشگاه هیات های تجاری از کشورهای ایران، عراق، عمان، قطر، امارات، افغانستان، کویت، پاکستان، قزاقستان، لبنان و اردن حضور دارند.
مسئول واحد بازاریابی و توسعه صادرات در حاشیه این نمایشگاه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: بیش از 100 شرکت ایرانی فعال در حوزه غذا در این نمایشگاه شرکت کرده و 50 تاجر خارجی نیز در این نمایشگاه حضور دارند.
مهین امیدی اسلامی افزود: این کشورها برای مذاکره به نمایشگاه آمده اند به ویژه شرکت های افغانستانی که به دنبال خرید کالای ایرانی هستند.
وی همچنین گفت: نمایشگاه طلا و جواهر در هنگ کنگ تا پایان سال برگزار می شود که یک هیات تجاری از ایران در این نمیشگاه حضور خواهد یافت.
امیدی اسلامی اضافه کرد: نمایشگاه غذای حلال در مالزی نیز فروردین سال آینده برگزار می شود که مقدمات آن در حال انجام است.
وی اهداف حضور در این نمایشگاه ها را افزایش و ایجاد رقابت در سطح بین المللی، ایجاد فرصت های تجاری جدید برای صنایع و بنگاه های بازرگانی، دسترسی سریع به اطلاعات و عدم حضور واسطه، ورود به بازارهای منطقه ای در جهت بازاریابی جهانی و شناسایی سلایق و نیازهای مشتریان و بازار عنوان کرد.

*لزوم افزایش روابط دیپلماتیک
معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت گفت: مهمترین اولویت برای رونق تجارت، افزایش روابط دیپلماسی با کشورهای منطقه است و بر اساس قوانین کشور باید سعی کنیم روابط سیاسی خود را توسعه دهیم.
خلیل پرتوزاده افزود: تلاش برای معرفی کالاهای ایرانی به کشورهای خارجی از اقداماتی است که در راستای آن تلاش می کنیم که به شکل حضور در کشورهای خارجی و پذیرش هیات های تجاری خارجی و معرفی کالاهای داخلی به اجرا درمی آید.
وی با اشاره به حضور 50 تاجر در این نمایشگاه اظهار کرد: امیدواریم نشست ها و مذاکراتی که در حاشیه این نمایشگاه برگزار می شود به توافق و قرارداد منجر شود.
وی اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار این سازمان دانست و افزود: اساس اقتصاد مقاومتی تولید است، که در صورت افزایش تولید در کشور، نه تنها می توانیم نیازهای خود را تامین کنیم بلکه با صادرات این تولیدات می توان ارزآوری و به تبع آن اشتغال را افزایش داد که این مساله از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است.
پرتوزاده با بیان اینکه شرکت های داخلی باید برای رقابت با تولیدات خارجی خود را آماده کنند، کیفیت و قیمت کالا را از شاخص های حضور در بازارها و رقابت با محصولات سایر کشورها دانست.
وی اظهار کرد: با توجه به بازار رقابتی، برای افزایش روابط تجاری می توانیم از شرابط استراتژیک خود در منطقه، روابط با کشورهای همسایه و خطوط ریلی و حمل و نقل مناسب در کشور نهایت استفاده را داشته باشیم.

*واسطه ها حذف شوند
رئیس اتحادیه تاجران جوان هرات افغانستان نیز در حاشیه این نمایشگاه در گفت وگو با ایرنا، خواستار حذف واسطه ها به منظور توسعه تجاری بین این 2 کشور شد.
محمد زبیر رحیمی گفت: نمایشگاه پل ارتباطی بین تولید کننده و مصرف کننده است و انتظار می رود تجار ایرانی و تجار عراقی، به صورت مستقیم و با مشورت اتاق بازرگانی با یکدیگر وارد قرارداد شوند.
وی با اشاره به حضور هیات تجاری 20 نفره در این نمایشگاه گفت: این هیات برای مذاکره و انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان مواد غذایی در این نمایشگاه حضور یافته اند.
رحیمی افزود: هم اکنون حدود 90 درصد بازار هرات و حدود 40 درصد بازار افغانستان از کالاهای ایرانی تامین می شود.
این عضو اتاق بازرگانی افغانستان اضافه کرد: بازار افغانستان رقابتی است و کشورهای اروپایی و غربی تمایل برای حضور در بازار افغانستان زیادی دارند اگر چه مردم علاقمند به مصرف تولیدات ایرانی هستند.
وی اظهار کرد: تولیدات ایرانی سه شاخص کیفیت، بسته بندی و قیمت را دارا هستند، از سوی دیگر کشور ایران هم دین و همزبان ما هستند و تمایل داریم این روابط تجاری ادامه یابد.
وی همچنین گفت: اتحادیه تاجران جوان هرات افغانستان بیش از 2 سال است تاسیس شده و خواهان روابط تجاری بیشتر با ایران است، البته در این مدت مراودات تجاری زیادی با تاجران ایرانی به ویژه مشهد داشته است.
به گفته وی، هفته قبل دوازدهمین نمایشگاه ایران در هرات برگزار شد که یکی از مجریان آن، اتحادیه تاجران جوان هرات بوده که قراردادهای نیز منعقد شده است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: نادره وائلی زاده انتشاردهنده:موسی فعالیان
تهرام/ 9754 / 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.